Κυριακή 31 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Μπαίνει στο ΓΕΣΥ το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο-Ο Κίκης Καζαμίας στον REPORTER

  08/01/2019 18:03
Μπαίνει στο ΓΕΣΥ το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο-Ο Κίκης Καζαμίας στον REPORTER

Μπαίνει στο ΓΕΣΥ το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο-Ο Κίκης Καζαμίας στον REPORTER

  08/01/2019 18:03
Πρόθεση ένταξης στο Γενικό Σχέδιο Υγείας(ΓΕΣΥ) εκφράζει το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, γνωστοποιώντας μάλιστα την πρόθεσή του αυτή στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας(ΟΑΥ), στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν πριν από περίπου ένα μήνα. 
 
Η συνάντηση σηματοδότησε ταυτόχρονα το άνοιγμα δίαυλου επικοινωνίας ανάμεσα σε Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο και ΟΑΥ, με ανταλλαγή πληροφοριών οι οποίες θα βοηθήσουν τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας σε ό,τι αφορά τους υπολογισμούς του για υπηρεσίες που στη χώρα μας παρέχονται μόνο από το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου και το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο.
 
Ανάμεσα στις υπηρεσίες αυτές μάλιστα, κάποιες που παρέχονται μόνο από το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, όπως είναι η Στερεοτακτική Ακτινοθεραπεία, η Ενδοϊστική Βραχυθεραπεία και οι εξετάσεις PET-CT.
 
Υπενθυμίζεται πως το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο λειτουργεί από την 1η Νοεμβρίου 2017, έχοντας εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα πέραν των τριών χιλιάδων ασθενών, εκ των οποίων κάτι περισσότεροι από χίλιοι εάν δεν υπήρχε το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, θα ήταν αναγκασμένοι να μεταβούν στο εξωτερικό.
 
Κληθείς από τον REPORTER να αναφέρει τις προθέσεις του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου ενόψει της εφαρμογής του ΓΕΣΥ, ο πρόεδρος του Κέντρου Κίκης Καζαμίας επιβεβαίωσε την πρόθεση για ένταξη του Κέντρου στο Σύστημα.
 
«Είναι σημαντικό, ένα Κέντρο υψηλών προδιαγραφών να γνωστοποιεί την ετοιμότητά του για ένταξη στο ΓΕΣΥ, γιατί πιστεύουμε πως αυτές οι υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες που προσφέρουμε πρέπει να είναι αδιάληπτα προσβάσιμες προς οποιονδήποτε τις έχει ανάγκη. Το ΓΕΣΥ θα μπορούσε στα πλαίσια προβολής του να χρησιμοποιεί τέτοιου επιπέδου Ιατρικά Κέντρα, ως τις ναυαρχίδες του Συστήματος», ανέφερε ο κ. Καζαμίας.
 
«Πιστεύουμε», συνέχισε, «πως κάποια θέματα και ερωτήματα που τίθενται δεν θα είναι δύσκολο να απαντηθούν θετικά στο πλαίσιο του δίαυλου επικοινωνίας που έχουμε ανοίξει με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας. Να απαντηθούν έγκαιρα, ώστε με την υλοποίηση της δεύτερης φάσης του ΓΕΣΥ να υλοποιηθεί ο στόχος της αδιάληπτης παροχής αυτών των υπηρεσιών».
 
Ερωτηθείς κατά πόσο πιστεύει πως το ΓΕΣΥ μπορεί να εφαρμοστεί εντός των προκαθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων, ο πρόεδρος του Γερμανικού Ογκολογικού  Κέντρου εξέφρασε την ελπίδα να συμβεί κάτι τέτοιο.
 
«Ελπίζω», επισήμανε ο κ. Καζαμίας, «ότι θα εφαρμοστεί στα χρονοδιαγράμματα που έχουν ανακοινωθεί χωρίς καθυστέρηση, με την κάθε πλευρά που παρεμβάλλεται να συνδράμει θετικά, έτσι που το συντομότερο δυνατό στα πλαίσια του ΓΕΣΥ, να διορθωθούν τα πολλά κακώς έχοντα στον τομέα της υγείας, και που ασφαλώς επιδρούν αρνητικά στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας