Ελλάδα: Έφυγε η "Αριάδνη" έρχεται ο "Βίκτωρ"

Στα λευκά «ξύπνησαν» και πάλι σήμερα, μετά το νέο στρώμα χιονιού, πολλές περιοχές της Ελλάδας. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, που είναι σε ισχύ, σήμερα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές σε όλη τη χώρα, κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
 
Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Στα Γιάννενα, αλλά και τα Τρίκαλα, όπου τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, χιονίζει από χθες ενώ σε πολλές περιοχές βρέχει καταρρακτωδώς.
 
Λίγες ημέρες μετά την Αριάδνη, βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Ιταλίας, ο Βίκτωρ, θα επηρεάσει το τετραήμερο Δευτέρας 16/01-Πέμπτης 19/01 τις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
 
Τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι αρκετά διαφορετικά από αυτά της Αριάδνης, με:
- ενισχυμένους νότιους ανέμους
- κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες (ιδιαίτερα στη Δυτική Ελλάδα, όπου θα παρουσιάσουν εμμονή)
- πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Δυτ. Στερεάς, της Δυτ. Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Β. Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.
 
Σήμερα Δευτέρα, στη Δυτική Ελλάδα, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά και στην Ανατολική Θεσσαλία θα εκδηλώνονται κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Αιγαίο.
 
Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με ακόμη χαμηλότερο υψόμετρο.
 
Στη Νοτιοανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στις Κυκλάδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με νέα επιδείνωση το βράδυ.
 
Αντίθετα, πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού αναμένεται το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι νότιοι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις που στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 7-8 μποφόρ, ενώ ενισχυμένοι νοτιάδες θα επηρεάσουν και χερσαίες περιοχές.
 
Πηγή: protothema

Δειτε Επισης

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»