Ολική ανατροπή στην υπόθεση της Αίγινας

Όλα τα νέα δεδομένα στην τραγωδία της Αίγινας, που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν τέσσερις άνθρωποι όταν στις 16 Αυγούστου το ταχύπλοο Duende έκοψε στη μέση τη λάτζα “Αντωνία”,  αποκρυπτογραφεί ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.
 
Σύμφωνα με τον κ. Κούγια αυτό που εξαρχής πίστευε και ισχυριζόταν σε όλους τους τόνους στο NEWS 247, από την πρώτη στιγμή του ναυαγίου, φαίνεται πως επιβεβαιώνεται. Ο ίδιος αποκαλύπτει  ότι πλέον αισθάνεται ικανοποιημένος καθώς οι αρχικές του υποψίες ότι δεν οδηγούσε το σκάφος ο 77χρονος και πως ήταν και άλλα πρόσωπα στο σκάφος φαίνεται πως επιβεβαιώνονται.
 
“Ευτυχώς η δικαιοσύνη παρενέβη έγκαιρα και έσωσε τα προσχήματα. Είμαι βέβαιος ότι τις επόμενες ημέρες με την διενέργεια των επιστημονικών ερευνών που μέχρι τώρα δεν έχουμε δει τα αποτελέσματά τους, είτε γιατί έγιναν και δεν έχουν ολοκληρωθεί, είτε γιατί δεν έχουν γίνει καθόλου, θα μας περιμένουν πάρα πολλές σοβαρές εκπλήξεις” αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει: “Εκείνο που θέλω να συστήσω σε όλους είναι σοβαρότητα και είμαι βέβαιος ότι με την βοήθεια των θυμάτων και των δικηγόρων τους, αλλά κυρίως με την σωστή λειτουργία της ανακρίσεως και την επιμέλεια της εισαγγελίας Πειραιώς η αλήθεια τελικά θα λάμψει”.
 
Τα τελευταία δεδομένα είναι καταιγιστικά. Το γεγονός, όπως αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα, ότι δεν βρέθηκαν τα αποτυπώματα του 77χρονου στο τιμόνι του μοιραίου σκάφους είναι κάτι που ο κ. Κούγιας ισχυριζόταν από την πρώτη στιγμή.
 
“Είναι μια ικανοποίηση για τις υποψίες μου, λόγω του ότι δεν διενεργήθηκαν οι αυτονόητες προανακριτικές πράξεις. Αλλά θα είμαι ικανοποιημένος μόνο όταν διαπιστωθεί ποιοι ήταν μέσα στο σκάφος, γιατί έφυγαν και ποιος ήταν ο σπουδαίος λόγος που εγκατέλειψαν αθώους ανθρώπους, μωρά, φοιτητές και επιστήμονες να πνίγονται” τονίζει στο NEWS 247 και θέτει όλα τα νέα καυτά ερωτήματα που ζητούν απάντηση.
 
“Ποιος  είναι ο λόγος που ξαφνικά άρχισαν να φεύγουν από την Αίγινα δήθεν ή πραγματικοί αυτόπτες, ποιος τους συμβούλεψε να φύγουν, ποιος εγκέφαλος λειτούργησε με τέτοιο τρόπο ώστε να συσκοτιστεί αυτή η τραγωδία, για ποιον λόγο το “Duende II” έφυγε ξαφνικά από τον χώρο που βρισκόταν στην Αίγινα και έκανε ένα πολύ μεγάλο ταξίδι μέχρι την Κύπρο. Τι ακριβώς συνέβη στη Ρόδο και στις υπόλοιπες στάσεις που έκανε σε κάποια άλλα νησιά; Ποια πρόσωπα ήταν πάνω στο “Duende II”; Αυτά είναι πλέον τα μεγάλα ερωτήματα και είμαι βέβαιος ότι όταν αυτά απαντηθούν θα λάμψει η πραγματικότητα”.

Μη ταυτοποιημένα αποτυπώματα
Όσον αφορά κάποια μή ταυτοποιημένα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο σκάφος ο κ. Κούγιας ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι οι εμφανισθέντες μάρτυρες βρέθηκαν για να συσκοτίσουν την υπόθεση. “Από την πρώτη στιγμή είπα ξεχάστε τους μάρτυρες. Οι εμφανισθέντες μάρτυρες, κατά την ταπεινή μου άποψη -βεβαίως κρατώ μια μικρή επιφύλαξη- δεν εμφανίσθηκαν για να βοηθήσουν την δικαιοσύνη. Εμφανίσθηκαν για να συσκοτίσουν την υπόθεση. Εμφανίσθηκαν για να υλοποιηθεί το σχέδιο τους. Αυτή είναι η κρίση μου” λέει στο NEWS 247 και επαναλαμβάνει ότι προαπαιτούμενο είναι να διαπιστωθεί ποιοι ήταν μέσα στο σκάφος.

“Αν το λιμενικό είχε αμέσως λειτουργήσει και συνελάμβανε όλους αυτούς που ήταν πάνω στο σκάφος και έκανε έλεγχο στο σκάφος μέσω αποτυπωμάτων και DNA και είχε άρει το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών μόνο τότε θα ξέραμε ποιοι πραγματικά επέβαιναν στο ταχύπλοο και με ποιους επικοινώνησαν. Μόνο τότε δεν θα είχαμε καμία απορία. Αλλά επιμένω η αλήθεια στο τέλος θα λάμψει”.
Θέμα χρόνου η αναπαράσταση

Το επόμενο κρίσιμο σημείο στην υπόθεση του τραγικού ναυαγίου της Αίγινας είναι η αναπαράσταση που θα ζητήσει ο κ. Κούγιας. “Αν και η αναπαράσταση ενός ναυαγίου δεν είναι συνηθισμένη, η δικονομία το προβλέπει και θα γίνει. Το ναυάγιο έγινε σε ένα πολύ μικρό χώρο και επειδή το ζημιογόνο σκάφος, το σκάφος δηλαδή που διαλύθηκε είναι ένα μικρό σκάφος που όμοιό του μπορούμε να βρούμε θα αναπαραστήσουμε την πορεία της σύγκρουσης και μαζί με τους επιζώντες μπορούμε να κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα” αναφέρει και αποσαφηνίζει ότι με τις ερωτήσεις σε όσους εμπλέκονται στο ναυάγιο την ώρα της αναπαράστασης πολλά μπορούν να αποκαλυφθούν.

Ξέρετε σε μια αναπαράσταση κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια καλή υπεράσπιση. Με τις ερωτήσεις μας σε όλους αυτούς, στον χειριστή που εμφανίζεται να είναι στο τιμόνι και να έχουμε ως δράστη έναν υπερήλικα άνθρωπο καθώς και με τις ερωτήσεις μας σε αυτούς που λένε ότι είναι μάρτυρες τα πράγματα στο τέλος θα είναι εντελώς διαφορετικά” καταλήγει ο κ. Κούγιας.

Πηγή: News247
Φωτο: sooc.gr, eurokinissi.gr

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ