Και στον τελικό θα γίνει της... πυραμίδας!

Tο κλασικό σύνθημα trademark των οπαδών της Λίβερπουλ είναι το You ‘ll never walk alone. Αυτός ο τύπος όμως το αναιρεί, το αποδομεί εντελώς φέτος. Προχωρά μόνος του, απέναντι σε όλους και σε όλα, παίρνοντας την Λίβερπουλ στις πλάτες του.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έκανε πάλι το θαύμα του, δεν λυπήθηκε την παλιά του ομάδα και με δύο γκολ κι άλλες τόσες ασίστ, άνοιξε τον δρόμο για τον τελικό του Κιέβου. Η Λίβερπουλ κονιορτοποίησε με 5-2 τη Ρόμα στον πρώτο ημιτελικό του Champions League και έκανε τεράστιο βήμα για τον 8ο τελικό της ιστορίας της, ψάχνοντας την 6η κούπα, που θα την κάνει την τρίτη πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης πίσω από Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν.

Με τρεις πύργους

Η συνταγή που κερδίζει είθισται να μην αλλάζει. Στην σκακιστική μάχη του Άνφιλντ, ο Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο επέλεξε να παίξει με τρεις πύργους πίσω (Φάσιο, Ζεσούς, Μανωλά), όπως και απέναντι στην Μπαρτσελόνα και είναι αλήθεια πως για ένα 20λεπτο το σύστημα δούλεψε.

Η Ρόμα πάγωσε τον ρυθμό, κράτησε την Λίβερπουλ μακριά από την εστία του Άλισον (με εξαίρεση μία παράλληλη σέντρα σουτ του Σαλάχ στο 10ό λεπτό που προήλθε από ελεγχόμενη θέση) και μάλιστα είχε την καλύτερη ευκαιρία του ματς,.

Το δυνατό σουτ του Κόλαροφ έπιασε σε απόλυτη… ανετοιμότητα τον Κάριους, η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια του, όμως για καλή τύχη του Γερμανού τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο (σοβαρός) τραυματισμός του Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν έριξε ακόμα περισσότερο τα ντεσιμπέλ στο γήπεδο, όμως ξαφνικά οι παίκτες του Κλοπ λες και πάτησαν ένα κουμπί και άλλαξαν τελείως ταχύτητα. Το τελευταίο 20λεπτο του πρώτου μέρους ήταν σκέτη… κατηφόρα, αφού οι Ρωμαίοι ήπιαν θάλασσα!

Κατηφόρα

Η επιλογή της Ρόμα να ανεβάσει μερικά μέτρα την άμυνα της αποδείχθηκε εφιαλτική. Ο Μανέ έφυγε στην κόντρα στο 28ο λεπτό, όμως στο ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Άλσιον πλάσαρε άστοχα. Ο ίδιος παίκτης στο επόμενο λεπτό είχε νέο άσχημο τελείωμα σε νέα κλασική ευκαιρία, ενώ στο κόλπο μπήκε και ο Σαλάχ (31’) με τον Άλισον να διώχνει σε κόρνερ το φαλτσαριστό σουτ του Αιγύπτιου.

Η Λίβερπουλ μυρίστηκε αίμα και η πίεση έγινε αφόρητη. Το γκολ του Μανέ (34’) ακυρώθηκε ως οφσάιντ, μα ήταν φως φανάρι ότι το 1-0 δεν θα αργήσει να έρθει, όπως και εγένετο. Ο Σαλάχ ήξερε ότι για να νικηθεί ο Άλισον θα χρειαζόταν ένα εξαιρετικό, ένα τέλειο σουτ. Ο Αιγύπτιος έβαλε όσο… τεμπεσίρι χρειαζόταν στο αριστερό του πόδι, σημάδεψε το απέναντι «παραθυράκι» και απογείωσε το «Άνφιλντ» (36’, 1-0) δίχως ο ίδιος να πανηγυρίσει απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Στην επόμενη κιόλας φάση ο Λόβρεν, μόνος - ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ, μα η κόκκινη καταιγίδα δεν είχε κοπάσει.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου, ο Σαλάχ με τον Φιρμίνο έπαιξαν το τέλειο επιθετικό τρανζίσιον, με τρεις επαφές τρύπησαν την ιταλική άμυνα που είχε ανέβει ψηλά και ο Σαλάχ με τέλειο τσίμπημα έκανε το 2-0 (45’), πετυχαίνοντας το 43ο του γκολ στην σεζόν!

Άμα λάχει γίνεται και…  σερβιτόρος!

Τα γκολάκια του τα είχε βάλει, όμως η συνεισφορά του Μοχάμεντ Σαλάχ δεν αφορά μόνο το εκτελεστικό κομμάτι. Στην επανάληψη, ο Αιγύπτιος δοκίμασε κάτι διαφορετικό για δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην άμυνα της Ρόμα. Τραβήχτηκε πιο δεξιά, απομονώθηκε με τον Ζουάν Ζέσους και τον έκανε να βλέπει ακόμα περισσότερους εφιάλτες.

Στο 56ο λεπτό, ο Αιγύπτιος διέλυσε το τεχνητό οφσάιντ των Ρωμαίων, «έσπασε» την κατάλληλη στιγμή στον Μανέ κι εκείνος σαν σε προπόνηση με διαγώνιο πλασέ έκανε το 3-0.

Μόνο που η ίδια κομπίνα επαναλήφθηκε και 5 λεπτά αργότερα, ξανά με μαέστρο τον Σαλάχ. Αυτή τη φορά ο Αιγύπτιος γκάζωσε, άδειασε ξανά τον Ζεσούς και αυτή τη φορά «σέρβιρε» το 4-0 στον Ρομπέρτο Φιρμίνο (61’).

Η θάλασσα έπιασε και τον Άλισον που έχασε μία εύκολη έξοδο, με τον Μανέ να χάνει το 5-0, το οποίο όμως ήρθε λίγο αργότερα με τον πιο απλό τρόπο.

Η άμυνα της Ρόμα έμεινε βιδωμένη σε εκτέλεση κόρνερ του Μίλνερ και ο Φιρμίνο με μία απλή διαγώνια κεφαλιά έκανε το 5-0 μέσα σε απόλυτη έκσταση από το κοινό της, που δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του!

Νο Salah, no party!

Η Λίβερπουλ όμως ήταν αδύνατον να ακολουθήσει για 90 λεπτά στο ίδιο τέμπο. Ο Πάτρικ Σικ είχε δύο προειδοποιητικές βολές (71’ - 73’), η αλλαγή του Σαλάχ έκανε την Λίβερπουλ να σηκώσει το πόδι από το γκάζι και η Ρόμα αναστήθηκε από τις στάχτες της.

Ο Λόβρεν εκτίμησε λάθος, μία μακρινή μπαλιά του Ναϊνγκολάν και ο Τζέκο δεν συγχώρεσε (81’, 5-1), με την Ρόμα να βγαίνει μπροστά για να πάρει ότι περισσότερο μπορεί!

Η Λίβερπουλ πανικοβλήθηκε, ο Μίλνερ έκανε χέρι σε σουτ του Τζέκο και ο Περότι έκανε το 5-2 (85’), που διατηρεί ζωντανή την Ρόμα στο κυνήγι της πρόκρισης. Εξάλλου τι θέλει; Ένα ακόμα 3-0, όπως αυτό απέναντι στην Μπαρτσελόνα…

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (18’ Βάιναλντουμ), Μανέ, Φιρμίνο (90' Κλάβαν), Σαλάχ (75' Ινγκς).

ΡΟΜΑ: Άλισον. Φλορέντσι, Φάσιο, Μανωλάς, Ζεσούς, Ντε Ρόσι (65’ Περότι), Στρούτμαν (65’ Γκοναλόν), Κόλαροφ, Ναϊνγκολάν, Ουντέρ (46’ Σικ), Τζέκο.

 

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Δειτε Επισης

Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι