Αγώνας δρόμου των τεχνοκρατών για το έγγραφο εργασίας

Με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν είχε τηλεφωνική συνομιλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Σχετική ανάρτηση έκανε στο twitter ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ως θέμα συζήτησης μεταξύ των δυο ανδρών τη Διάσκεψη για την Κύπρο, που συνεχίζεται σε επίπεδο τεχνοκρατών στις 18-20 Ιανουαρίου στο Μοντ Πελεράν.
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Τζο Μπάιντεν για όλα τα τεκταινόμενα στη Γενεύη, και ειδκότερα για τις αναφορές του Τούρκου ΥΠΕΞ, Αχμέτ Τσαβούσογλου, ενώ τον ευχαρίστησε για το αδιάκοπο ενδιαφέρον που επέδειξε για το πρόβλημα της Κύπρου. Από την πλευρά του ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος ανέφερε ότι θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται για το Κυπριακό και να παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από αυτό και μετά την αλλαγή φρουράς στη διακυβέρνηση των ΗΠΑ, μη αποκλείοντας την εμπλοκή του και στο μέλλον, με κάποιο τρόπο, στις προσπάθειες για διευθέτηση του προβλήματος.
 
Στο μεταξύ, στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκειμένου να παρευρεθεί στην τελετή ορκομωσίας του νέου Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα εκπροσωπήσει την Τουρκία παρόλο που δεν είθισται να καλούν εκπροσώπους ξένων κυβερνήσεων, εκτός από τους εκεί Πρέσβεις.
Στο μεταξύ, στη Γενεύη μετέβη απόψε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Τουγρούλ Τουρκές για να κάνει επαφές για το Κυπριακό, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού.
 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Τουγρούλ Τουρκές αναμένεται να έχει συνομιλίες με τις αντιπροσωπείες που συμμετέχουν στη Διάσκεψη για την Κύπρο σε επίπεδο τεχνοκρατών στο Μοντ Πελεράν.
​​​​​​

Δειτε Επισης

Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Βλέπει Πρόεδρο και κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Λευτέρης Χριστοφόρου
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση