Τουρκικό πλοίο προσάραξε με ρήγμα στην Κω (pics)

Το πλοίο "ALCATRAS" με σημαία Τουρκίας προσαράξει χθες το πρωί σε αβαθή στη νήσο Κω και σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την ακτή. Σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου, στο πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμένα Τούζλα της Τουρκίας με προορισμό το λιμένα Αττάλειας της Τουρκίας μεταφέροντας τεχνικό εξοπλισμό, επιβαίνουν συνολικά πέντε αλλοδαποί μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους. Αιτία της προσάραξης είναι βλάβη πηδαλίου.
 
Από το περιστατικό προκλήθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων στην πρύμνη του πλοίου, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δύτης προσέγγισε το πλοίο αλλά λόγω των δυσχερών καιρικών συνθηκών δεν κατάφερε να δει το ρήγμα που έχει υποστεί το ALCATRAS.
 
 
Εξάλλου είναι αδύνατον να προσεγγίσουν το πλοίο οι ελληνικές αρχές με σκάφος, με αποτέλεσμα να μην είναι ακόμα γνωστό το τι μεταφέρει. Ο Καπετάνιος πάντως του πλοίου συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές, ενημερώνοντας ότι μεταφέρει σκάλες και άλλα υλικά. Νωρίτερα ο Καπετάνιος είχε ζητήσει να έρθει ρυμουλκό από την Τουρκία κάτι που δεν επιτρέπεται λόγω των διεθνών κανονισμών.
 
Το πλοίο αυτή την στιγμή βρίσκεται σε απόσταση 40 μέτρων από την ακτή, ενώ υπάρχει σε επιφυλακή η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΩ και άνδρες του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΩ και εάν κριθεί απαραίτητο θα εγκαταλείψουν , τα 5 με 6 μέλη του πληρώματος, το πλοίο περπατητή με σχοινί!
 
Πηγή: kosnews
 

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας