Τσίπρας: Θα κριθούμε το 2019, ξεχάστε τα σενάρια οικουμενικής

Λάβρος κατά της αντιπολίτευσης κυρίως για τη στάση της στο ασφαλιστικό, σε μια εμφανή προσπάθεια να «πουσάρει» τους βουλευτές του κόμματός του, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην διάρκεια μίας ώρας ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα κάλεσε όσους επαναφέρουν τα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης να τα ξεχάσουν.
 
Ξεκινώντας ο κ. Τσίπρας είπε ότι η σημερινή συνεδρίαση «διενεργείται σε μια αποφασιστική στιγμή για την κυβέρνηση και τη χώρα. Και μου έρχεται στο νου μια αραβική παροιμία: "Τα σκυλιά ουρλιάζουνε αλλά το καραβάνι προχωρά"».

«Ωστόσο η Κυβέρνηση προχωρά. Και διαψεύδονται όλα τα σενάρια που θέλουν να μην ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση ισχύος. Αν υπάρχει κρίση στο πολιτικό σύστημα δεν υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται στην άλλη πλευρά,  σε κάποιους άλλους που θα συνεδριάσουν σε αυτήν εδώ την αίθουσα σε λίγες ώρες. Η αστάθεια στο πολιτικό σύστημα βρίσκεται στην άλλη πλευρά», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Επιτέθηκε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση λέγοντας ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων, ενώ για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι «είναι δεκανίκι της δεξιάς. Τη στιγμή που η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία αλλάζει, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να ζητά τη συνεργασία με τη ΝΔ».

Ειδικότερα για το κρίσιμο θέμα των αλλαγών στο ασφαλιστικό είπε ότι «η μιντιακή προπαγάνδα έχει ξεπεράσει κάθε όριο». «Έχουμε να κάνουμε με μία σαφή προσπάθεια υπονόμευσης της διαπραγματευτικής μας τακτικής. Από τους ίδιους ανθρώπους και τις πολιτικές δυνάμεις που έβαλαν την υπογραφή τους σε 11 μειώσεις που ξεπερνούν το 40%. Και τα ίδια ΜΜΕ παρουσίαζαν αυτές τις επιλογές ως αυτονόητες για να σωθεί η χώρα. Είναι δύναμη για μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται όταν μια κοινωνία αντιδρά. 

Είναι θράσος να μιλά μια συνδικαλιστική ηγεσία που μας καλούσε τον Ιούνιο να υπογράψουμε τα πάντα. Δεν ζητήσαμε βοήθεια για να κυβερνήσουμε. Εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι πολύ χειρότερο. Βάζουν το μικροπολιτικό συμφέρον πάνω από τα συμφέροντα της χώρας. Μας λένε ότι το ασφαλιστικό δεν είναι εθνικό θέμα. Αν δηλαδή θα έχουμε τη δυνατότητα σε λίγα χρόνια να δίνουμε συντάξεις.

Δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε αυτήν την αντιπολίτευση στον κατήφορο της.  Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να ξεκινήσει ένας διάλογος με όσα κόμματα το επιθυμούν. Και αυτόν τον διάλογο θα τον ανοίξουμε σε όλη την Ευρώπη».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε ένα «αποτυχημένο», όπως είπε, «μιντιακό σύστημα που θεωρεί ότι με τους βρυχηθμούς θα φοβηθούμε και θα παρέμβουμε στο έργο της δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει περίπτωση να παρέμβουμε στο έργο της δικαιοσύνης για προστατεύσουμε κανέναν. Δεν μπορεί να υπάρχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Από εδώ και στο εξής η δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει».

Σε αυτό το σημείο μίλησε για κάποιους που κωλυσιεργούν εσκεμμένα στο θέμα του διορισμού των νέων μελών του ΕΣΡ λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια αλλά θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει.

Για τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης κάλεσε όσους τα προωθούν να τα ξεχάσουν. «Σε αυτόν τον τόπο της κυβερνήσεις τις ανεβάζει και τις κατεβάζει ο λαός. Το παλάτι μας τελείωσε. Εμείς θα αντέξουμε και θα κριθούμε για το έργο μας στο τέλος της θητείας μας το φθινόπωρο του 2019 και εμείς μέχρι τότε θα αντέξουμε. Μακάρι να αντέξουν και αυτοί που σήμερα μας κυβερνάν. Μακάρι να αντέξουν αλλά τα τσάμπα δανεικά μας τελείωσαν».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα επιτυχίες της κυβέρνηση όπως η ρύθμιση για την πρώτη κατοικία, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η διατήρηση του μέτρου των 100 δόσεων και η θετική έκβαση στο θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Όπως είπε τα τελευταία οικονομικά στοιχεία «διαψεύδουν τις προβλέψεις για την ύφεση ύφεση».
«Η εκτίμησή μας ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα έρθει η ανάπτυξη είναι απολύτως εφικτή«, είπε.

Τέλος, κάλεσε όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάσουν ρυθμούς και να μη διστάζουν να εξηγούν στον λαό την αλήθεια. «Μαζί με το λαό, για το λαό, μέσα στο λαό μπορούμε να βγάλουμε το κάρο από τη λάσπη», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
  
 Πηγή thetoc.gr
 

Δειτε Επισης

Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Στη Δικαιοσύνη το επεισόδιο χειροδικίας Βουλευτή στην ελληνική Βουλή
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή