Σαραντάχρονος στραγγάλισε τον πατέρα του-«Πάνε να μου φορτώσουν τον φόνο»

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Ρόδου η αποκάλυψη, πως ο 75χρονος συνταξιούχος λιμενεργάτης Γιώργος Καρυώτης δολοφονήθηκε το περασμένο καλοκαίρι μέσα στο σπίτι του από τον 40χρονο γιο του.  

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου Μαρία Παπαγιαννίδου άσκησε στον 40χρονο ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του ίδιου του πατέρα του τον περασμένο Ιούνιο στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, ενώ παρέπεμψε τη δικογραφία που σχηματίστηκε στον τακτικό ανακριτή για τα περαιτέρω.

Αρνείται την κατηγορία ο 40χρονος

Χθες Πέμπτη, ο 40χρονος αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. O κατηγορούμενος, φεύγοντας από το αστυνομικό τμήμα, έκανε δηλώσεις στην κάμερα του Mega.

«Σήμερα με κάλεσαν από την Ασφάλεια (…) και κατέβηκα μαζί με την αδερφή μου στο αστυνομικό τμήμα και μας έδωσαν κάποιο χαρτί. Μου άσκησαν δίωξη, ότι εγώ έκανα δηλαδή το έγκλημα. Στις 14 Ιουνίου ξεκίνησε το μαρτύριό μου. Με κατηγόρησαν ότι σκότωσα τον πατέρα μου», είπε μεταξύ άλλων ο 40χρονος και κατηγόρησε τους αστυνομικούς πάνε να φορτώσουν πάνω του τον φόνο, «γιατί δεν έχουν βρει κάτι χειροπιαστό».

Τι αναφέρει η εισαγγελική διάταξη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δημοκρατικής», η διάταξη της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μαρίας Παπαγιαννίδου έχει διάρκεια ισχύος 15 ημερών από την έκδοσή της.

Η κ. Εισαγγελέας αναμένεται να υποβάλει πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου για την έκδοση βουλεύματος που θα παρατείνει την απαγόρευση εξόδου από την χώρα του κατηγορούμενου μέχρι και την ημέρα της απολογίας του ενώπιον του τακτικού Ανακριτή Ρόδου στον οποίο εκκρεμεί από προχθές η δικογραφία που έχει σχηματιστεί.

Στο μεσοδιάστημα αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες ανακριτικές πράξεις με παραγγελία του τακτικού Ανακριτή ενώ επί του παρόντος, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεδομένου ότι ο 40χρονος είναι γνωστής διαμονής δεν συντρέχουν προϋποθέσεις για την έκδοση εντάλματος συλλήψεως.

Στην διάταξη της κ. Εισαγγελέως αναφέρονται και τα ακόλουθα ως αιτιολογικά της αποφάσεως να διαταχθεί η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον 40χρονο:

«Επειδή ο κατηγορούμενος αρνείται την πράξη του, η οποία έλαβε χώρα την 13.6.2022 σε βάρος του πατρός του, Kαριώτη Γεωργίου του Χρήστου, γεν. το έτος 1947, στην οικία του τελευταίου, στην οδό Ειρήνης αρ. 8, στην Παλιά Πόλη της Ρόδου την οποία κατά την κατηγορία μελέτησε, σχεδίασε και εκτέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με σκληρό τρόπο (διά στραγγαλισμού) και με οικονομικό κίνητρο, κατά του στενού ηλικιωμένου συγγενικού του προσώπου και επιχείρησε να συγκαλύψει αυτήν με διάφορους τρόπους, ήτοι εκτελώντας την φορώντας γάντια, σκηνοθετώντας ληστεία, προφασιζόμενος ενώπιον τρίτων ότι τηλεφωνούσε και συνομιλούσε με το θύμα, ενόσω ήταν ήδη νεκρός και επιχειρώντας να χειραγωγήσει μάρτυρες (αναφέρονται 3 ονόματα) ώστε να μην καταθέσουν ή να αλλάξουν τις καταθέσεις τους σχετικά με στοιχεία που τον ενοχοποιούσαν».

Τι έλεγε ο 40χρονος στο «Φως στο Τούνελ»

Υπενθυμίζεται πως ο 40χρονος, μέσα από διαδοχικές εμφανίσεις σε εκπομπές της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ», ζητούσε την συνδρομή της για την επίσπευση των ερευνών, τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου 2022, στην εκπομπή ο 40χρονος κατήγγειλε τη μεγάλη καθυστέρηση των ερευνών από πλευράς των Αρχών. «Έξι μήνες και ακόμα δεν έχουμε κάποιο νέο. Βρισκόμαστε στο σκοτάδι. Όποτε ρωτάω την αστυνομία για την εξέλιξη της έρευνας, με αγνοούν. Θέλουμε να καθαρίσει το όνομά μας γιατί κατηγορούν εμένα και τον αδελφό μου».

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Τραγωδία σε χωριό της Λιβαδειάς-15χρονη βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο του σπιτιού της
Μπροστά στα μάτια πολιτών η εν ψυχρό δολοφονία στη Θεσσαλονίκη-Τρεις κάλυκες εντοπίστηκαν στο σημείο
Κάβουρας το φονικό όπλο του εγκλήματος στη Σάμο-Χτύπησε τον πατέρα της στο κεφάλι
Εν ψυχρώ δολοφονία στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη-Τρεις οι δράστες, η γυναίκα πάτησε τη σκανδάλη
Ξεσπούν οι συγγενείς της γυναίκας που παρασύρθηκε από μηχανές στην Αθήνα-«Ο ένας την έριξε κι ο άλλος την χτύπησε»
Οικογενειακή τραγωδία στη Σάμο-49χρονη σκότωσε τον πατέρα της
ΒΙΝΤΕΟ: Εντυπωσιακή η Πρώτη Ανάσταση στην Χίο-Το σάλτο του «ιπτάμενου ιερέα» από την Ωραία Πύλη
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους