ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:Αντιομοσπονδιακή εκδήλωση διαμαρτυρίας από ΕΛΑΜ

Έξω από την Ελληνική Πρεσβεία μαζεύτηκαν για να διαμαρτυρηθούν δεκάδες μέλη του ΕΛΑΜ.

Η διαμαρτυρία στηρίχθηκε στις απόψεις και στην θέση του ΕΛΑΜ για τις συνομιλίες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Γενεύη για προσπάθεια λύσης του Κυπριακού.

Τονίσθηκε πώς ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τις διαπραγματεύσεις υποβαθμίζει την ελληνοκυπριακή κοινότητα.

«Κάποιοι αυτοί τη στιγμή βρίσκονται στη Γενεύη, η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται κάτω από τις εντολές της Άγκυρας, η δήθεν αντιπολίτευση βρίσκεται σε κάποιο ξενοδοχείο χωρίς να έχει ουσιαστική συμμετοχή στις αποφάσεις», ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη και πρόσθεσε: «Όμως το ΕΛΑΜ μαζί με το λαό αυτή τη στιγμή αντιστέκεται και περνά το μήνυμα ότι σε αυτή τη γη υπάρχουν ακόμα Έλληνες που αντιστέκονται, υπάρχουν ακόμα άτομα που δεν ξεχνούν και υπάρχουν ακόμα άτομα που θα αντισταθούν στην ομοσπονδία».

Σε ερώτηση γιατί επελέγη ο χώρος της ελληνικής πρεσβείας, ο κ. Γεάδης απάντησε ότι αυτό έγινε «για να στείλουμε το μήνυμα ότι σε αυτές τις κρίσιμες ώρες χρειαζόμαστε τον Ελληνισμό στο πλευρό μας με το σύνθημα Ελλάδα αντιστάσου πουλάνε τα παιδιά σου».

Στην εκδήλωση, μέλη του ΕΛΑΜ κρατούσαν ελληνικές και κυπριακές σημαίες, λάβαρα του ΕΛΑΜ, ενώ ένα μεγάλο πανό ανέγραφε το σύνθημα «Όχι! Δεν πωλείται πατρίς».

Σε ομιλία του στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος και βουλευτής του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, είπε πως οι ίδιοι επέλεξαν να μην μεταβούν στη Γενεύη «γιατί θεωρούμε ότι αυτή η διαδικασία δεν θα προσφέρει τίποτα χρήσιμο προς επίλυση του κυπριακού ζητήματος».

«Είμαστε όμως παρόντες στη Λευκωσία, στη Λευκωσία που αγαπάμε περισσότερο από κάθε Γενεύη, από κάθε Μοντ Πελεράν, από κάθε Νέα Υόρκη, τη Λευκωσία, την Κερύνεια, την Αμμόχωστο και τη Μόρφου και κάθε πόλη κατεχόμενη και κάθε πόλη ελεύθερη αυτού του κράτους και αυτού του νησιού», είπε.

Σχολιάζοντας αναφορές ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα έπρεπε να βρίσκονται στη Γενεύη για να στηρίξουν τον αγώνα που δίνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο κ. Χρίστου είπε πως «οι μάχες και οι αγώνες δεν διεξάγονται ανάμεσα σε σαμπάνια και χαβιάρι, κάποιοι φαίνεται ότι δεν το έχουν καταλάβει ακόμα».

«Όσοι ήθελαν να κρατήσουν μια στάση ουσιώδη, μια στάση η οποία θα έστελνε τα κατάλληλα μηνύματα προς την κοινή γνώμη θα έπρεπε να είναι παρόντες στην Κύπρο και παρόντες απόψε μαζί μας», σημείωσε.

Συνεχίζοντας, είπε πως «εμείς επιλέξαμε ξεκάθαρα ότι θα υπερασπιστούμε τα δικαία του κυπριακού Ελληνισμού και την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας» και επέκρινε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι παραβίασε τις κόκκινες γραμμές τις οποίες ο ίδιος έθεσε. «Εμείς δεν θα είμαστε συμπαραστάτες σε κάτι που το θεωρούμε λάθος», συμπλήρωσε.

Ο κ. Χρίστου είπε τέλος πως “ό,τι και να γίνει ό,τι και να αποφασίσει τελικά να πράξει ο Πρόεδρος και η συνοδεία του, είτε οδηγηθούμε σε ένα νέο δημοψήφισμα είτε τελικά και αυτές οι συνομιλίες ναυαγήσουν όπως και όλες οι προηγούμενες, ένα πρέπει να είναι το ξεκάθαρο μήνυμα, κύριοι αν αποτύχετε ξανά τότε σημαίνει ότι η λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας απορρίφθηκε μια για πάντα από τον κυπριακό Ελληνισμό και μαζί με τις πολιτικές σας μπαίνει και ταφόπλακα σε αυτό το ζήτημα».

Από την πλευρά του, ο επίσης βουλευτής του ΕΛΑΜ, Λίνος Παπαγιάννης, εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2017 «θα είναι η χρονιά που οι Έλληνες θα σηκωθούν από τον καναπέ τους και θα διεκδικήσουν αυτά που τους αξίζουν».

«Απόψε πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες και ένας από αυτούς είναι ο Νίκος Αναστασιάδης. Πρέπει να δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του κυπριακού Ελληνισμού που δεν πρόκειται να δεχθεί την οποιαδήποτε λύση ομοσπονδίας. Ταυτόχρονα πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα τον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνησή του ότι δεν ασπάζονται όλοι οι Έλληνες της Κύπρου τις προσθέσεις του Νίκου Αναστασιάδη».

«Πρέπει να δείξουμε στον Ερντογάν και στους ακόλουθους του ότι μία Κύπρος που για 3.000 χρόνια είναι ελληνική δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι να φύγει και ο τελευταίος ΕΛΑΜίτης. Πρέπει να πούμε στη διεθνή κοινότητα ότι η Κύπρος δεν πωλείται και αυτό πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους», κατέληξε.

 
 
 
ΠΗΓH:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων