Συζήτηση χωρίς εκβιασμούς για το ελληνικό χρέος θέλει ο Τσίπρας

Την διατήρηση της ισχύος της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, ζήτησε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος πριν από λίγο στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για την αλληλεγγύη και τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει τα κράτη μέλη, αλλά και την ανάγκη για δίκαιη κατανομή των ευθυνών και των βαρών.
 
Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός δήλωσε: "Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας, προκειμένου να διατηρηθεί η σταθερότητα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή για την Ευρώπη στο σύνολό της. Πρέπει να συνεχίσουμε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να ξεπεράσουμε τις απειλές και να κρατήσουμε την αλληλεγγύη και να πάρουμε γενναίες αποφάσεις για την κατανομή των βαρών και των ευθυνών. Ταυτόχρονα, έχουμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, αλλά για όλες τις πλευρές, προκειμένου να προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε τις δυσκολίες, να αποφευχθούν τα εμπόδια και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη θέση για το μέλλον μας".
 
Σε σχέση με την εξέλιξη της 2ης αξιολόγησης ο Πρωθυπουργός δήλωσε: "Ειδικά για την Ελλάδα, πιστεύω ότι είναι πλέον καιρός να έχουμε μια σημαντική πρόοδο. Θα έχω την ευκαιρία να συζητήσω με πολλούς από τους συναδέλφους μου. Πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε μια σημαντική πρόοδο, χωρίς εκβιασμούς και με σεβασμό στην εσωτερική κυριαρχία της κάθε χώρας".
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»
Σε υψηλούς τόνους συζητείται η πρόταση δυσπιστίας στην ελληνική Βουλή