Κατά μέτωπον επίθεση στο ΔΝΤ εξαπέλυσε ο Τσίπρας

Σκληρή επίθεση στο ΔΝΤ εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής λέγοντας ότι πρόκειται για μια ``αντιδημοκρατική ηγεμονία``.
 
«Το ΔΝΤ πρέπει να κατανοήσει ότι η επιμονή για μέτρα λιτότητας μετά το 2019 είναι αντιδημοκρατική που στηρίζεται σε ένα υπεραισιόδοξο μοντέλο προβλέψεων. Κανένα δημοκρατικό Κοινοβούλιο της Ευρώπης δεν θα δεχόταν μέτρα για μετά από 3 χρόνια. Αν το Ταμείο είναι τόσο βέβαιο ότι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να πιάσει τους στόχους του 3,5% θα ήταν προτιμότερο να πιέζει προς την κατεύθυνση των Θεσμών, όχι προς την Ελλάδα, ώστε αυτοί οι στόχοι να μειωθούν», είπε ο πρωθυπουργός.
 
Πρόσθεσε ότι «πρέπει το ΔΝΤ να κατανοήσει ότι η Ελλάδα είναι κράτος - μέλος της ΕΕ και στην Ευρώπη το κεκτημένο είναι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Η κατάσταση εξαίρεσης που καταδικάστηκε η Ελλάδα δεν μπορεί να μονιμοποιηθεί».
 
Τέλος επεσήμανε ότι «κατανοώντας όλοι την κρισιμότητα της κατάστασης στην Ευρώπη και λαμβάνοντας υπόψιν την τήρηση της συμφωνίας από την Ελλάδα, θα συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της β αξιολόγησης».
 
Αναφερόμενος στις συλλογικές διαπραγματεύσεις τόνισε ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να λάβει ένα τέλος.
 
Όσον αφορά τα μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους νησιώτες, θέλω να τονίσω ότι δεν βάζουν σε κίνδυνο τους στόχους του προγράμματος, είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «είναι μια απόφαση εφάπαξ». Πρόσθεσε ότι «είμαι βέβαιος ότι και σε αυτό το ζήτημα θα υπάρξουν οι κατάλληλες διαβουλεύσεις».
 
Παράλληλα άφησε αιχμές για τις διαρροές από το ΔΝΤ και τους Θεσμούς, λέγοντας ότι «ίσως οι δημοσιογράφοι να είναι πιο ενημερωμένοι από εμάς. Πολλές φορές ενημερωνόμαστε από τις διαρροές». «Από την πλευρά μας θα δοθούν όλες οι εξηγήσεις για τον χαρακτήρα των μέτρων, ώστε να λυθεί κάθε παρεξήγηση», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Εντός της ημέρας η απόφαση για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές-Μητσοτάκης κατά πάντων
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους