Επίθεση Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

"Αυτοί που έχουν ευθύνη για εξόντωση λαού τελευταία χρόνια δεν επέδειξαν σοβαρότητα και υπευθυνότητα", επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην επίσημη δήλωσή του μετά το τέλος του συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Ανέφερε ότι η ΝΔ εμφανίζεται κατώτερη των περιστάσεων, καθώς διαφοροποιήθηκε πλήρως σε πρόσφυγες και ασφαλιστικό και καθιστά προβληματική την συνεννόηση μαζί της. "Έχει δομικά προβλήματα η ΝΔ. Και ενώ ψήφιζε όλα τα μνημόνια από το 2010, σήμερα δεν υπέγραψε ώστε να βρεθεί λύση για το ασφαλιστικό".

Χαρακτήρισε επίσης υπονομευτική τη στάση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης, καθώς αρνούνται να καταθέσουν προτάσεις σε συντεταγμένο διαλόγους.

"Αρνήθηκαν να συνταχθούν σε κόκκινη γραμμή να μην μειωθούν συντάξεις. Η κυβέρνηση θα καταθέσει πρόταση χωρίς νέες επώδυνες μειώσεις".

"Η στάση της αντιπολίτευσης καθιστά ιδιαίτερα προβληματική τη συνεννόηση σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Ιδιαίτερα όταν διαφωνεί ο αρχηγός της ΝΔ στο θέμα των hot spots, διαπιστώνουμε ότι κινδυνεύει με υπονόμευση η διεθνή θέση της χώρας. Στο ασφαλιστικό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνεχίζουν να υπονομεύουν τη χώρα", είπε τέλος ο πρωθυπουργός.

Ποια η απάντηση της ΝΔ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, απαντώντας στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η Νέα Δημοκρατία εκπλήρωσε τον θεσμικό της ρόλο και εγώ ως Πρόεδρός της, συμμετείχα στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Είναι μια ύψιστη διαδικασία και η Νέα Δημοκρατία διατύπωσε με σαφήνεια – και εγώ προσωπικά – και τις θέσεις μας και τις απόψεις μας.

Επίσης, είχα τη δυνατότητα να στηλιτεύσω και τις θέσεις και βεβαίως τις απόψεις και τις αστοχίες του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του και εξέφρασα την ανησυχία μου για την πορεία εξέλιξης των συγκεκριμένων ζητημάτων.
Ζητήματα που έχουν να κάνουν με το προσφυγικό, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις προτάσεις του κ. Τσίπρα για το ασφαλιστικό και τη Συνταγματική αναθεώρηση.

Η γνώμη που αποκόμισα από την ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό είναι ότι: "ο βασιλιάς είναι γυμνός".

"Η σπέκουλα κατά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν περνά", απάντησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη

"Ο κ. Τσίπρας έχει χάσει την ψυχραιμία του και ολισθαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια, μπροστά στα αδιέξοδα που ο ίδιος και η πολιτική του έχουν δημιουργήσει και στον κίνδυνο αποκάλυψης της αλήθειας για τις ευθύνες του", απάντησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη στις επικρίσεις του πρωθυπουργού.

"Ψεύδεται για το ζήτημα του Ασφαλιστικού κι έχουμε καταθέσει στο δημόσιο διάλογο τις προτάσεις μας και τις κόκκινες γραμμές μας. Αν δεν μπορεί να το διαχειριστεί ας μας το πει", πρόσθεσε στην ανακοίνωσή της και τον κάλεσε να πράξει, όπως δεσμεύτηκε, ότι θα φέρει τις προτάσεις του στην Βουλή και στην ΟΚΕ.

"Το φάντασμα θα βγει επιτέλους στο φως. Πλήρης δικαίωση της δικής μας στάσης σήμερα. Η σπέκουλα κατά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν περνά»", κατέληξε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.
 
Πηγή: News247
 
 

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου αποφάσισε η Βουλή
Εικόνες απείρου κάλλους στην Ελληνική Βουλή-Έπεσαν γροθιές ανάμεσα σε πρώην και νυν Βουλευτή
ΒΙΝΤΕΟ: Απόκοσμες εικόνες στην Ελλάδα, λόγω της σκόνης-«Σαν σκηνικό από τον Άρη»
Ανήλικος στην Ελλάδα, έσβησε τσιγάρο στο πρόσωπο μαθητή γυμνασίου-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Πνίγηκε στην αφρικανική σκόνη η Ελλάδα-Βρίσκεται στην κορύφωση του το φαινόμενο