Βαριές κατηγορίες στους γονείς του νεκρού βρέφους - Αντιμέτωποι μέχρι και με ισόβια

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο, παραπέμφθηκαν στις 18.4.2018 οι γονείς του βρέφους, τριών μηνών, που είχαν συλληφθεί για το θάνατό του.

Σήμερα οι γονείς, αμφότεροι 29 ετών, παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Ο πατέρας αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά παράβαση του άρθρου 205 του ποινικού κώδικα και της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, σύμφωνα με το άρθρο 210 του ποινικού κώδικα Κεφ. 154. 

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες των αδικημάτων ο πατέρας του βρέφους την 17η Φεβρουαρίου του 2018 στην κατοικία του που βρίσκεται στην Τίμη της Επαρχίας Πάφου με παράνομη πράξη επέφερε το θάνατο του γιου του, Γιώργου Νικόλα Γρηγορά, με ημερομηνία γέννησης την 24η Νοεμβρίου του 2017 τέως από την Πάφο. Επίσης την 17η Φεβρουαρίου του 2018 στην κατοικία του λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς που δεν ανάγεται σε υπαίτια αμέλεια, χωρίς πρόθεση επέφερε τον θάνατο του γιού.

Η μητέρα του βρέφους αντιμετωπίζει την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης κατά παράβαση του άρθρου 210 του ποινικού κώδικα. Η μητέρα του βρέφους σύμφωνα με τις λεπτομέρειες του αδικήματος την 17η Φεβρουαρίου στην κατοικία της λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς που δεν ανάγεται σε υπαίτια αμέλεια χωρίς πρόθεση, επέφερε το θάνατο του γιου της. 

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής ζήτησε όπως ο πατέρας τεθεί υπό κράτηση λόγω της σοβαρότητας του αδικήματος αφού η κατηγορία της ανθρωποκτονίας επισύρει δια βίου ποινή  φυλάκισης. Αναφορικά με την μητέρα, η κατηγορούσα Αρχή ζήτησε όπως αυτή αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του ζεύγους, δικηγόροι Άρτεμις Σαββίδου και Άννα Μαρία Αντουνέσκου και ο ασκούμενος δικηγόρος Ανδρέας Μασούρας, ανέφεραν στο δικαστήριο πως δεν ήταν σε θέση να τοποθετηθούν επί του παρόντος και ως εκ τούτου απηύθυναν έκκληση στο δικαστήριο να τοποθετηθούν σε επόμενη δικάσιμο για την κράτηση ή μη του πελάτη τους και πατέρα του τρίμηνου βρέφους, ώστε να τους δοθεί ευκαιρία να μελετήσουν διεξοδικά το μαρτυρικό υλικό. 

Σε σχέση με την μητέρα, η κ. Σαββίδου δεν έφερε ένταση στο να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. 

Ο Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Γιώργος Βλάμης όρισε τη Δευτέρα 12η Μαρτίου του 2018 στις 09:30 ως την ημερομηνία που θα εξεταστεί η κράτηση ή όχι του πατέρα του βρέφους μέχρι την ημερομηνία παραπομπής του στο Δικαστήριο. 

Επίσης διέταξε όπως και η μητέρα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, όπως υπογράψει προσωπική εγγύηση ύψους 70 χιλ. ευρώ, να εμφανίζεται στον αστυνομικό σταθμό δύο φορές την εβδομάδα Δευτέρα και Πέμπτη μεταξύ των ωρών 19:00 με 21:00 , όπως παραδώσει τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και το όνομα της τοποθετηθεί στο stop list.

Επίσης διέταξε όπως και οι δύο γονείς παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου τη Δευτέρα  όπου θα γίνει η αντεξέταση της κράτησης του πατέρα του βρέφους.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι