Παπανδρέου και Γεννηματά ξανά μαζί

Με τον πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη στις τρεις το μεσημέρι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.
 
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο της κ.Γεννηματά στη Bουλή και δεν αποκλείεται να βγάλει ειδήσεις ή να προδιαγράψει εξελίξεις. Και αυτό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει συζήτηση για ένταξη του κ. Παπανδρέου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία ανοίγει τις διαδικασίες για συνέδριο συγκρότησης ενιαίου πολιτικού φορέα, εντός του 2017, στο οποίο θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα και κινήσεις που επιθυμούν με ανοιχτές διαδικασίες και τη διατήρηση της αυτονομίας τους.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι συζητήσεις με το Ποτάμι είχαν ναυαγήσει, καθώς το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη ήθελε αυτοδιάλυση των κομμάτων που θα συμμετείχαν στη δημιουργία του "τρίτου πόλου" και εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση.
 
Σημειωτέον επίσης ότι, το κείμενο των 10 θέσεων, στο οποίο είχε καταλήξει στις 20 Δεκεμβρίου το Συντονιστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανακοινώνοντας τη δρομολόγηση των διαδικασιών για το νέο πολιτικό φορέα,  κινείται στη γραμμή της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για ίσες αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, λογική με την οποία είχε διαφωνήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες το χρονοδιάγραμμα για το συνέδριο του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς θα έχει επισημοποιηθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί το Μάρτιο, καθώς στη Χαριλάου Τρικούπη βλέπουν εκλογικές εξελίξεις και θέλουν να είναι έτοιμοι.
 
Πηγή: news247

Δειτε Επισης

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου αποφάσισε η Βουλή
Εικόνες απείρου κάλλους στην Ελληνική Βουλή-Έπεσαν γροθιές ανάμεσα σε πρώην και νυν Βουλευτή
ΒΙΝΤΕΟ: Απόκοσμες εικόνες στην Ελλάδα, λόγω της σκόνης-«Σαν σκηνικό από τον Άρη»
Ανήλικος στην Ελλάδα, έσβησε τσιγάρο στο πρόσωπο μαθητή γυμνασίου-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Πνίγηκε στην αφρικανική σκόνη η Ελλάδα-Βρίσκεται στην κορύφωση του το φαινόμενο
Διέρρηξαν το σπίτι του Βιλντόνα την ώρα του Παναθηναϊκός-Μακάμπι
Με βαρύ κατηγορητήριο οι 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Η Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραγνωρίζει εθνικές στρατηγικές, υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Ελλάδας