Τουρκικό πλοίο προσάραξε με ρήγμα στην Κω (pics)

Το πλοίο "ALCATRAS" με σημαία Τουρκίας προσαράξει χθες το πρωί σε αβαθή στη νήσο Κω και σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την ακτή. Σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου, στο πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμένα Τούζλα της Τουρκίας με προορισμό το λιμένα Αττάλειας της Τουρκίας μεταφέροντας τεχνικό εξοπλισμό, επιβαίνουν συνολικά πέντε αλλοδαποί μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους. Αιτία της προσάραξης είναι βλάβη πηδαλίου.
 
Από το περιστατικό προκλήθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων στην πρύμνη του πλοίου, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δύτης προσέγγισε το πλοίο αλλά λόγω των δυσχερών καιρικών συνθηκών δεν κατάφερε να δει το ρήγμα που έχει υποστεί το ALCATRAS.
 
 
Εξάλλου είναι αδύνατον να προσεγγίσουν το πλοίο οι ελληνικές αρχές με σκάφος, με αποτέλεσμα να μην είναι ακόμα γνωστό το τι μεταφέρει. Ο Καπετάνιος πάντως του πλοίου συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές, ενημερώνοντας ότι μεταφέρει σκάλες και άλλα υλικά. Νωρίτερα ο Καπετάνιος είχε ζητήσει να έρθει ρυμουλκό από την Τουρκία κάτι που δεν επιτρέπεται λόγω των διεθνών κανονισμών.
 
Το πλοίο αυτή την στιγμή βρίσκεται σε απόσταση 40 μέτρων από την ακτή, ενώ υπάρχει σε επιφυλακή η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΩ και άνδρες του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΩ και εάν κριθεί απαραίτητο θα εγκαταλείψουν , τα 5 με 6 μέλη του πληρώματος, το πλοίο περπατητή με σχοινί!
 
Πηγή: kosnews
 

Δειτε Επισης

Πάνω από 280 υιοθεσίες στην Κύπρο μέσα σε πέντε χρόνια-Τριψήφιος ο αριθμός των αιτήσεων από το 2021
Τα κόμματα που έχουν ανάγκη τον ΠτΔ, η μουρμούρα για τις δημόσιες εμφανίσεις και στο βάθος Ευρωεκλογές
Καταγγελίες επιβατών για προβληματικά check-in, καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια
Ο Θανάσης στραγγαλίστηκε, το Κράτος Δικαίου ξεφτιλίστηκε-Υπάρχει ευθιξία για ανάληψη ευθυνών;
Με προεκτάσεις η απόφαση για Θανάση-«Εισαγγελία και Αστυνομία ήθελαν από την αρχή να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια»
Ο Κασσελάκης έφερε τροχόσπιτο από την Αγγλία για να περιοδεύει στην Ελλάδα
Τι τραγικό... Έφτασαν τη μάνα του Θανάση στο σημείο να χαίρεται που αποδείχθηκε δολοφονία....
Μόνο το ένα τέταρτο των αιτητών ή κατόχων ασύλου εισφέρουν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις
Ο πατέρας του βρέφους ομολόγησε ότι το έριξε ο ίδιος στα σκουπίδια-Υποστηρίζει πως γεννήθηκε νεκρό
Σε χωματερή βρέθηκε το νεκρό βρέφος στην Ελλάδα-Φέρει χτυπήματα στο κεφάλι