TOP 10: Καλύτερες μεταγραφές Ιανουαρίου

48 μεταγραφές πραγματοποίησαν τον Ιανουάριο οι ομάδες. Ο Ρεπόρτερ κατέγραψε τις συμμετοχές, τις επιδόσεις και την προσφορά των νεοαποκτηθέντων και αναδεικνύει το ΤΟP 10 των μεταγραφών της χειμερινής περιόδου του 2016.
 
1.ΑΝΤΟΝ ΜΑΓΚΛΙΤΣΑ
Ομάδα: Απόλλωνας
Συμμετοχές: 11
Γκολ: 7
 


Πρόλαβε ήδη να γίνει ο πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα αν και αγωνίστηκε μόλις σε έντεκα παιχνίδια. Ο Κροάτης επιθετικός σκοράρει κατά ρυπάς από τη μέρα που φόρεσε τη φανέλα της λεμεσιανής ομάδας και κερδίζει τον τίτλο της πολυτιμότερης μεταγραφής του Ιανουαρίου.
 
2. ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΑΝΟΣ
Ομάδα: Άρης
Συμμετοχές: 8
Γκολ: 6


Σε οκτώ παιχνίδια (τα πέντε ως βασικός) πέτυχε περισσότερα τέρματα απ’ όσα σε ολόκληρη την επαγγελματική του καριέρα, στα τρεισήμισι χρόνια παρουσίας του στην πρώτη ομάδα της Ξάνθης. Στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια που ο Ελλαδίτης επιθετικός σκόραρε με τη φανέλα της «ελαφράς ταξιαρχίας» η ομάδα του απεκόμισε βαθμολογικό κέρδος, με απολογισμό δύο νίκες και δύο ισοπαλίες.
 
3.ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ
Ομάδα: ΑΠΟΕΛ
Συμμετοχές: 10
Γκολ: 1


Βασικός και αναντικατάστατος στο δεξί φτερό της επίθεσης του ΑΠΟΕΛ. Ένα γκολ και τέσσερις ασίστ κατέγραψε μέχρι στιγμής ο 22χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος με την ταχύτητα και την τεχνική κατάρτιση που τον διακρίνουν έκανε πιο απρόβλεπτη την γραμμή κρούσης των γαλαζοκιτρίνων.
 
4. ΙΒΑΝ ΤΡΙΤΣΚΟΦΣΚΙ
Ομάδα: ΑΕΚ
Συμμετοχές: 8
Γκολ: 4


Η πιο τρανταχτή, βάση ονόματος, μεταγραφή του Ιανουαρίου άρχισε από νωρίς να αποφέρει καρπούς στην ΑΕΚ. Ο Σκοπιανός επιθετικός δίχως ακόμα να φτάσει στο 100% της απόδοσής του «έσβησε» το κενό του Μοντέιρο και κέρδισε τη θέση στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής από τον Εγγλέζου.
 
5.ΖΙΦΚΟ ΜΙΛΑΝΟΦ

Ομάδα: ΑΠΟΕΛ
Συμμετοχές: 13
Γκολ:-


Με το καλημέρα πήρε τη φανέλα του δεξιού μπακ στο σπίτι. Δυναμικός στα αμυντικά του καθήκοντα, γερά πνευμόνια που του επιτρέπουν να προωθείται αρκετές φορές κατά τη διάρκεια ενός αγώνα και κοφτή σέντρα από κοντινές ή μακρινές αποστάσεις (πιστώνεται τρεις ασίστ) ο Ζίφκο Μιλάνοφ μετέτρεψε το δεξί άκρο από αχίλλειο πτέρνα σε δυνατό σημείο του ΑΠΟΕΛ. 
 
6. ΑΡΚΑΝΤΙΟΥΣ ΠΙΕΧ
Ομάδα: ΑΕΛ
Συμμετοχές: 8
Γκολ: 4


Ο Πολωνός επιθετικός αποκτήθηκε με πρόθεση να γεμίσει το τεράστιο κενό που παρατηρήθηκε στην ΑΕΛ στο πρώτο μισό της περιόδου. Από το ντεμπούτο του στον αγώνα με την ΑΕΚ στη Λάρνακα έδειξε ότι πρόκειται για ποιοτικό ποδοσφαιριστή. Τρία γκολ του κόντρα σε Δόξα, Νέα Σαλαμίνα και Εθνικό συνοδεύτηκαν με ισάριθμες νίκες των γαλαζοκιτρίνων.
 
7. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΡΚΗΣ
Ομάδα: ΑΠΟΕΛ
Συμμετοχές: 10
Γκολ: -


Από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στον «Αρχάγγελο» είναι ο μοναδικός κεντρικός αμυντικός που παίζει ανελλιπώς, με παρτενέρ είτε τον Καρλάο είτε τον Αμορίν. Η αμυντική γραμμή του ΑΠΟΕΛ απέκτησε ύψος και σταθερότητα με την παρουσία του δυναμικού στόπερ, ο οποίος κερδίζει αμέτρητες εναέριες μονομαχίες.
 
8. ΖΟΡΝΤΙ ΚΟΔΙΝΑ
Ομάδα: Πάφος FC
Συμμετοχές: 10
Γκολ: -


Τέσσερις αγώνες χωρίς ήττα, μετρώντας δύο νίκες και δύο ισοπαλίες, μέτρησε η Πάφος FC στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια του Ζόρντι Κοδίνα κάτω από τα δοκάρια της. Ο Ισπανός τερματοφύλακας απέδειξε γιατί στο βιογραφικό του υπάρχει πολυετής θητεία στο πρωτάθλημα της Πριμέρα Ντιβιζιόν και πάνω σε αυτόν στηρίζει πολλά η Παφιακή ομάδα στην προσπάθεια της για αποφυγή της διαβάθμισης. Από τους δέκα που υπερασπίστηκε την εστία της Πάφου, μόλις τους τρείς έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι.
 

9. ΚΡΙΣ ΝΤΙΞΟΝ 
Ομάδα: Ερμής
Συμμετοχές:10
Γκολ: 4


Είναι ο τέταρτος εν ενεργεία πρώτος σκόρερ των κυπριακών γηπέδων και αποδεικνύει πως δεν ξέχασε την τέχνη του γκολ. Ο Άγγλος (με ρίζες από την Γκάνα) επιθετικός πρόλαβε ήδη να ματώσει τέσσερις φορές τα δίκτυα των αντιπάλων του Ερμή (τρία γκολ στο πρωτάθλημα και ένα στο κύπελλο) και αποτελεί αξιόπιστη λύση για την επιθετική γραμμή των «φτεροπόδαρων».
 
10. ΚΑΡΛΙΤΟΣ ΣΟΑΡΕΣ
Ομάδα: Ομόνοια
Συμμετοχές: 10
Γκολ: -


Πονεμένη ιστορία ήταν για την Ομόνοια το δεξί άκρο της άμυνας στο πρώτο εξάμηνο της περιόδου. Η άφιξη του Καρλίτος στο «Ηλίας Πούλλος» έλυσε τα χέρια του Βλάνταν Μιλόγεβιτς με την αμυντική γραμμή των «πρασίνων» να μετρά σερί ανέπαφης εστίας τεσσάρων αγώνων στον πρώτο μήνα παρουσίας του Αφρικανού ακραίου αμυντικού στην Κύπρο.
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Συγκίνησαν οι ολυμπιονίκες ζωής-Αγωνίστηκαν και αποθεώθηκαν στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου
Η Λούλλα έκανε Κόσμο της το κυπριακό φαγητό και το μοιράζεται με όλο τον κόσμο
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
«Δεν μιλούσα, δεν περπατούσα, με έκαναν μπάνιο… Πλέον είμαι συνεχώς στο σπίτι»
«Ίσως το πρωί να μην μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, να έχει πόνους σε όλο το σώμα»
«Δεν χρειάζονται πολεμικά ανακοινωθέν, ''έχασε ή νίκησε'' τη μάχη ένα παιδί… Γιατί κατάφεραν να αγωνιστούν»
Αυτός ήταν 28 και εκείνη 17... «Ερωτευμένοι για 62 χρόνια, η αγάπη μας δεν φθάρηκε ποτέ»
Η σοπράνο που τραγουδά για σαράντα χρόνια στη Σχολή Τυφλών-«Εάν δεν ήμουν εδώ, δεν ξέρω τι θα έκανα»
Ποιος είναι ο twenty three; Ο Κύπριος καλλιτέχνης του δρόμου που συνδυάζει το παλιό με το σύγχρονο
Ο ράφτης στην παλιά Λευκωσία που επιμένει παραδοσιακά-Η τέχνη του κουστουμιού και η γνωστή πελατεία