Έφτασε στην Αττική με ισχυρές βροχές η EVA-Κεραυνός προκάλεσε φωτιά σε ξενοδοχείο

Με έντονα φαινόμενα στην περιοχή της Αττικής έκανε την εμφάνισή της λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου η κακοκαιρία «Eva».

Λίγο μετά τη 1 μετά τα μεσάνυχτα άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς σε όλη την Αθήνα και στο σύνολο του νομού, με αστραπές και βροντές και ισχυρούς ανέμους. Τα φαινόμενα κόπααν, αλλά η βροχή δεν σταμάτησε όλη νύχτα, κατά τόπους ήταν μάλιστα έντονη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: H κακοκαιρία «Εva» σαρώνει την Ελλάδα-Συστάσεις για τον περιορισμό μετακινήσεων

Πάντως δεν παρατηρήθηκαν σοβαρά προβλήματα.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε μόνο για κοπές δένδρων, οι τρεις αφορούσαν το κέντρο της Αθήνας και άλλες τέσσερις κυρίως προς τα νότια και δυτικά (Καλλιθέα, Σαλαμίνα, Νίκαια, αλλά και Κορωπί).

Σε ένα άλλο περιστατικό, κεραυνός έπεσε σε φοίνικα στο Χαϊδάρι με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά, χωρίς να υπάρξουν άλλες ζημιές ή τραυματισμοί.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν όμως μια δύσκολη ημέρα όλη την Κυριακή για μεγάλα τμήματα της χώρας.

Ήδη, από το πέρασμα της κακοκαιρίας έχουν χτυπηθεί Ιόνιο και Δυτική Ελλάδα ενώ από τα ξημερώματα της Κυριακής θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην Αττική, με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε ετοιμότητα και την Πολιτική Προστασία να στέλνει μήνυμα 112 για αποφυγή μετακινήσεων από το βράδυ του Σαββάτου έως το απόγευμα της Κυριακής.

Διευρυμένη σύσκεψη για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της επερχόμενης κακοκαιρίας, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και με την παρουσία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές να τεθούν, από τις επόμενες ώρες, σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να συνδράμουν ουσιαστικά, με μέσα και έμψυχο δυναμικό, τον σχεδιασμό του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και να αντιμετωπιστούν τα όποια τυχόν προβλήματα ανακύψουν.

Για το σκοπό αυτό, ενισχυμένα κλιμάκια της τροχαίας θα επιτηρούν στο εθνικό, αστικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ σε ετοιμότητα θα τεθούν και τα κατά τόπους Αστυνομικά τμήματα της Επικράτειας, ευρισκόμενα σε συνεχή επικοινωνία με τους Δήμους και τις Περιφερειακές Αρχές της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της κακοκαιρίας κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα, που επρόκειτο να λειτουργήσουν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία 

Περίπου από τις 14:00 του Σαββάτου ξεκίνησαν καταιγίδες σε όλα τα νησιά του Ιονίου, από τα Διαπόντια μέχρι και την Ζάκυνθο, ενώ στην Ηγουμενίτσα σχηματίστηκε υδροστρόβιλος.

Στην Κέρκυρα έπεσε κεραυνός, ο οποίος προκάλεσε φωτιά σε ξενοδοχείο, «χτυπώντας» μετασχηματιστή. Στη Γαρίτσα, επίσης στην Κέρκυρα, λόγω των ισχυρών ανέμων, προσάραξε θαλαμηγός στο λιμάνι.

Μηνύματα 112 εστάλησαν αρχικά σε κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, του Νότιου Ιονίου και της Μεσσηνίας.

Το Σάββατο το απόγευμα, το μήνυμα για αποφυγή μετακινήσεων ήχησε και σε Αττική όπως και στην Πελοπόννησο.

Λίγο αργότερα, προειδοποιητικό μήνυμα έφτασε και στους κατοίκους της κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και της Εύβοιας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Δειτε Επισης

Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης στο Μενίδι-« Την είδα και έβγαλα το μαχαίρι»
Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Δημοσιοποιείται το αποτέλεσμα των ανώνυμων καταγγελιών στην Αρχή-Η ενημέρωση για τις πρώτες δύο αποφάσεις
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
BINTEO: Ξέγνοιαστες στιγμές για μια αρκούδα-Έκανε κούνια σε αυλή σπιτιού
Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας