Έρευνα από Κουρσουμπά για την μητέρα που έκλεψε για το παιδί της

Ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση της 29χρονης μητέρας 5χρονου παιδιού, η οποία κατηγορείται για διάρρηξη και κλοπή χαμ και μακαρονιών από σπίτι εξέδωσε η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά.

Στην ανακοίνωση της η κυρία Κουρσουμπά  αναφέρει πως η ίδια χειρίζεται την υπόθεση εξεταζοντας τον τρόπο με το οποίο λειτούργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ενώ διερευνά το εάν τα όσα δημοσιεύτηκαν ισχύουν.
 

Άνεργη μητέρα 5χρονου έκλεψε χαμ και μακαρόνια – Ψάχνουν τα… κλοπιμαία


Αυτούσια την ανακοίνωση:

Αναφέρομαι σε δημοσίευμα με τίτλο «Αλλοδαπή μητέρα μικρού παιδιού, χωρίς πόρους έκλεψε χαμ και μακαρόνια», της Εφημερίδας Πολίτης, ημερ. 7 Ιουνίου 2018, της Σόφης Ορφανίδου. Το δημοσίευμα αναφέρεται σε περίπτωση 29χρονης αιτήτριας ασύλου, μητέρας 5χρονου παιδιού, η οποία στην βάση των κατηγοριών διάρρηξης και κλοπής ενός κουτιού χαμ και ενός κουτιού μακαρονιών, ζητήθηκε από την Αστυνομία και δόθηκε από το Δικαστήριο διάταγμα διήμερης προσωποκράτησής της, αποχωρίζοντάς την από το παιδί της.
 
Ενεργώντας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, έχω ήδη, αρχίσει  διερεύνηση αναφορικά με τον τρόπο που, η εν λόγω περίπτωση της αιτήτριας ασύλου/ μονογονιού, έτυχε χειρισμού από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.
 
Η διερεύνησή μου εστιάζεται, νοουμένου ότι η πληροφόρηση που είδε το φως της δημοσιότητας ευσταθεί, στις προβληματικές πτυχές που φαίνεται να παρουσιάζει η περίπτωση. Αυτές, αφορούν τον τερματισμό των υλικών συνθηκών υποδοχής σε αιτήτρια ασύλου, που, ενδεχομένως, εμπίπτει στην κατηγορία αιτητών ασύλου που χρήζουν ειδικής μεταχείρισης (μονογονιός παιδιού νηπιακής ηλικίας) πριν αυτή εξασφαλίσει εργασία. Αφορούν επίσης, το εκ πρώτοις όψεως,  δυσανάλογο υπό τας συνθήκας, όπως παρουσιάζονται, αίτημα της αστυνομίας για προσωποκράτηση, το οποίο, υιοθετήθηκε από το Δικαστήριο δεδομένου ότι εν γνώσει όλων των εμπλεκόμενων Αρχών είχε ως  αποτέλεσμα τον χωρισμό του παιδιού από τη μητέρα του  και την συνεπακόλουθη φιλοξενία του σε Παιδική Στέγη.
 

Δειτε Επισης

Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)