Πέμπτη 6 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πονοκέφαλος στο ΔΗΚΟ ο νέος Κανονισμός για τα Προσωπικά Δεδομένα

  21/05/2018 16:33
Πονοκέφαλος στο ΔΗΚΟ ο νέος Κανονισμός για τα Προσωπικά Δεδομένα

Πονοκέφαλος στο ΔΗΚΟ ο νέος Κανονισμός για τα Προσωπικά Δεδομένα

  21/05/2018 16:33
Στους ρυθμούς της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου, κινούνται στο ΔΗΚΟ έπειτα και από την διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή, ξεκαθαρίζοντας έτσι οριστικά το σκηνικό αναφορικά με τους διεκδικητές των θέσεων στην ηγετική πυραμίδα του κόμματος.
 
Την ερχόμενη Τετάρτη θα συνέλθει η Γραμματεία του ΔΗΚΟ προκειμένου να λάβει αποφάσεις σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά της Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης, με ένα από τα θέματα που αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς να είναι και το κατά πόσο θα παραχωρηθεί ή όχι στους υποψηφίους το αναθεωρημένο Μητρώο Μελών του κόμματος.
 
Το ξεκαθάρισμα του Μητρώου Μελών έχει ολοκληρωθεί, με τα μέλη του ΔΗΚΟ να ανέρχονται πλέον στις περίπου στις 33 χιλιάδες, από τις 38 χιλιάδες που ήταν μέχρι πρόσφατα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Περισσότερα από τις ψήφους που έλαβε στις Βουλευτικές τα μέλη του ΔΗΚΟ
 
Ωστόσο, την ηγεσία του ΔΗΚΟ πονοκεφαλιάζει το κατά πόσο το Μητρώο θα δοθεί ή όχι στους υποψήφιους, δεδομένου ότι από την προσεχή Παρασκευή 25 του μήνα τίθεται σε εφαρμογή ο νέος Κανονισμός της Ε.Ε. για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), βάσει του οποίου οποιαδήποτε πληροφορία αφορά φυσικό πρόσωπο και η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την άμεση ή έμμεση ταυτοποίησή του, θεωρείται προσωπικό δεδομένο.
 
Μη συμμόρφωση προς τον νέο Κανονισμό εξυπακούει βαρύτατα χρηματικά πρόστιμα και καμπάνες για τους παρανομούντες, με τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ να συζητά και να αναζητά την Τετάρτη… νόμιμους τρόπους πρόσβασης των υποψηφίων στο Μητρώο Μελών, μιας και είναι αποδέχτη ως επιχείρημα-όπως προβάλλεται από τους υποψήφιους-μια τέτοια αναγκαιότητα.
 
Κατά τα άλλα, η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων της περασμένης Παρασκευής στο ΔΗΚΟ δεν επεφύλασσε μεγάλες εκπλήξεις, με τον Νικόλα Παπαδόπουλο να επανεκλέγεται όπως αναμενόταν στη θέση του προέδρου χωρίς ανθυποψήφιο, καθώς και άλλα δύο μέλη της ανώτατης ηγεσίας να εκλέγονται επίσης χωρίς ανθυποψηφίους.
 
Ο Άθως Αντωνιάδης στη θέση του Γενικού Γραμματέα και ο Φύτος Κωνσταντίνου στη θέση του Γενικού Οργανωτικού(σ.σ. ο τελευταίος επανεκλέγηκε μιας και κατείχε τη θέση και κατά την προηγούμενη πενταετία).
 
Απ’ εκεί και πέρα, το μεγάλο ενδιαφέρον της επερχόμενης εσωκομματικής αναμέτρησης στο ΔΗΚΟ επικεντρώνεται στη μάχη για κατάληψη της θέσης του αναπληρωτή προέδρου, με δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος και στενούς συνεργάτες του Νικόλα Παπαδόπουλου, να την διεκδικούν ως ανθυποψήφιοι.
 
Μαρίνος Μουσιούττας και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου προδιαθέτουν για μια αμφίρροπη εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση, την ώρα που το δικό της ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κούρσα για τις τρεις αντιπροεδρίες, τις οποίες διεκδικούν έξι υποψήφιοι. Οι Αλέκος Τρυφωνίδης, Αντώνης Αντωνίου, Μιχάλης Δαμιανός, Μάριος Κουκλής, Λοΐζος Λοΐζου και Χρίστος Ορφανίδης.
 
Γνώστες του παρασκηνίου στο ΔΗΚΟ, παραδέχονται όσον αφορά την μάχη για τις τρεις αντιπροεδρίες, πως θεωρητικά ομιλούντες υπάρχουν τα φαβορί(σ.σ. Τρυφωνίδης, Ορφανίδης, Αντωνίου) και τα αουτσάιντερ(σ.σ. Δαμιανός, Λοΐζου, Κουκλής), ωστόσο, όπως υποδεικνύουν εμφαντικά, θα ήταν τεράστιο σφάλμα ν’ αποτολμήσει κανείς να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα, μιας και δεν είναι λίγες οι φορές στο παρελθόν που η κάλπη των ΔΗΚΟϊκών επεφύλασσε ανατροπές.
 
Είναι σε αυτό το πλαίσιο που όλοι οι υποψήφιοι έχουν ήδη ξεκινήσει τον προεκλογικό τους αγώνα απευθυνόμενοι στα μέλη του κόμματος, εν αναμονή και της παραλαβής ή όχι του αναθεωρημένου Μητρώου Μελών, προκειμένου η προεκλογική τους προσπάθεια να μην εξελιχθεί… στα τυφλά.   
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας