Παραλύει σήμερα ο Δημόσιος Τομέας στην Ελλάδα

Σε παράλυση βρίσκεται σήμερα ο Δημόσιος Τομέας στην Ελλάδα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ ενώ απεργιακές συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας.
 
Η ΑΔΕΔΥ αντιδρά στο νομοσχέδιο για την κινητικότητα και την αξιολόγηση στο Δημόσιο το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, στα άρθρα και στο σύνολό του, από την αρμόδια Επιτροπή της ελληνικής Βουλής, την Τετάρτη το βράδυ, και εισάγεται σήμερα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να ψηφιστεί αύριο Παρασκευή.
Η απεργία συμπίπτει και με την έναρξη στην Διαρκή Επιτροπή της Βουλής της συζήτησης για το σχέδιο προϋπολογισμού του 2017, η οποία θα ολοκληρωθεί με διαδικασία ψήφισης στην Ολομέλεια στις 10 Δεκεμβρίου.

Μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ ζητά επίσης προσλήψεις μονίμου προσωπικού, κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων που περικόπτουν οργανικές θέσεις εργασίας, κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας και της μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο καθώς και αύξηση μισθών. Την πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου για την κινητικότητα και την αξιολόγηση στο Δημόσιο ζητά, από την πλευρά του, το ΠΑΜΕ.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν επίσης οι νοσοκομειακοί γιατροί και έτσι τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, όπως και οι προνοιακές δομές, λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) διαμαρτύρεται, με ανακοίνωσή της, για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δημόσιας υγείας, την οποία χαρακτηρίζει «δραματική», υποστηρίζοντας ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται «σε οικονομική ασφυξία», ότι υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες, σε προσωπικό γενικώς, σε φάρμακα, σε αναλώσιμα υλικά, σε αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές, γεγονός που οδηγεί σε τάχιστη συρρίκνωση και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας. Με τις διαπιστώσεις και τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ για τα δημόσια νοσοκομεία συμφωνεί και εκφράζει την στήριξή του και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα τα περισσότερα πλοία να βρίσκονται δεμένα στα λιμάνια. Η Ομοσπονδία, με επιστολή, έχει θέσει στα υπουργεία Εργασίας και Ναυτιλίας 13 αιτήματα που αφορούν στις συμβάσεις εργασίας των ναυτικών, στις συνθήκες εργασίας, στην ανασφάλιστη εργασία, στην καταπολέμηση της ανεργίας αλλά και στη διασφάλιση των συντάξεων.
 

Δειτε Επισης

Απολύθηκαν πέντε δικαστές στην Ελλάδα λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων
Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών
Στην Εισαγγελία παρέδωσε το ΥΠΕΣ Ελλάδας το πόρισμα για διαρροή email αποδήμων
Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων που καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση δύο μαθητριών
Στην Κωνσταντινούπολη ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών-Συζητά θετική ατζέντα
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας Ροζ Πάνθηρες-Άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα
Αιχμές κατά της Μέτσολα και της Ευρωβουλής-«Δεν με υπερασπίστηκαν το κόμμα μου και η ΕΕ»
Σε τρεις ρίχνει την ευθύνη ο Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του-Οι εξηγήσεις Γεωργιάδη
Τι ποσοστό θέλει στις Ευρωεκλογές ο Μητσοτάκης και σε ποια κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε πυρά