«Είπα του, γιατρέ μου αν μου απαγορεύσεις να ξανά τρέξω, άφησμε να φύγω...»

«Δεν υπάρχει πιο άγριο θηρίο από τον άνθρωπο, όταν κατέχει δύναμη ίση με τα πάθη του» αναφέρει χαρακτηριστικά το απόφθεγμα του Αρχαίου Έλληνα ιστορικού, Πλούταρχου. Ένα απόφθεγμα το οποίο αντανακλά και τη ζωή του Χαράλαμπου Τιμοθέου, ο οποίος με τη δύναμη της ψυχής του κατάφερε, όσα εμπόδια βρήκε στο μονοπάτι της ζωής του, να τα προσπεράσει και σήμερα πιο δυνατός όσο ποτέ άλλοτε, λαμβάνει μέρος στο Cyprus Rally 2020 με το σύνθημα, «Τρέχουμε για την ζωή».
 
«Βίωσα τη λευχαιμία με αισιοδοξία και στόχος μου ήταν πάντοτε να επιστρέψω ξανά στους αγώνες. Ήταν η πρώτη κουβέντα που είπα του γιατρού μου όταν μου είπε έχεις λευχαιμία και πρέπει να μείνεις μέσα. Και εγώ αμέσως του είπα, ''γιατρέ μου αν μου απαγορεύσεις να ξανά τρέξω όταν γιάνω, άφησμε να φύγω, να κάνω εκείνα που μπορώ''. Μπορεί να ακούγεται λίγο εγωιστικό, αλλά το ράλλυ ήταν ένας που τους λόγους που μου έδινε δύναμη. Ακολουθούσα όλες τις οδηγίες των γιατρών και με τη βοήθειά τους, και ευτυχώς λόγω του αδελφού μου που ήταν συμβατός δότης 100%, προς το παρών τα κατάφερα στη ζωή».
 
Λόγια τα οποία αποδεικνύουν το μεγαλείο της ψυχής του Χαράλαμπου Τιμοθέου, ο οποίος δεν λύγισε στο άκουσμα των γιατρών πως πάσχει από λευχαιμία, τουναντίον, είδε στα μάτια τη ζωή και σήμερα βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητό του και τρέχει για να αποδείξει σε όλους μας, ότι μπορούμε. 
«Τα δυο χρόνια που έζησα με τη λευχαιμία, ήταν πάρα πολύ δύσκολα από όλες τις απόψεις. Αν δεν ζήσεις την εμπειρία της μεταμόσχευσης και της χημειοθεραπείας δεν μπορείς να καταλάβεις τι βιώνουν συνάνθρωποί μας που πάσχουν από αυτή την ασθένεια», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Χαράλαμπου Τιμοθέου στον REPORTER, o οποίος άνοιξε την καρδιά του και μοιράστηκε μαζί μας τα όσα βίωσε στη ζωή του. 
 
«Τρέχω σε αγώνες ράλλυ από το 1999, κέρδισα το Cyprus Rally το 2007 και τέλος του 2017 διαγνώστηκα με λευχαιμία. Έκανα χημειοθεραπείες στο Γενικό Νοσοκομείο για αρκετό καιρό και μετά μετέβηκα στη Θεσσαλονίκη, όπου έκανα μεταμόσχευση μυελού των οστών. Λογάριαζα να επιστρέψω πέρσι στους αγώνες ράλλυ αλλά δεν τα κατάφερα λόγω της σωματικής μου κατάστασης, κυρίως με την απώλεια κιλών και το αναβάλαμε για φέτος. Είπα αν με βοηθήσει ο Θεός θα τρέξω, γιατί θέλεις και κάποιο χρόνο αποθεραπείας... Τώρα είμαι έτοιμος να το κάνω για να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο που δεν γνωρίζει τι είναι το μόσχευμα, τι είναι η λευχαιμία και ποσό απλό είναι να γίνεις δότης, αφού δεν είναι κάτι το δύσκολο. Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν πόσες ζωές μπορείς να χαρίσεις σε ανθρώπους που πραγματικά υποφέρουν που δεν βρίσκουν δότες».
Ο Κύπριος ραλίστας με τα μέλη της Team Timotheou, αφού ανάρρωσε υποσχέθηκε στον εαυτό του ότι θα έκανε ότι μπορούσε για να προωθήσει την ενθάρρυνση εγγραφής νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών. 
 
«Εμάς ο στόχος μας για φέτος είναι να προωθήσουμε το έργο του Καραϊσκάκειου και όσο περισσότερος κόσμος να εγγραφεί στην Τράπεζα του Καραϊσκάκειου σαν δότης, με την ελπίδα ότι θα βοηθήσουμε συνανθρώπους μας. Δεύτερος στόχος είναι το αγωνιστικό κομμάτι, αφού σίγουρα δεν πάμε για να έρθουμε τελευταίοι αλλά δεν θα πάμε και για να κερδίσουμε τον αγώνα, γιατί έχουμε και μεγάλη αποχή με περισσότερα από τρία χρόνια και οι συναθλητές μας, είναι σε καλύτερη κατάσταση φυσικά από εμάς. Δεν παύουμε ωστόσο, να πιστεύουμε σε μια καλή παρουσία. 
 
Εγώ ήμουν τυχερός που βρήκα δότη και ζω τώρα, γι' αυτό και αφιερώνω τη συμμετοχή μου σε συνεργασία πάντοτε με το Καραϊσκάκειο, στην προώθηση του σκοπού με το σλόγκαν ''Τρέχουμε για τη ζωή''. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο περισσότερο να έρθει να γίνει δότης μυελού των οστών για να σωθούν κάποιοι συνάνθρωποι μας».
Καταλήγοντας, ο Χαράλαμπος Τιμοθέου, επέλεξε να στείλει το δικό μήνυμα στους συνανθρώπους μας που δίνουν τη δική τους μάχη με τη τη λευχαιμία.
 
«Να μην τα βάζουν ποτέ κάτω και να βλέπουν μπροστά, ώστε να ξεπεράσουν την περιπέτειά τους με πίστη στον Θεό. Όλοι τα περάσαμε και γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να ακούς τον γιατρό σου συνέχεια γιατί υπάρχουν καταστάσεις που είναι πολύ επώδυνες, αλλά αν δεν τον ακούς είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα. Αισιοδοξία, πίστη και σιγουριά είναι αυτά που χρειάζεσαι και κάποια μέρα θα θεραπευτείς από αυτή την ασθένεια».  
Ο Χαράλαμπος και η Team Timotheou σε συνεργασία με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα διοργανώνουν δυο εκδηλώσεις οι οποίες έχουν ως σκοπό την ενθάρρυνση νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 10 Οκτωβρίου από τις 4:00 μ.μ. μέχρι τις 6:00 μ.μ. στο My Car Wash στο My Mall στη Λεμεσό όπου οι πελάτες και οι επισκέπτες θα μπορούν να εγγραφούν σαν εθελοντές και μέρος των εσόδων από το πλύσιμο των αυτοκινήτων μεταξύ των ωρών που αναγράφονται θα δοθεί στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Η δεύτερη εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 11 Οκτωβρίου απο 4:30 μ.μ. μέχρι τις 7:00 μ.μ. στο Mall of Cyprus σε συνεργασία και πάλι με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα για εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Δειτε Επισης

Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη