Αναχωρεί για Γενεύη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Για τη Γενεύη αναχωρεί σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης όπου θα παρακαθίσει σε συνομιλίες για το Κυπριακό με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας από τις 9 με 11 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα παρακαθίσει στη διάσκεψη για την Κύπρο η οποία θα αρχίσει στις 12 του μηνός.
 
Σε ανάρτησή του στο twitter λίγο πριν την απογείωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε "με ελπίδα, αυτοπεποίθηση και ενωμένοι στη Γενεύη. Για την Κύπρο μας". Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στη Γενεύη ο διαπραγματευτής  Ανδρέας Μαυρογιάννης, τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και οι Κύπρος Χρυσοστομίδης, Πόλυς Πολυβίου, Παναγιώτης Δημητρίου, Νίκος Κλεάνθους, Τουμάζος Τσιελεπής, Μάριος Ηλιάδης, ομάδα τεχνοκρατών, καθώς επίσης και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.
 
 
Στην κυπριακή αποστολή θα συμμετέχουν Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες. Εξάλλου, σε χθεσινές του δηλώσεις ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι μεταβαίνουμε στη Γενεύη με εναλλακτικά σενάρια αντιμετώπισης όλων των ενδεχόμενων. Είπε ακόμη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα έχει την Κυριακή το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, καθώς και ότι έχει υπάρξει ενδιαφέρον από πλευράς μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για να παρευρεθούν στη διάσκεψη για την Κύπρο στις 12 Ιανουαρίου.
 
Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Κυριακή, στις 19.00 τοπική ώρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί αναμένεται να συζητήσουν στη Γενεύη τον κατάλογο με τα σημαντικά θέματα που εκκρεμούν και να αποφασίσουν τη σειρά συζήτησης τους από τις 9 ως τις 11 Ιανουαρίου.  
 

Δειτε Επισης

Ζητά να μάθει ποιοι κρατικοί αξιωματούχοι λαμβάνουν και σύνταξη η Χαραλαμπίδου
Σκότλαντ: Οι χώρες της Κοινοπολιτείας να ηγηθούν την προσπάθεια για προστασία των Ωκεανών
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Α. Δημητρίου: Τα δύσκολα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ΤΑ ξεκινούν από τις 9 του Ιούνη και μετά
Λουκαΐδης στην ΚΣΣΕ-«Συνενοχή η σιωπή για όσα διαπράττονται στη Γάζα»
Χ. Ερωτοκρίτου: Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει ενεργότερο ρόλο τη Μ. Αντολή
Λ. Φουρλάς: Τα Βαρώσια είναι μια ιστορία σαδισμού στην καρδιά της Ευρώπης
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας της Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου