Παραιτήθηκε ο στενός συνεργάτης του Τσίπρα, Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Παραιτήθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, και μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, όπως του ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική τους επικοινωνία. O κ. Σακελλαρίδης έχει συντάξει σχετική επιστολή παραίτησης.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σακελλαρίδης δεν επιθυμούσε να παραστεί στην αποψινή ψηφοφορία για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Πηγές προσκείμενες σε αυτόν αναφέρουν ότι εδώ και ημέρες είχε εκφράσει τη διαφωνία του με διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, καθώς και διάθεση να παραιτηθεί.
 
Στην επιστολή του ο Γ. Σακελλαρίδης διευκρινίζει:
 
"Θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή να σας ανακοινώσω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και να σας ζητήσω να κινήσετε τις διαδικασίες αντικατάστασής μου.

Με εκτίμηση,

Γαβριήλ Σακελλαρίδης"

Την παραίτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε από την έδρα της Βουλής ο προεδρεύων Δημήτρης Κρεμαστινός.

Η παραίτηση είχε ζητηθεί από τον πρωθυπουργό ο οποίος φέρεται να είπε στον Γ. Σακελλαρίδη ότι "δεν μπορεί να γίνεται α λα καρτ η ψήφιση των νόμων".

"Το περιεχόμενο της συμφωνίας ήταν γνωστό σε όσους κατήλθαν υποψήφιοι στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και άρα η στάση αυτή δεν δικαιολογείται" ανέφεραν κυβερνητικές για τη στάση του Γαβριήλ Σακελαρίδη και την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση, δεν θα υπάρξουν άλλες αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο από την ομάδα των 53, πέραν του κ. Σακελλαρίδη, καθώς και η Βασιλική Κατριβάνου και ο Χρήστος Καραγιαννίδης έδωσαν διαβεβαίωση ότι θα υπερψηφίσουν.
 
Ο κ. Σακελλαρίδης θα αντικατασταθεί από τον Χριστόφορο Βερναρδάκη, αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
 
O κ. Βερναρδάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Από τον Μάρτιο του 2015 έως τον Ιούλιο του ίδιου έτους διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου.
 
Στο μεταξύ, νωρίτερα το πρωί ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε επίσης ότι δεν θα ψηφίσει και "προκάλεσε" τον Π. Καμμένο να τον διαγράψει.

Πηγή: News247, Huffington Post
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη