Παυλόπουλος: Η Συνθήκη της ΕΕ αποκλείει στρατεύματα κατοχής και εγγυήσεις

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα έχει σήμερα το βράδυ στο Παρίσι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διεθνή, γαλλόφωνο, τηλεοπτικό σταθμό TV5-Ευρώπη, τόνισε ότι διατάξεις της Συνθήκης της ΕΕ αποκλείουν στρατεύματα κατοχής και εγγυήσεις.
 
Σύμφωνα με το αναθεωρημένο πρόγραμμα του Γάλλου Προέδρου, ο Πρόεδρος Παυλόπουλος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι και θα συναντηθεί γύρω στις 7 το βράδυ με τον κ. Ολάντ.
 
Εξάλλου, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, στη συνέντευξή του στο TV5-Ευρώπη, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι η επίλυση του Κυπριακού προϋποθέτει τον πλήρη σεβασμό του ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης.
 
Στη συνέντευξή του, ο Πρόεδρος Παυλόπουλος ερωτήθηκε εάν η Ελλάδα ανησυχεί για πιθανή προσπάθεια προσάρτησης από την Τουρκία, ορισμένων νήσων του Αιγαίου, ύστερα από τις δηλώσεις Ερντογάν για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης. Τα σύνορα είναι και ευρωπαϊκά απάντησε ο Ελληνας Πρόεδρος.
 
“Για μένα η πραγματική εγγύηση είναι η Ευρώπη, όπως άλλωστε όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος Ολάντ στην Κύπρο, η Ευρώπη θα πρέπει να είναι παρούσα και για τη λύση του Κυπριακού. Για αυτό σας λέω ότι για μας η πιο μεγάλη και η πιο αποτελεσματική εγγύηση είναι η Ευρώπη", υπογράμμισε.
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Κακοκαιρία εξπρές στην Ελλάδα-Πλημμύρησαν δρόμοι και υποστατικά, έπεσε χιόνι στο Πήλιο
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας