Γυναικολόγος έλεγε ψέματα στις πελάτισσές της ότι εγκυμονούν για να τσεπώνει από "αμβλώσεις"

Γυναικολόγος - μαιευτήρας εξαπατούσε τις πελάτισσες της ότι κυοφορούσαν και τις υπέβαλε σε αμβλώσεις έναντι αμοιβής 800 ευρώ.
 
Για να γίνει μάλιστα πειστική η 62χρονη γυναικολόγος χορηγούσε στις άτυχες δήθεν εγκυμονούσες και πλαστό υπερηχογράφημα, όπως και βεβαίωση για χορήγηση άδειας από την εργασίας των θυμάτων της.
 
Πάντως, οι αρεοπαγίτες επικύρωσαν την ποινή φυλάκισης και τη χρηματική ποινή που είχε επιβληθεί από το Τριμελές Εφετείο Ευβοίας.
 
Η γυναικολόγος γέννημα θρέμμα της Εύβοιας ολοκλήρωσε τις σπουδές στην Ιταλία και απέκτησε την εξειδίκευση της γυναικολόγου μαιευτήρος.
 
Το 1991 άνοιξε δικό της ιατρείο στην Αθήνα και έξι χρόνια μετά (1997) αποφάσισε να εγκαταλείψει την Πρωτεύουσα και να εγκατασταθεί μόνιμα στην ιδιαιτέρα πατρίδα της. Έτσι, στη Χαλκίδα άνοιξε ιατρείο σε κεντρικό σημείο της πόλης και συνεργαζόταν με μεγάλες μαιευτικές μονάδες.
 
Στις αρχές Φεβρουαρίου του έτους 2007 επισκέφθηκε τη γυναικολόγο στο ιατρείο της 40χρόνη πελάτισσά της από το έτος 2000 και ήδη μητέρα 3 παιδιών προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ Παπανικολάου («τεστ Παπ»). Η γιατρός διαπίστωσε ότι η πελάτισσα της βρισκόταν στο 2ο μήνα κυήσεως και μάλιστα εμφάνιζε έναν πολύποδα.
 
Η 40χρόνη δεν επιθυμούσε άλλη εγκυμοσύνη καθώς ήταν ήδη μητέρα τριών παιδιών και εξέφρασε την επιθυμία της να προβεί σε διακοπή της κυήσεως. Πράγματι η γυναικολόγος έκανε την επέμβαση διακοπής της κύησης (άμβλωση) και αφαίρεση του πολύποδα. Ως αμοιβή έλαβε από το σύζυγο της πρώην εγκυμονούσης 800 ευρώ.
 
Έξι μήνες μετά, περί τα τέλη Αυγούστου 2007, η μητέρα των τριών παιδιών επισκέφθηκε εκ νέου τη γυναικολόγο, η οποία αφού την εξέτασε της είπε ότι ήταν και πάλι έγκυος. Η 40χρόνη εξέφρασε την απορία της αφού είχε αδιαθετήσει στις 8.8.2007 και είχε λάβει και όλες τις προφυλάξεις για να αποφύγει μια πιθανή ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Παρ΄ όλα αυτά, η μαιευτήρ τη διαβεβαίωνε ότι είναι έγκυος. Μάλιστα για να γίνει πιστευτή της έκανε και υπερηχογράφημα, το οποίο της το έδειξε για να της φύγει κάθε αμφιβολία.
 
Στη συνέχεια η γυναικολόγος κανόνισε ραντεβού στην πελάτισσα της για διακοπή της εγκυμοσύνης (νέα άμβλωση) και της έκανε καλλίτερη τιμή, 750 ευρώ, αυτή τη φορά.
Όταν ο σύζυγος έμαθε ότι η γυναικά του είναι και πάλι έγκυος, παρά τις προφυλάξεις που εκείνος ελάμβανε, μπήκαν ψιλοί στα αυτιά του.... ότι κάτι δεν πάει καλά. Έτσι, στις αρχές Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, πήρε τη γυναίκα του από το χέρι και πήγαν σε άλλο γυναικολόγο για να πάρουν μια δεύτερη γνώμη.
 
Πράγματι ο γυναικολόγος αφού εξέτασε την 40χρόνη διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε εγκυμοσύνη. Για να είναι απόλυτα σίγουρος την υπέβαλε σε υπερηχογράφημα «ελάσσονος πυέλου» όπου διαπιστώθηκε ότι η μήτρα είναι «κενή σάκου κυήσεως». Δεν αρκέστηκε όμως ο γιατρός μόνο στο υπερηχογράφημα. Έκανε έλεγχος «της ορμόνης β' χοριακής γοναδοτροπίνης» η οποία αναπτύσσεται στο γυναικείο οργανισμό μόλις υπάρξει γονιμοποίηση του ωαρίου και τα αποτελέσματα ήταν μηδενικά. Κατόπιν αυτών αποκλείστηκε κάθε ενδεχόμενο κυήσεως, ενώ παράλληλα ησύχασε.... και ο σύζυγος.

Μετά τις αναμφισβήτητες αυτές διαβεβαιώσεις περί μη εγκυμοσύνης ενημερώθηκε από το ζεύγος η Εισαγγελία και η Ασφάλεια της Χαλκίδας.
 
 
Έτσι, από την Ασφάλεια προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα των 750 και η 40χρόνη επισκέφθηκε το ιατρείο της γυναικολόγου μαζί με το σύζυγο. Εκεί της ζήτησα να της δώσει έγγραφη βεβαίωση ότι είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για να απουσιάσει από την εργασία της, ενώ παράλληλα της είπαν ότι ήθελαν να της δώσουν και την αμοιβή της (750 ευρώ).
 
Πράγματι η γυναικολόγος της έδωσε βεβαίωση που ανέφερε ότι "η κυρία .... λόγω κολπικής αιμόρροιας από τριημέρου (κύηση Α΄τριμήνου) έχει ανάγκη ν' απέχει από την εργασία της για δυο ημέρες ήτοι από 13.9.2007 έως 14.9.2007".
 
Αμέσως, η γυναικολόγος πριν καλά καλά πάρει την αμοιβή της, συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας.
 
Η μητέρα των τριών παιδιών μετά από όλη αυτή την ταλαιπωρία κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της γυναικολόγου. Έτσι, η συνέχεια καταγράφηκε ενώπιον των δικαστηρίων.
Το σκάνδαλο τάραξε την κοινωνία της Χαλκίδας και ειδικά όταν η 62χρόνη κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Χαλκίδας, το οποίο έκρινε ένοχη για τα αδικήματα της απόπειρας απάτης και της έκδοσης ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης.
 
Μετά από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 29 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ.
 
Η γυναικολόγος άσκησε έφεση και το Τριμελές Εφετείο Εύβοιας μείωσε την ποινή της φυλάκισης στους 13 μήνες και τη χρηματική ποινή στα 1.000 ευρώ.
 
Η γυναικολόγος επέμεινε και άσκησε αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης στον Άρειο Πάγο.
 
Οι αρεοπαγίτες όμως απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς της ως αβάσιμους, κρίνοντας ότι η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.
 
Παράλληλα, το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου επικύρωσε τις ποινές που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Εύβοιας.
 
Πηγή: protothema
  
 

Δειτε Επισης

Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία