Ο Μπαράκ Ομπάμα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης (pics)

Με την επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στον βράχο και το μουσείο της Ακρόπολης, αλλά και την πολυαναμενόμενη ομιλία του στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, ο απερχόμενος αμερικανός πρόεδρος ολοκληρώνει το μεσημέρι την επίσκεψή του στην Ελλάδα και αναχωρεί για το Βερολίνο.

 
Νωρίς το πρωί της Τετάρτης ο Αμερικανός πρόεδρος δέχτηκε στο ξενοδοχείο υπαλλήλους της Αμερικανικής Πρεσβείας. Στις 11:00 η αυτοκινητοπομπή του Ομπάμα ξεκίνησε από τον Αστέρα Βουλιαγμένης και περίπου στις 11:20 πέρασε από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου για να επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης συνοδευόμενος μόνο από τους αστυνομικούς της προσωπικής του φρουρά.


Τα μέτρα ασφαλείας κα' όλη τη διάρκεια της διαδρομής και στο κέντρο της Αθήνας είναι δρακόντεια, οι δρόμοι κλειστοί, όπως και κάποιοι σταθμοί του Μετρό (Ακρόπολη - Φιξ). Για λόγους ασφάλειας θα παραμείνουν κλειστοί για το κοινό, καθ' όλη τη διάρκειας της ημέρας, οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας - Διονυσιακού Θεάτρου).

​​​​​​​

Τι θα πει στην ομιλία του
 
Στις 12:05 θα επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης όπου θα ξεναγηθεί, στις 13:40 θα φθάσει στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και μία ώρα αργότερα θα αναχωρήσει για το αεροδρόμιο όπου στις 15:00 θα απογειωθεί το Air Force One.
 
«Προσβλέπω στην επίσκεψή μου στην Ακρόπολη, καθώς από την στιγμή που κάποιος είναι στην Ελλάδα, είναι ένα μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί», είπε την Τρίτη ο αμερικανός πρόεδρος από το Προεδρικό Μέγαρο.


Ο Μπαράκ Ομπάμα θα αποχαιρετήσει την Ελλάδα με την ομιλία του στο Ίδρυμα Νιάρχος. Πλήθος πολιτικών προσώπων και υψηλών προσκεκλημένων από τον επιχειρηματικό και βιομηχανικό κόσμο πρόκειται να παρευρεθούν στο Ίδρυμα για την ομιλία, αφού περάσουν από αυστηρό έλεγχο, καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Χίλια άτομα έχουν λάβει την πολύτιμη πρόσκληση για να παρακολουθήσουν την ομιλία του .


Ήδη από την Τρίτη ο Ομπάμα φρόντισε να στείλει τα απαραίτητα μηνύματα στη γερμανική πρωτεύουσα μετά τις συνάντήσεις του με την ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, αναφερόμενος στην ανάγκη για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και στο ότι η λιτότητα από μόνη της δεν φέρνει την ανάπτυξη.

Πηγή: The Toc 

Δειτε Επισης

Πέθανε η 44χρονη που έπαθε ανακοπή στο κέντρο του Ηρακλείου μπροστά στο παιδί της
Μπροστά στα μάτια του παιδιού της έπαθε ανακοπή η 44χρονη στο Ηράκλειο-Σε κρίσιμη κατάσταση
Γυναίκα έχασε το παιδί της στο κέντρο του Ηρακλείου και έπαθε ανακοπή
ΒΙΝΤΕΟ: Έξι χρόνια μετά την τραγωδία στο Μάτι και η κατάσταση παραμένει η ίδια
«Διαγράφηκαν ανεξήγητα 11 λεπτά συνομιλιών πριν το δυστύχημα»-Τι λέει η οικογένεια του μηχανοδηγού
Βίντεο-ντοκουμέντα από την έκρηξη σε βενζινάδικο και τοποθέτηση βόμβας σε κάβα στην Ελλάδα
Γάζωσαν με καλάσνικοφ αυτοκίνητο στην Ελλάδα-Τραυματίστηκε ένας 23χρονος
Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου-Ζητά τη διερεύνηση για άσκηση έφεσης στην απόφαση για το Μάτι
Έφεση για τις ποινές χάδι και τις αθωώσεις ετοιμάζουν συγγενείς θυμάτων-Ο κίνδυνος της παραγραφής
Έκρηξη οργής μετά την απόφαση για το Μάτι -Πώς τα 111 χρόνια έγιναν 5 και οι καταδικασθέντες είναι ελεύθεροι