Πέμπτη 17 Ιαν, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Από το πάθος στο λάθος και από κουρσάρος για μια στιγμή… στο θάνατο

  11/02/2018 22:22
Από το πάθος στο λάθος και από κουρσάρος για μια στιγμή… στο θάνατο

Από το πάθος στο λάθος και από κουρσάρος για μια στιγμή… στο θάνατο

  11/02/2018 22:22
Στην μαύρη λίστα των θυμάτων καταγράφηκαν σήμερα άλλοι δυο νέοι… Ο Μαρίνος και ο Νικόλας! Όσο σκληρό και να ακούγεται, δυστυχώς δεν θα είναι οι τελευταίοι!
 
Για ένα λάθος, για μια στιγμή, συνάνθρωποι μας σβήνουν στον μολώχ της ασφάλτου. Νέα παιδιά γεμάτα όνειρα και δίψα για ζωή. Και πριν καλά καλά αρχίσουν να ανοίγουν τα φτερά τους, ένα πάθος που εξελίσσεται σε λάθος, τους οδηγεί στο θάνατο.
 
Πολλές φορές, οι συμβουλές που μας δίνουν ή που ακούμε είτε από τους μεγαλύτερους μας είτε από την αστυνομία (να φοράτε τα κράνη σας, μην τρέχετε κτλ) ακούγονται πολύ τυποποιημένες και στερεότυπες και πιστεύουμε ότι δεν είναι για μας. Ότι είναι για τους άλλους και ότι ο κίνδυνος είναι μακριά από εμάς. Και εκεί είναι το μεγάλο λάθος… Και το πάθος ενός κουρσάρου της ασφάλτου γίνεται υπεράνω, χωρίς να υπολογίζει ότι ο θάνατος είναι μόνο «ένα τσιγάρο δρόμος».  
 
Ο Μαρίνος Κωνσταντίνου, 20 ετών και ο Νικόλας Πέρικος, 24 ετών, και οι δύο από τη Λεμεσό, ήταν αχώριστοι φίλοι. Έτσι και «έφυγαν» για το μεγάλο ταξίδι…
 
Αιτία του νέου θανατηφόρου δυστυχήματος ήταν για άλλη μια φορά η ανεπτυγμένη ταχύτητα. Οι δυο νεαροί δεν έφεραν κράνος.
 
«Το κράνος θα τους έσωζε τη ζωή», ανέφερε ο υπεύθυνος της τροχαίας. Και κάπου εδώ θυμάσαι τις συμβουλές που δεν άκουγες, που μακάρι να τις άκουγες!
Οι δυο νεαροί, που βρίσκονταν με φίλους σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και έφυγαν από εκεί για να μεταβούν κάπου αλλού, επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Ωστόσο ο χάρος τους έστησε καρτέρι στην οδό Ομονοίας στη Λεμεσό…
 
Γύρω στη 1.40π.μ. σήμερα, η μοτοσικλέτα παρεξέκλινε της πορείας της, με αποτέλεσμα να ανατραπεί και να συρθεί στο έδαφος.
 
Ακολούθως προσέκρουσε διαδοχικά σε πάσσαλο φωτισμού και σταθμευμένο αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκε.
 
Οι δυο νεαροί εκτοξεύθηκαν στην άσφαλτο και σύρθηκαν περίπου 50-60 μέτρα μακριά ενώ το κεφάλι τους χτύπησε στο οδόστρωμα.
 
Σήμερα ξεψύχησαν ο Μαρίνος και ο Νικόλας… Πριν λίγες μέρες ο Νεόφυτος… Πριν ένα μήνα ο Αντρέας… Πριν 4 μήνες ο Γιώργος…
 
Όλοι χάθηκαν σε μια στιγμή αδρεναλίνης… Οικογένειες ντύνονται στα μαύρα… Γονείς ακόμη περιμένουν τα παιδιά τους να γυρίσουν…
 
Όλοι μας πρέπει να προβληματιστούμε…  Όλοι μας πρέπει να συμβάλουμε για να σταματήσει το αίμα να ρέει στην άσφαλτο… Ο κίνδυνος δεν είναι μακριά από εμάς! Ένα λάθος, μια στιγμή είναι αρκετή!
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας