Γιούνκερ: Πάω στη Γενεύη για να γεφυρώσω τις διαφορές

"Πάω στη Γενεύη για να προσπαθήσω να γεφυρώσω τις απόψεις των δύο πλευρών", απάντησε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, στο πλαίσιο της παρουσίασης της Μαλτέζικης Προεδρίας στη Βαλέτα, για την  στρατηγική του επιλογή, να μεταβεί προσωπικά στην Γενεύη, τη στιγμή που Ερντογάν, Τσίπρας και Μέι διστάζουν.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος ανέφερε: “Εχω προσωπικό ενδιαφέρον στην επανένωση της νήσου ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ δραματοποιούμε υπέρμετρα την κατάσταση λέγοντας ότι αυτό που συμβαίνει στη Γενεύη είναι η τελευταία ευκαιρία ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ”, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Κομισιόν.

Επεξηγώντας το προσωπικό του ενδιαφέρον τόνισε: “Αυτός είναι ο λόγος που επισκέφθηκα την Κύπρο στο παρελθόν, ο λόγος για τον οποίο είμαι σε μόνιμη επαφή με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον ηγέτη της Τ/Κ κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί: Είναι για την ειρήνη. Όταν πρόκειται για την ειρήνη παίρνεις το αεροπλάνο. Γιαυτό θα πάω ο ίδιος στη Γενεύη για να προσπαθήσω να γεφυρώσω τις απόψεις των δύο πλευρών. Είναι ένα ρίσκο, αλλά όταν μιλάμε για την ειρήνη, αυτοί που δεν  παίρνουν κανένα ρίσκο, παίρνουν το μεγαλύτερο ρίσκο.”

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος της Κομισμόν τόνισε: "Πάω αύριο στη Γενεύη γιατί πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να επανενώσουμε το νησί. Οι δύο ηγέτες κάνουν εξαιρετική δουλειά. Μίλησα στο τηλέφωνο σήμερα με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα και θα μιλήσω και με το Γάλλο Πρόεδρο για το θέμα.  Ελπίζω να κλείσουμε αυτόν τον φάκελο τις επόμενες ώρες και μέρες".

Πηγή; ΚΥΠΕ
  

Δειτε Επισης

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια