Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» των πολιτικών από την ελληνική Βουλή

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα το μεσημέρι, οι δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» των πολιτικών από τον Πρόεδρο της ελληνικής Βουλής Νίκο Βούτση και την Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης Τασία Χριστοδουλοπούλου. Τα πόθεν έσχες που δημοσιοποιούνται είναι 604 για το έτος 2013 και 807 για το έτος 2014.
 
Ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να υπάρξει μια διαδικασία απόλυτης διαφάνειας, η οποία δεν σχετίζεται ούτε με την κυβέρνηση ούτε με κάποια στρατηγική επικοινωνιακής επικάλυψης. Σημείωσε ότι για πρώτη φορά δημοσιοποιούνται τόσο έγκαιρα οι δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» των πολιτικών, καθώς μέσα στο 2016 έχουν δημοσιοποιηθεί οι δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης για το 2012, το 2013, το 2014 και το 2015. Η κ. Χριστοδουλοπούλου προσέθεσε ότι οι δηλώσεις θα μείνουν αναρτημένες ηλεκτρονικά για έναν χρόνο. Υπενθύμισε ότι της δημοσιοποίησης εξαιρέθηκαν οι δικαστές, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
 
«Θέλαμε να μην υπάρχει καμία εκκρεμότητα και να είναι απολύτως καθαρό το τοπίο ενόψει και της εισόδου μας στην ηλεκτρονική υποβολή. Αν δεν υπάρξει παράταση, στις 15 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία που έχουμε για να γίνουν οι ηλεκτρονικές δηλώσεις του 2017, που θα αφορούν το έτος 2015. Κι έτσι, θα είναι στη διάθεση όλων τα καινούρια στοιχεία. Στις δηλώσεις που θα υποβληθούν τον Ιανουάριο, θα είναι οι κυβερνητικοί βουλευτές και όλοι όσοι εξελέγησαν το 2015», εξήγησε η κ. Χριστοδουλοπούλου. Επισήμανε ότι «με προηγούμενη εγκύκλιο η ανάρτηση διαρκούσε μόνο για έναν μήνα, ενώ τώρα θα είναι για έναν ολόκληρο χρόνο, ώστε να έχετε τη δυνατότητα και της σύγκρισης με τις καινούριες δηλώσεις, που θα αναρτήσουμε μέσα στο 2017».
 
Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Ευστάθιος Μπούκουρας, πρώην βουλευτής, καίτοι υπόχρεος, δεν υπέβαλε τις απαιτούμενες δηλώσεις και για το λόγο αυτό η Επιτροπή διαβίβασε το σχετικό φάκελο στον εισαγγελέα Εφετών. Στον εισαγγελέα Εφετών διαβιβάστηκε ο φάκελος του Γεωργίου Καρατζαφέρη, πρώην βουλευτής, για το αδίκημα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης (αρθ. 98 παρ. 1 ΠΚ και 6 παρ. 2 και 3 ν. 3213/2003 ως ισχύει).
 
Η Επιτροπή και μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων διατηρεί το δικαίωμα για συνέχιση - επικαιροποίηση του ελέγχου ή για επανέλεγχο των ως άνω δηλώσεων, όπου και όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο. Στο εξής, οι δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» γίνονται για όλους τους υπόχρεους ηλεκτρονικά.


ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»