Τούρκος ΥΠΑΜ: Η Ελλάδα έδειξε σε πόσο λάθος δρόμο είναι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας

Με αυτή την απόφασή της η Ελλάδα έδειξε σε πόσο λάθος δρόμο είναι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ για τη μη έκδοση των οκτώ στρατιωτικών που φέρεται να εμπλέκονται στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, προσθέτοντας ότι η επείγουσα προσδοκία της Τουρκίας από την Ελλάδα είναι να διορθώσει το συντομότερο αυτή τη λανθασμένη απόφαση.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “μόλις απέτυχε το προδοτικό πραξικόπημα κάποιοι προδότες το έσκασαν από τη χώρα. Οκτώ από αυτούς διέφυγαν στην Ελλάδα. Η πιο φυσιολογική μας προσδοκία από την γείτονα μας Ελλάδα είναι να τους εκδώσει το συντομότερο, να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και εάν είναι αθώοι, να αθωωθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Δυστυχώς με το τέλος της δίκης η απόφαση που έδωσε το ανώτατο δικαστήριο της Ελλάδας είναι πλήρως απογοητευτική. Αυτή η απόφαση δεν είναι μια δικαστική απόφαση που απονέμει δικαιοσύνη, είναι μια πολιτική απόφαση”.

“Τί άλλο έπρεπε να κάνει μια ομάδα για να συμμετάσχει στο πραξικόπημα, για να θεωρηθούν πραξικοποιηματίες. Τί άλλο χρειαζόταν για την έκδοση οχτώ ατόμων οι οποίοι συμμετείχαν στο προδοτικό πραξικόπημα στο οποίο σκοτώθηκαν 248 άνθρωποι και τραυματίστηκα, 2193. Εμείς γνωρίζουμε τη στάση της Ελλάδας μέχρι σήμερα στο θέμα του ΡΚΚ και του DHKP-C. Γνωρίζουμε ότι τότε είχε λάβει πολλές αποφάσεις σχετικά με αυτές τις οργανώσεις προκαλώντας απογοήτευση στην Τουρκία”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός θεωρεί ότι “η Ελλάδα έδειξε με αυτή την απόφαση σε πόσο λάθος δρόμο είναι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Η επείγουσα προσδοκία μας από την Ελλάδα είναι να διορθώσει το συντομότερο αυτή τη λανθασμένη απόφαση και να εκδώσει τους οχτώ στην Τουρκία. Ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε αυτό το θέμα”.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Εντός της ημέρας η απόφαση για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές-Μητσοτάκης κατά πάντων
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας