Ο Hakeem Olajuwon, o LeBron James, o Chris Webber και (πλέον) ο Γιάννης!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει χαράξει τον δικό του δρόμο στο ΝΒΑ. Έναν δρόμο που ακολουθεί πιστά, κάνοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο! Ο Έλληνας φόργουορντ έχει… “ελευθερωθεί” από τον Jason Kidd, ο οποίος αποφάσισε μετά το All Star Break να του δώσει ρόλο οργανωτή. Και μάλλον ο τεχνικός των Bucks δεν έχει μετανιώσει στιγμή για αυτή του την επιλογή, με τελευταίο παράδειγμα αυτά που έκανε χθες ο άλλοτε παίκτης του Φιλαθλητικού.  
 
Κόντρα στους Thunder ο Γιάννης σημείωσε το τρίτο triple-double της καριέρας του (όλα την φετινή σεζόν), έχοντας 26 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ (ήττα με 104-96), κάτι που τον έκανε τον πρώτο παίκτη στην ιστορία των Bucks με τρία triple-double μέσα στην ίδια σεζόν μετά τον Alvin Robertson την σεζόν 1990/91! Όσο κι αν ξενίσει κάποιους, ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης δεν είναι αυτό. Το πιο εντυπωσιακό είναι η… “γαρνιτούρα” που έβαλε στην βραδιά του, έχοντας ακόμα 3 κλεψίματα και 4 κοψίματα! Κι αυτό γιατί αυτές οι δύο… προσθήκες στην στατιστική του τον βοήθησαν να γράψει ιστορία!
 
Olajuwon, LeBron, Webber και Γιάννης, αλλά…
Έχοντας λοιπόν 3 κλεψίματα και 4 κοψίματα το ίδιο βράδυ που έκανε triple-double, ο Γιάννης κατάφερε κάτι σπάνιο: Να έχει και στα τρία triple-double του φέτος +18 πόντους, +12 ριμπάουντ, +10 ασίστ, +3 κλεψίματα και +2 κοψίματα. Σύμφωνα με το σάιτ “
www.basketball-reference.com” Από την σεζόν 1983/84 κι έπειτα – από όταν και είναι πιο εύκολο να διατηρούνται τέτοια στατιστικά – αυτό έχει συμβεί συνολικά 27 φορές. Και υπάρχουν τέσσερις παίκτες που το έχουν  καταφέρει αυτό από τρεις φορές: Ο Hakeem Olajuwon, o LeBron James, o Chris Webber και (πλέον) ο Γιάννης!
Υπάρχει βέβαια και μία λεπτομέρεια σε αυτή την υπόθεση: Κανένας από τους άλλους τρεις δεν έχει καταφέρει κάτι τέτοιο τρεις φορές μέσα στην ίδια σεζόν! Βασικά, ο μόνος παίκτης που έχει καταφέρει να έχει αυτά τα νούμερα ΔΥΟ φορές μέσα στην ίδια σεζόν είναι ο LeBron James την περίοδο 2012/13 με την φανέλα των Miami Heat!
 
Πόσο καλός μπορεί να γίνει;
Έχει γραφτεί ήδη αρκετές φορές, οπότε δεν πειράζει να γραφτεί ακόμα μία: Το ταλέντο του Γιάννη δεν έχει ταβάνι. Καλά-καλά είναι αμφίβολο αν ξέρει και ο ίδιος πού μπορεί να φτάσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να γίνει κάτι το (πολύ) ξεχωριστό. Και βραδιές όπως αυτή κόντρα στους Thunder το αποδεικνύουν.

Ο Έλληνας φόργουορντ έχει εξελιχθεί σε ένα… κινούμενο triple-double μετά το All Star Break. Σταδιακά εξελίσσεται στον παίκτη που όλοι ονειρεύονταν ότι θα γίνει όταν αρχίσει να συνειδητοποιεί τις δυνατότητές του. Όσο για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει; Η απάντηση θα δοθεί στο γήπεδο…
 
Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

BINTEO: Συγκίνησαν οι ολυμπιονίκες ζωής-Αγωνίστηκαν και αποθεώθηκαν στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου
Η Λούλλα έκανε Κόσμο της το κυπριακό φαγητό και το μοιράζεται με όλο τον κόσμο
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
«Δεν μιλούσα, δεν περπατούσα, με έκαναν μπάνιο… Πλέον είμαι συνεχώς στο σπίτι»
«Ίσως το πρωί να μην μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, να έχει πόνους σε όλο το σώμα»
«Δεν χρειάζονται πολεμικά ανακοινωθέν, ''έχασε ή νίκησε'' τη μάχη ένα παιδί… Γιατί κατάφεραν να αγωνιστούν»
Αυτός ήταν 28 και εκείνη 17... «Ερωτευμένοι για 62 χρόνια, η αγάπη μας δεν φθάρηκε ποτέ»
Η σοπράνο που τραγουδά για σαράντα χρόνια στη Σχολή Τυφλών-«Εάν δεν ήμουν εδώ, δεν ξέρω τι θα έκανα»
Ποιος είναι ο twenty three; Ο Κύπριος καλλιτέχνης του δρόμου που συνδυάζει το παλιό με το σύγχρονο
Ο ράφτης στην παλιά Λευκωσία που επιμένει παραδοσιακά-Η τέχνη του κουστουμιού και η γνωστή πελατεία