Το φρικτό έγκλημα της Ζαλόγγου αποτυπωμένο σε άλμπουμ ενώπιον Κακουργιοδικείου

Mε ενστάσεις επί ενστάσεων, αρκετές διακοπές, σύγχυση και κατάθεση εκατοντάδων φωτογραφιών συνεχίστηκε η πολύκροτη δίκη για το διπλό φονικό στο Στρόβολο, που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο με θύματα τους Γιώργο Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου.
 
Κατά την ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη το πρωί ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, κατέθεσαν τρεις φωτογράφοι του ΤΑΕ Λευκωσίας και ένας φωτογράφος του εγκληματολογικού (ΥΠΕΓΕ), οι οποίοι παρουσίασαν φωτογραφίες από την ημέρα της διάπραξης του φόνου όπως και μετέπειτα από διάφορες σκηνές και οχήματα όπου έγιναν υποδείξεις σκηνών.
 
Πρώτος μάρτυρας ήταν ο φωτογράφος Ανδρέας Δανιήλ του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο οποίος ανέφερε ότι θα παρουσίαζε τέσσερις καταθέσεις, γεγονός που έφερε την αντίδραση του δικηγόρου της Σάρα Σιάνς, Σωτήρη Αργυρού, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν είχε όλες τις καταθέσεις στα χέρια του.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Αργυρού λόγω της μη παράδοσης του μαρτυρικού υλικού από την Κατηγορούσα Αρχή, «πλήττεται το δικαίωμα της δίκαιης δίκης». Απαντώντας στον κ. Αργυρού, εκ μέρους της Κατηγορούσας η κ. Πωλίνα Ευθυβούλου, επεσήμανε ότι τους έχουν παραδοθεί οι φωτογραφίες σε άλμπουμ λέγοντας ότι, «δεν θα ανεχτώ αυτό το πράγμα. Δεν είναι θέμα μυστικοπάθειας».
 
Τελικά ο πρόεδρος του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, Χάρης Πογιατζής, παρακάλεσε τις πλευρές να συνεννοηθούν για να μην υπάρχει σύγχυση και διέταξε τη διακοπή της δίκης έως ότου έχουν όλες οι πλευρές καθετί που θα παρουσιαζόταν ενώπιον Δικαστηρίου.
 
Ζήτησε διευκρινήσεις ο δικηγόρος του Τζιωνή
 
Με την επανέναρξη της δίκης ο μάρτυρας κατέθεσε φωτογραφίες που έλαβε τόσο στις 22 Απριλίου από την οδό Ζαλόγγου 7 στο Στρόβολο, όπου διαπράχθηκε το διπλό έγκλημα, όσο και στις 6 Μαΐου από άλλο σπίτι στην Αγλαντζιά, καθώς και από την ιατροδικαστική εξέταση του ανήλικου γιου του ζεύγους.
 
Μετά την κατάθεση των τεκμηρίων έγινε η αντεξέταση του μάρτυρα, με τον δικηγόρο του Λοΐζου Τζιωνή να ζητά διευκρινίσεις από τον μάρτυρα όσον αφορά το πώς επιλέχθηκαν οι φωτογραφίες που κατατέθηκαν και γιατί κάποιες έμειναν εκτός, με τον κ. Δανιήλ να του απαντά ότι «οι φωτογραφίες που απορρίπτονται είναι αυτές που είτε είναι θολές είτε υπερφωτισμένες».
 
Ο συνήγορος του Λοΐζου Τζιωνή ζήτησε επίσης από τον μάρτυρα να διευκρινίσει κατά την ιατροδικαστική εξέταση του ανήλικου γιου του ζεύγους, στην οποία ήταν παρών  ο φωτογράφος, με ποιου τις υποδείξεις έβγαζε τις φωτογραφίες, με τον κ. Δανιήλ να εξηγεί, ότι «αυτό γινόταν καθ’ υπόδειξη και των τριών ιατροδικαστών αλλά κυρίως της Χαράς Σπηλιωπούλου».
 
Ο μάρτυρας ερωτήθηκε επίσης κατά πόσον οι τρεις ιατροδικαστές λάμβαναν σημειώσεις κατά την εξέταση, με τον φωτογράφο να αναφέρει ότι αυτό το έπρατταν μόνο η κ. Σπηλιοπούλου και ο κ. Ματσάκης, αλλά όχι η κ. Ελένη Αντωνίου.
 
Η κουνουπιέρα στο επίκεντρο της αντεξέτασης του δικηγόρου του Τζιωνή
 
Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του πρώτου μάρτυρα, ζητήθηκε εκ νέου διακοπή για συνεννόηση μεταξύ των πλευρών, ως προς την κατάθεση του επόμενου μάρτυρα.
 
Τελικά η διαδικασία επανήρχισε με τον φωτογράφο του ΥΠΕΓΕ Μιχάλη Γεωργίου, ο οποίος κατέθεσε στο Δικαστήριο έντεκα βιβλιάρια με φωτογραφίες από το βράδυ του άγριου φονικού, από εξετάσεις τεσσάρων οχημάτων, ενός μοτοποδηλάτου, καθώς και από την δεύτερη νεκροτομή επί των σορών της Ντίνας Σεργίου και του Γιώργου Χατζηγεωργίου.
 
Ακολούθως, έγινε η αντεξέταση του μάρτυρα από τον δικηγόρο του Λοΐζου Τζιωνή ο οποίος με τις ερωτήσεις του προκάλεσε δυσφορία στο ακροατήριο και ψίθυρους.
 
Ο κ. Αναστασίου μεταξύ άλλων, ρώτησε τον μάρτυρα για το επίμαχο παράθυρο στο μπαλκόνι της οικίας από το οποίο φέρεται να εισήλθε ο Λοΐζος Τζιωνής.
 
Ουσιαστικά επέμεινε να ρωτά τον μάρτυρα κατά πόσο υπάρχει κουνουπιέρα στο παράθυρο του μπάνιου από τις φωτογραφίες που έβγαλε, με τον μάρτυρα να αναφέρει ότι «δεν μπορεί να καταλάβει από τη φωτογραφία γιατί είναι μακριά».
 
Ακολούθως τον παρέπεμψε σε άλλη φωτογραφία και ζήτησε εκ νέου να του απαντήσει κατά πόσο υπήρχε κουνουπιέρα, με τον μάρτυρα να αναφέρει ότι «δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι, απλά κάτι κρεμασμένο».
 
Επέμενε επίσης να ρωτά, κατά πόσο η χειρολαβή του παραθύρου του μπάνιου ήταν ανοιχτή, όπως και αν γνωρίζει τον τρόπο που κλείνει, κάτι που έφερε δυσφορία στο ακροατήριο και ψίθυρους εντός της αίθουσας.
 
Ο φωτογράφος ερωτήθηκε επίσης από τον δικηγόρο του Τζιωνή, κατά πόσο γνώριζε ότι το κορμί της Ντίνας Σεργίου κατά τη λήψη της φωτογραφίας δεν ήταν στην αρχική του θέση, με τον μάρτυρα να απαντά ότι «δεν γνωρίζω, εγώ φωτογράφισα τη σκηνή».
 
Αντεξέταση του μάρτυρα έγινε επίσης από τη δικηγόρο του Λευτέρη Σολωμού, Μιράντα Αγγελίδου και το δικηγόρο της Σάρα Σιάνς, Σωτήρη Αργυρού, ζητώντας κάποιες διευκρινήσεις.
 
«Χαλαρός» ο Τζιωνής
 
Τρίτος μάρτυρας ήταν ο φωτογράφος Αργύρης Σταμάτη, ο οποίος στις 7 Μαΐου έλαβε τριάντα φωτογραφίες από αγρόκτημα στον Κόρνο, μετά από υπόδειξη της σκηνής από τον Λοΐζο Τζιωνή. Επίσης έλαβε φωτογραφίες και από δύο οικίες στην Αγλαντζιά, όπως κατέθεσε.
 
Μετά την κατάθεση του μάρτυρα, η Θεοδώρα Παπακυριακού εκ μέρους της Κατηγορούσας Αρχής, ρώτησε το μάρτυρα για την ψυχολογική κατάσταση του Τζιωνή κατά την υπόδειξη της σκηνής, με τον μάρτυρα να απαντά ότι ο κατηγορούμενος «ήταν χαλαρός και συνεργάσιμος».
 
Ο μάρτυρας ακολούθως αποχώρησε, αφού δεν αντεξετάστηκε από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων.
 
Νέα σύγχυση και νέα διακοπή
 
Τέταρτος μάρτυρας κατά την ακροαματική διαδικασία ήταν ο φωτογράφος του ΤΑΕ Λευκωσίας Στέφανος Ιωάννου, ο οποίος κατέθεσε τέσσερα βιβλιάρια με φωτογραφίες από την ιατροδικαστική εξέταση του ανήλικου γιου του ζεύγους, τις μεταθανάτιες εξετάσεις των Γίωργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου, από όχημα που εξετάστηκε από την Αστυνομία καθώς και από υποδείξεις σκηνών στις οποίες προέβη ο κατηγορούμενος Μάριος Χατζηξενοφώντος.
 
Στη συνέχεια η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε από τον μάρτυρα να παρουσιάσει τα δελτία σκηνής, με τον δικηγόρο του Λοΐζου Τζιωνή να φέρει ένσταση και να θίγει ζήτημα δίκαιης δίκης, αφού όπως εξήγησε, «δεν έχει δει τα τεκμήρια».
 
Aυτό έφερε την αντίδραση της Κατηγορούσας Αρχής, Πωλίνας Ευθυβούλου, η οποία είπε ότι «είναι εύκολο να αναφερόμαστε σε δίκαιη δίκη», επισημαίνοντας ότι έχει παραδώσει τα στοιχεία στους δικηγόρους, καλώντας τους να «λένε τα πράγματα όπως είναι».
 
Ο Δικαστής Χάρης Πογιατζής ρώτησε κατά πόσο μπορεί αυτό να διευθετηθεί με ακόμα ένα διάλειμμα, με αποτέλεσμα να υπάρξει εκ νέου διακοπή. Ακολούθως ο μάρτυρας ανέλυσε τα δύο δελτία εξέτασης σκηνής που παρουσίασε.
 
Κατά την αντεξέταση του από τον δικηγόρο του Λοΐζου Τζιωνή, ο μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει κατά πόσο κατά την ιατροδικαστική εξέταση ήταν παρών μόνο η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, με τον μάρτυρα να απαντά «μάλιστα».
 
Στη συνέχεια ο μάρτυρας αντεξετάστηκε από τον δικηγόρο του Μάριου Χατζηξενοφώντος, Άντη Γεωργίου, ο οποίος μεταξύ άλλων ρώτησε κατά πόσον ο πελάτης του έκανε θεληματικά τις υποδείξεις σκηνών, με τον μάρτυρα να απαντά καταφατικά.
 
Με την κατάθεση και αντεξέταση του τέταρτου μάρτυρα η διαδικασία ολοκληρώθηκε και ορίστηκαν οι επόμενες δικάσιμοι στις 4 και 7 Ιανουαρίου, ενώ η Κατηγορούσα Αρχή ενημέρωσε τους δικηγόρους για τους επόμενους επτά μάρτυρες που αναμένεται να καταθέσουν, οι οποίοι θα είναι φωτογράφοι και μέλη της ΥΠΕΓΕ.
 
Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται στην επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες