Παπανδρέου και Γεννηματά ξανά μαζί

Με τον πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη στις τρεις το μεσημέρι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.
 
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο της κ.Γεννηματά στη Bουλή και δεν αποκλείεται να βγάλει ειδήσεις ή να προδιαγράψει εξελίξεις. Και αυτό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει συζήτηση για ένταξη του κ. Παπανδρέου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία ανοίγει τις διαδικασίες για συνέδριο συγκρότησης ενιαίου πολιτικού φορέα, εντός του 2017, στο οποίο θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα και κινήσεις που επιθυμούν με ανοιχτές διαδικασίες και τη διατήρηση της αυτονομίας τους.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι συζητήσεις με το Ποτάμι είχαν ναυαγήσει, καθώς το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη ήθελε αυτοδιάλυση των κομμάτων που θα συμμετείχαν στη δημιουργία του "τρίτου πόλου" και εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση.
 
Σημειωτέον επίσης ότι, το κείμενο των 10 θέσεων, στο οποίο είχε καταλήξει στις 20 Δεκεμβρίου το Συντονιστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανακοινώνοντας τη δρομολόγηση των διαδικασιών για το νέο πολιτικό φορέα,  κινείται στη γραμμή της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για ίσες αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, λογική με την οποία είχε διαφωνήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες το χρονοδιάγραμμα για το συνέδριο του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς θα έχει επισημοποιηθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί το Μάρτιο, καθώς στη Χαριλάου Τρικούπη βλέπουν εκλογικές εξελίξεις και θέλουν να είναι έτοιμοι.
 
Πηγή: news247

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»
Σε υψηλούς τόνους συζητείται η πρόταση δυσπιστίας στην ελληνική Βουλή