«Συντελείται πλήρης δημογραφική αλλαγή και αναίμακτη γενοκτονία στα κατεχόμενα»

Ως μια τεράστια ευκαιρία, που μπορούμε να αξιοποιήσουμε ως Κύπριοι για να φέρουμε την Τουρκία σε πιο δύσκολη θέση, βλέπει την εκλογή του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Οζ Καραχάν, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του Κινήματος «Γιασεμί».
 
Ο Οζ Καραχάν, τονίζει πως θα αντιπαρατεθεί σε οποιαδήποτε διχαστική ιδέα που αφορά συζήτηση για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία, σημειώνοντας παράλληλα πως πιστεύει μόνο στο ένα έθνος, ένα κράτος, μια πατρίδα και μια σημαία.
 
Ο υποψήφιος του Γιασεμιού δίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στο μεταναστευτικό, για το οποίο υποδεικνύει πως η υφιστάμενη μεταναστευτική πολιτική, καθιστά την Ε.Ε. όμηρο της Τουρκίας, που εκβιάζει μέσω των Σύρων προσφύγων.
 
 
*Ενόψει των Ευρωεκλογών της 26η Μάϊου, ο REPORTER, φιλοξενεί και παρουσιάζει σε καθημερινή βάση έναν υποψήφιο ευρωβουλευτή, με τη σειρά προβολής ν’ αρχίζει από το ψηφοδέλτιο του μεγαλύτερου σε εκλογική δύναμη πολιτικού σχήματος και να καταλήγει στο μικρότερο. 
 
Η σειρά προβολής των υποψηφίων κάθε συνδυασμού γίνεται βάσει του αλφαβητικού κριτηρίου, δηλαδή βάσει της θέσης την οποία έχει ο κάθε υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο με το οποίο κατέρχεται στις Ευρωεκλογές.