Ένας Κύπριος ανάμεσα στους καλύτερους οδοντιάτρους της Βρετανίας

Μια από τις δυσκολότερες αποφάσεις που καλούνται οι άνθρωποι να πάρουν, είναι εάν θα πρέπει να αφήσουν πίσω την ζωή τους, όπως την ήξεραν, για να μετακομίσουν στο εξωτερικό και να χαράξουν μια νέα αρχή, με περισσότερες ευκαιρίες. Μια τέτοια απόφαση είχε πάρει, πριν περίπου επτά χρόνια, ο Λάμπρος Φλουρή, ο οποίος έφυγε από την Κύπρο και μετακόμισε στο Εδιμβούργο, όπου άρχισε τις σπουδές του. Σήμερα, τον βρίσκεις στο Λονδίνο, όπου εργάζεται ως οδοντίατρος σε ένα από τα καλύτερα οδοντιατρεία της βρετανικής πρωτεύουσας και μάλιστα, είναι ένας από τους υποψήφιους για το βραβείο καλύτερου νεαρού οδοντίατρου της χώρας.
 
Μια χαλαρή κουβέντα, σε ένα φαγοπότι, με οδήγησε στο Λάμπρο. Στο ίδιο τραπέζι βρισκόταν ο αδελφός του και πάνω στην κουβέντα αναφέρθηκε στον Λάμπρο, ο οποίος, όπως μου είπε, ζει και εργάζεται στο Λονδίνο ως οδοντίατρος, ενώ έχει προταθεί για το βραβείο καλύτερου νεαρού οδοντίατρου. Αμέσως θέλησα να έρθω σε επαφή μαζί του και αυτό επιτεύχθηκε όταν ο ίδιος ήρθε στην Κύπρο, για να επισκεφτεί την οικογένειά του.
 
Σε συνέντευξή του στον REPORTER, ο Λάμπρος Φλουρή, ανέφερε πως όλα άρχισαν όταν ένας σπουδαίος και γνωστός οδοντίατρος αγόρασε ιατρείο στο Ηνωμένο Βασίλειο και ήθελε να τον προσλάβει.
 
«Είχαμε μιλήσει και μέσω διαδικτύου για άλλα αρκετά θέματα και έτσι προέκυψε αυτή η ευκαιρία. Με ρώτησε εάν θέλω να αναλάβω το ιατρείο του. Έτσι, από το Σεπτέμβριο του 2018 βρίσκομαι στο Λονδίνο και εργάζομαι ως οδοντίατρος, ενώ παράλληλα κάνω και την ειδικότητά μου. Είναι μία από τις ωραίες πόλεις του κόσμου. Οι πολίτες είναι ανοιχτόμυαλοι, προσφέρουν ευκαιρίες. Πιστεύω πως είναι το κέντρο του πολιτισμού και αν βάλω σε μια ζυγαριά τα πράγματα, τα θετικά υπερτερούν των αρνητικών», σημείωσε, για να εξηγήσει πως τον τελευταίο καιρό, λόγω των εξελίξεων με το Brexit, ο κόσμος ξεκίνησε να είναι πιο συγκρατημένος.
 
Ο «ρατσισμός» και οι ασθενείς
Η αναφορά του στην αλλαγή της στάσης των Βρετανών απέναντί του, γέννησε την απορία εάν αντιμετώπισε ρατσισμό, λόγω της καταγωγής του, με τον Λάμπρο να εξηγεί πως λόγω της φύσεως του επαγγέλματος του, είναι λογικό να σκέφτεται διπλά τις εκφράσεις του, καθώς είναι εύκολο να διατυπωθεί διαφορετικά αυτό που θέλει να πει και να γίνει προσβλητικό.
 
«Η προσέγγιση που έχω σαν Λάμπρος, είναι πως ό,τι πεις πρέπει να έχεις επιχειρήματα, για να στηρίξεις τη θέση σου. Κάτι που μπορώ να πω στην Κύπρο, δεν συμβαίνει αρκετά. Πιστεύω πως αν κάποιος πει κάτι, πρέπει να τον πιστέψεις, ανεξάρτητα αν είναι σωστό ή όχι. Στην Αγγλία δεν συμβαίνει αυτό. Αυτή την προσέγγιση ακολουθώ με τους ασθενείς μου και το αντιλαμβάνονται και έτσι υπάρχει κατανόηση».
 
Το βραβείο καλύτερου νεαρού οδοντίατρου
Το γεγονός πως παράλληλα με τη δουλειά του, κάνει και την ειδικότητά του, του έδωσε την ευκαιρία να έρχεται σε επαφή με άτομα που βρίσκονται στο χώρο. Αυτό, τον οδήγησε και στην υποψηφιότητά του, ως καλύτερος νεαρός οδοντίατρος.
 
«Στην ουσία, για να είσαι υποψήφιος σε αυτό το βραβείο, πρέπει να παρουσιάσει τη περιστατικά που έχεις αντιμετωπίσει με τη δουλειά σου και μετά γίνεται μια αξιολόγηση από τους αρμόδιους. Ανάλογα με τη βαθμολογία που αποκτά ο κάθε υποψήφιος, προχωρεί ή φεύγει από το διαγωνισμό. Άρα, αν κάποιος θέλει να είναι υποψήφιος τότε πρέπει η δουλειά του να είναι προσβάσιμη στο κοινό».
 
Ο ίδιος νιώθει ικανοποιημένος και ευχαριστημένος με αυτή την υποψηφιότητα, καθώς είναι ένας Κύπριος, ανάμεσα στους Βρετανούς.
 
«Είναι ωραίο συναίσθημα να είναι υποψήφιος, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Είναι επιβράβευση της χρονιάς, κατά κάποιο τρόπο, επειδή είχα αναλάβει ένα ιατρείο, το οποίο βρισκόταν σε αρκετά καλό επίπεδο, αλλά είχε περιθώρια βελτίωσης, σε αρκετούς τομείς. Η υποψηφιότητα μας δίνει και ένα άλλο πρόσωπο, όσον αφορά στους ασθενείς. Δίνει μια αξιοπιστία στο ιατρείο και μπορώ να πω πως έχουμε αποκομίσει πολλά οφέλη. Τους τελευταίους τρεις μήνες, ειδικά, αποκτήσαμε αρκετούς ασθενείς, που είτε διάβασαν για το ιατρείο μας, είτε άκουσαν για εμάς από άλλους ασθενείς».
 
Το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Κύπρο και ο ιατρικός τουρισμός
Ο Λάμπρος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια πολύ καλή στιγμή της καριέρας του και ερωτηθείς εάν θέλει να επιστρέψει στην Κύπρο, ανέφερε πως θα προτιμούσε να μείνει στο Λονδίνο.
 
«Μακροπρόθεσμα, θα ήθελα να επιστρέψω στην Κύπρο σαν επισκέπτης και όχι σαν μόνιμος παράγοντας. Επίσης, με ενδιαφέρει και ο ιατρικός τουρισμός και θα ήθελα να ασχοληθώ με αυτό. Ο ιατρικός τουρισμός είναι κάτι που άρχισε να αναπτύσσεται τον τελευταίο καιρό και αφορά στους πολίτες που ταξιδεύουν σε άλλη χώρα, για να λάβουν θεραπείες. Ο μικρός αδελφός μου είναι στο ίδιο επάγγελμα και θα ήθελα, όταν τελειώσω την ειδικότητά μου, να συνεργαστώ μαζί του και να ανοίξει ο ίδιος ιατρείο στην Κύπρο και να συνεχίσω εγώ στο Λονδίνο. Να έχουμε δηλαδή δύο ιατρεία και να επισκέπτεται ο ένας τον άλλο». 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα