Αθωώνονται οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση Βατοπεδίου

Την αθώωση όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου πρότεινε προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η εισαγγελέας της έδρας, Βασιλική Κρίνα.  To σκεπτικό της εισαγγελικής λειτουργού με βάση τα στοιχεία ήταν ότι δεν στοιχειοθετούνται αξιόποινες πράξεις για κανέναν από τους κατηγορούμενους. Η εισαγγελέας τόνισε μάλιστα ότι δεν υπάρχει δόλος για κανέναν από τους κατηγορουμένους 'επισημαίνοντας ότι ουσιαστικά εκτελούσαν κυβερνητικές αποφάσεις και ως εκ τούτου ήταν πεπεισμένοι ότι εκτελούσαν σύννομες ενέργειες.
 
Για το θέμα της κυριότητας της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων, η εισαγγελέας τόνισε, ότι αρμόδια να αποφασίσουν για το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι τα πολιτικά δικαστήρια. Η κ Κρίνα στην αγόρευσή της, αναφέρθηκε στον ρόλο των δύο φερόμενων ως ηθικών αυτουργών, δηλαδή του ηγούμενου Εφραίμ και του Μοναχού Αρσένιου.  «Οι επαφές που είχαν με κατηγορούμενους δεν αποδεικνύεται ότι οι μοναχοί τους εξώθησαν στην τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Πίστευαν και πιστεύουν ότι οι παραλίμνιες εκτάσεις και η Βιστωνίδα τους ανήκει. Από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ότι οι μοναχοί επηρέασαν τους υπαλλήλους της ΚΕΔ ούτε αποδείχθηκε ότι είχαν δυνατότητα επιλογής ακινήτων που θα περιέρχονταν στην κατοχή τους με τις ανταλλαγές. Ορισμένα από αυτά μάλιστα με τα ελαττώματα που είχαν όχι μόνο δεν ωφέλησαν, αλλά ζημίωσαν τη Μονή. Πώς μπορείτε να δεχθείτε ότι έγκριτοι επιστήμονες, για κανέναν από τον οποίους δεν διαπιστώθηκε θρησκοληψία, ότι πείστηκαν να συμβάλλουν στην μείωση της περιουσίας του δημοσίου χωρίς οικονομικό όφελος ή άλλο κίνητρο από δύο μοναχούς που είχαν απαρνηθεί τα εγκόσμια;».
  

Δειτε Επισης

Αν η Γαλλία ζητήσει εγγράφως Crotale, η Ελλάδα θα συναινέσει
Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών
Στην Εισαγγελία παρέδωσε το ΥΠΕΣ Ελλάδας το πόρισμα για διαρροή email αποδήμων
Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων που καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση δύο μαθητριών
Στην Κωνσταντινούπολη ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών-Συζητά θετική ατζέντα
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας Ροζ Πάνθηρες-Άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα
Αιχμές κατά της Μέτσολα και της Ευρωβουλής-«Δεν με υπερασπίστηκαν το κόμμα μου και η ΕΕ»
Σε τρεις ρίχνει την ευθύνη ο Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του-Οι εξηγήσεις Γεωργιάδη
Τι ποσοστό θέλει στις Ευρωεκλογές ο Μητσοτάκης και σε ποια κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε πυρά