Γκράντι: Η Ελλάδα παράδειγμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Η Ελλάδα είναι ένα σημαντικό πεδίο στο οποίο η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σημείωσε, μεταξύ άλλων, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι.
 
Ο κ. Γκράντι επανέλαβε ότι η στάση της Ελλάδας αποτελεί παράδειγμα αλληλεγγύης, τονίζοντας ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι πολύ περήφανοι γι' αυτό κάνοντας και έναν μικρό παραλληλισμό με τη στάση που έχει τηρηθεί και στην Ιταλία όσον αφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα. 
 
Προσέθεσε επίσης ότι παρά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας προκαταγραφής των προσφύγων στην Ελλάδα, παραμένουν αρκετές οι προκλήσεις προς αντιμετώπιση, καθώς έρχεται χειμώνας και χρειάζεται άμεση κάλυψη άμεσων  αναγκών που προκύπτουν.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, σημείωσε ότι έχει επιτευχθεί βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων ελληνικών υπηρεσιών και Αρχών με τον ΟΗΕ και τις άλλες αρμόδιες οργανώσεις συμπεριλαμβάνοντας στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί και την ολοκλήρωση της διαδικασίας προκαταγραφής, μια διαπίστωση με την οποία συμφώνησε ο κ. Γκράντι.
 
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επέμεινε ιδιαίτερα στο σημαντικό ρόλο και στη βοήθεια που έχουν δώσει τα Ηνωμένα Έθνη  και πρόσθεσε ότι θα αναφερθεί στην προσφυγική κρίση και στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στην οποία θα συμμετάσχει, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο ζήτημα.  Τόνισε δε και αυτός από την πλευρά του ότι το καλύτερο δυνατό είναι η εξεύρεση μόνιμης λύσης στα πολεμικά μέτωπα, με προτεραιότητα σε αυτό της Συρίας αν και εξέφρασε απαισιοδοξία λόγω των τελευταίων εξελίξεων.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη
Έρευνα για παραλείψεις αστυνομικών ζητά η οικογένεια της Κυριακής-Κατέθεσε σειρά αιτημάτων
Κλείνει οριστικά η υπόθεση της Σταυρούλας Γκουγκουλιά-Το εύρημα που άλλαξε τα δεδομένα
Νέες προκλήσεις από Άγκυρα-«Μονομερής ενέργεια» η κήρυξη των θαλασσίων πάρκων από την Ελλάδα