Ψηφοδέλτιο για Ευρωβουλή με προεκτάσεις στην κυπριακή Βουλή για ΔΗΣΥ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στον ΔΗΣΥ αναφορικά με τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου του κόμματος για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, με τις τρείς από τις έξι θέσεις να θεωρούνται καπαρωμένες.
 
Στην Πινδάρου εργάζονται ώστε να δημιουργήσουν εκείνο το ψηφοδέλτιο που θα δώσει την ανάλογη δυναμική στο κόμμα, για να διατηρήσει τα κεκτημένα, δηλαδή τις δύο έδρες στην Ευρωβουλή, και που θα το βγάλει από την εκλογική μάχη του Μαΐου ακόμα πιο ενισχυμένο.
 
Αν και οι διαδικασίες έχουν μείνει λίγο πίσω όσον αφορά τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου και την ενεργοποίηση των κομματικών μηχανισμών ενόψει των εκλογών, εκφράζεται η αισιοδοξία ότι όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους και οι υποψήφιοι θα εισέλθουν έγκαιρα στη μάχη για να επικοινωνήσουν τις θέσεις τους με τους πολίτες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
Οι σίγουροι και τα ερωτηματικά
Οι τρεις θέσεις του ψηφοδελτίου θεωρείται δεδομένο πως θα καταλήξουν σε πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος με ενεργό εμπλοκή στα ευρωπαϊκά δρώμενα.  Πρόκειται για τον νυν ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ Λευτέρη Χριστοφόρου, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Τορναρίτη και τη βουλευτή Λεμεσού Ελένη Σταύρου.
 
Η συμμετοχή των τριών στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις Ευρωεκλογές θεωρείται δεδομένη. Η παρουσία του Λευτέρη Χριστοφόρου στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτιμάται ως πολύ θετική στην Πινδάρου, και από τη στιγμή που και ο ίδιος το επιθυμεί, θα επαναδιεκδικήσει την έδρα.
 
Όσον αφορά την υποψηφιότητα του Νίκου Τορναρίτη, ο ίδιος έχει ήδη επιδείξει ενδιαφέρον για τις Βρυξέλλες, αφού έχει έντονη δράση σε θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με σημαντικά ερείσματα.
 
Η Ελένη Σταύρου ανακοίνωσε εδώ και μήνες την απόφαση της να κατέλθει ως υποψήφια στις Ευρωεκλογές. Πέραν από το γεγονός πως πρόκειται για μια δυναμική πολιτικό, με γνώσεις σε ευρωπαϊκά και μεσανατολικά ζητήματα η παρουσία της στο ψηφοδέλτιο του κόμματος θεωρείται σημαντική αφού θα συγκρατήσει τις διαρροές του κόμματος προς τα δεξιά.
 
Για τις υπόλοιπες τρεις θέσεις στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ είναι όλα ρευστά, αφού ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν άνοιξε ακόμη τα χαρτιά του.
 
Θεωρείται ωστόσο δεδομένο το ενδιαφέρον του δημοσιογράφου Τάσου Τρύφωνος, με τις επαφές ωστόσο ανάμεσα στις δύο πλευρές να βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο.
 
Επιθυμία του κόμματος θα ήταν η παρουσία και της αντιπροέδρου Στέλλας Κυριακίδου στο ψηφοδέλτιο, ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο φαίνεται απομακρυσμένο αφού η ίδια θεωρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, πως θα ήταν λάθος να ζητήσει την ψήφο των πολιτών και στη συνέχεια να αποποιηθεί του αξιώματος της για να διαδεχθεί τον Χρίστο Στυλιανίδη στη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου.
 
Ψηφοδέλτιο με…προεκτάσεις
Αξίζει να σημειωθεί πως από τα μέχρι στιγμής δεδομένα στις εν εξελίξει διεργασίες, οι Ευρωεκλογές ενδέχεται να προκαλέσουν ανακατατάξεις και όσον αφορά την κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ στην Βουλή των Αντιπροσώπων, αφού σε σενάριο εκλογής του Νίκου Τορναρίτη θα κενωθούν οι θέσεις, τόσο του βουλευτή όσο και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Σάβια Ορφανίδου θα πάρει τη θέση του βουλευτή, δεδομένου ότι ο πρώτος επιλαχόν κατά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας Πρόδρομος Προδρόμου, δεν θα εγκαταλείψει τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για να μετακομίσει στη Βουλή.  
 
Αν μάλιστα τον Νίκο Τορναρίτη συνοδεύσει στις Βρυξέλλες είτε από τη θέση της Ευρωβουλευτού είτε μεταγενέστερα από τη θέση της Επιτρόπου η Στέλλα Κυριακίδου, έδρανο στη Βουλή θα εξασφαλίσει πέραν της Σάβιας Ορφανίδου, και η Ξένια Κωνσταντίνου.
 
Τέλος σε περίπτωση εκλογής της Ελένης Σταύρου στο Ευρωκοινοβούλιο, θέση στην Βουλή αναμένεται να πάρει ο Ανδρέας Μιχαηλίδης. Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι φήμες που θέλουν τον Ανδρέα Μιχαηλίδη να διαδέχεται τον Κλεάνθη Γεωργιάδη στη θέση του Προέδρου του ΚΟΑ, έδρανο στη Βουλή θα καταλάβει η δημοσιογράφος Ελίτα Μιχαηλίδου.
 

Δειτε Επισης

Ανησυχία της Κυβέρνησης για τη νέα εγκληματική ενέργεια-«Αξιολογούμε διαρκώς τα μέτρα»
Ηχηρά ονόματα στους προτείνοντες και υποστηρίζοντες των υποψηφίων-Στηρίζει Γεάδη και Πελεκάνο η Παρισινού
63 υποψηφιότητες για τις έξι θέσεις Ευρωβουλευτών-Αρχίζει η ετοιμασία του ψηφοδελτίου
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ