Εισήγηση αντιεισαγγελέα να μην εκδοθούν οι Τούρκοι στρατιωτικοί

Να μην εκδοθούν οι τέσσερις τελευταίοι Τούρκοι στρατιωτικοί εισηγήθηκε κατά την αγόρευσή του στον Άρειο Πάγο και ο Αντιεισαγγελέας Νίκος Παντελής. Ο αντεισαγγελέας, σε αναλυτική εισήγηση, ζήτησε να μην γίνει δεκτό το αίτημα έκδοσης και για τους τέσσερις τελευταίους Τούρκους στρατιωτικούς, υπογραμμίζοντας ότι η απόρριψή του είναι «μονόδρομος».
 
Ο Ν. Παντελής σημείωσε ότι από τα έγγραφα που έχουν στείλει οι τουρκικές αρχές και από την ακροαματική διαδικασία προκύπτουν «σαφείς ενδείξεις» αντιμετώπισης που δεν συνάδει με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή με τη διεξαγωγή δίκαιης δίκης. Προσέθεσε δε ότι οι Τούρκοι δικαστές δέχονται αφόρητες πιέσεις, πολλοί εξ αυτών έχουν εκδιωχθεί ενώ έχουν περισταλεί θεμελιώδη δικαιώματα στην γείτονα χώρα.
 
Και σε αυτήν την συζήτηση, την τρίτη κατά σειρά εντός της εβδομάδας που ασχολήθηκε με το αίτημα έκδοσης των τουρκικών αρχών, κατέθεσαν σειρά επιστημόνων και εξειδικευμένων μαρτύρων, περιγράφοντας όσα λαμβάνουν χώρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.
 
Οι τέσσερις Τούρκοι στρατιωτικοί, από την πλευρά τους, όπως και οι άλλοι τέσσερις συμπατριώτες τους κατά τις δύο ακροάσεις που προηγήθηκαν κατά την τρέχουσα εβδομάδα στον Άρειο Πάγο, αναφέρθηκαν εκτενώς στο τι έγινε το βράδυ που αποφάσισαν να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα και εξέφρασαν φόβους για τη ζωή τους αν εκδοθούν στην Τουρκία καθώς και σειρά σοβαρών προβλημάτων, ακόμη και επιβίωσης, που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους οι οποίες έχουν μείνει στην Τουρκία.
 
Υπενθυμίζεται ότι κατά της έκδοσης στην Τουρκία τάχθηκαν οι Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου και στις δύο προηγούμενες συζητήσεις, που πραγματοποιήθηκαν εντός της τρέχουσας εβδομάδας και αφορούσαν τους άλλους τέσσερις Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει άσυλο. Οι τελικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου αναμένονται εντός των επομένων ημερών.

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»
Απαντά για το επίδομα ενοικίου σε διπλωμάτη το ΥΠΕΞ-«Η Εισαγγελία γνωμάτευσε πως δεν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα»