Οι 5 μεγαλύτερες «πατάτες» των κυπριακών γηπέδων

Η λίστα των αποτυχημένων μεταγραφών των κυπριακών ομάδων σε κάθε μεταγραφική περίοδο είναι μακρά. Το ίδιο ισχύει και για τη φετινή περίοδο. Οι πλείστες κυπριακές ομάδες «ψωνίζουν» αλόγιστα κάθε καλοκαίρι κάθε λογής «κελεπούρι» και στα μισά της διαδρομής τρέχουν να τους ξεφορτωθούν.
 
 
Πλην του Απόλλωνα που πέτυχε απόλυτα στις μεταγραφικές επιλογές του στις υπόλοιπες ομάδες υπάρχει ένα (ενίοτε και περισσότερα) παράδειγμα ποδοσφαιριστή που αποκτήθηκε για να πάρει φανέλα βασικού και αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων.
 
Λογικό θα σκεφτεί κανείς, από τη στιγμή που οι κυπριακές ομάδες έχουν κάνει μόδα το ράβε-ξήλωνε των ρόστερ τους σε κάθε μεταγραφική περίοδο.
 
Ο REPORTER αναδεικνύει τις μεταγραφικές «πατάτες» του πρώτου μισού της περιόδου.
 
ΠΙΤ ΦΕΛΤΖΟΥΙΖΕΝ

Ο Πάμπος Χριστοδούλου επέμεινε δύο μήνες στην απόκτηση του Ολλανδού τερματοφύλακα το περασμένο καλοκαίρι. «Η υπομονή απέδωσε καρπούς», δήλωναν στην Ομόνοια όταν υπέγραψαν συμφωνία με τον Πιτ Φελτχούιζεν, ο οποίος έφυγε κακήν κακώς λίγους μήνες αργότερα βάζοντας τ’ όνομά του στη λίστα με τους χειρότερους τερματοφύλακες που υπερασπίστηκαν ποτέ την εστία της Ομόνοιας.

Τα τραγικά λάθη στα οποία υπέπεσε σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια και το στιγμιότυπο με τον Πάμπο Χριστοδούλου να τον κράζει δημόσια στο κέντρο του γηπέδου μετά το τέλος του αγώνα με την Ανόρθωση στιγματίζουν το πέρασμα του Φελτχούιζεν από το κυπριακό ποδόσφαιρο.

 
ΓΚΑΣΤΟΝ ΣΑΝΓΚΟΙ
Οι φίλοι της Σαλαμίνας έτρεξαν να τον υποδεχθούν στην πρώτη προπόνηση της νέας περιόδου. Το άκουσμα της απόκτησης του Γκαστόν Σανγκόι σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις των «ερυθρολεύκων» έχοντας κατά νου τα πεπραγμένα του στο κυπριακό ποδόσφαιρο στις δύο προηγούμενες θητείες που έκανε στον Απόλλωνα. Κοτζάμ Πριμέρα Ντιβιζιόν έπαιξε ο άνθρωπος, στη Σαλαμίνα δεν θα έδινε το κάτι παραπάνω; Έλα, όμως, που ο Αργεντινός εμφανισιακά (παραπανίσια κιλά) και αγωνιστικά έμοιαζε περισσότερο με πρώην ποδοσφαιριστή.
 
Το επεισόδιο με οπαδό της Σαλαμίνας, ο οποίος έφτυσε τον Σανγκόι και ο Αργεντινός του επιτέθηκε με βρισιές στο παιχνίδι με τον Εθνικό ήταν η αρχή του τέλους της καριέρας του στη Σαλαμίνα.
 
ΙΒΑΝ ΜΠΑΝΤΑΛΟΦΣΚΙ
Ο Ανδρέας Παντελή δικαίωσε τη φήμη του «γάτου» στις μεταγραφές. Συνεργάστηκε άψογα με τον Ρόνι Λέβι και έχοντας περιορισμένο μπάτζετ, σε σχέση με τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου, έκτισαν μια δυνατή ομάδα που δέχθηκε την πρώτη της ήττα στην τελευταία αγωνιστική του 2017.
 
Εξαίρεση των επιλογών ο Ιβάν Μπανταλόφσκι. Ο Βούλγαρος ακραίος μπακ που ήταν η πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή της «Κυρίας» έχασε από νωρίς τη θέση βασικού στο δεξί άκρο της άμυνας με τον Λέβι να υποχρεώνεται να καθιερώνει τον Σιβού στη συγκεκριμένη θέση, ενώ δεν εμπιστεύεται τον Μπανταλόφσκι ούτε εν τη απουσία του Νιγηριανού διεθνή.
 
ΤΟΜΙ ΟΡ
Χάνοντας τον Γιάννη Γιαννιώτα το περασμένο καλοκαίρι ο ΑΠΟΕΛ ήταν αποφασισμένος να ψωνίσει από το… πάνω ράφι για την απόκτηση ακραίου επιθετικού.

Η επιλογή του Μάριο Μπέιν ήταν ο νέος… Χάρι Κιούελ. Έτσι χαρακτήρισαν τον Τόμι Ορ στην Αυστραλία και ο ΑΠΟΕΛ για να τον αποκτήσει από την Μπρίσμπεϊν Ρόαρ αναγκάστηκε να αποδεχθεί όρο πληρωμής σημαντικού ποσού (στην Αυστραλία έγραψαν για 350 χιλιάδες ευρώ) εφόσον οι «γαλαζοκίτρινοι» προκριθούν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι μόλις έξι συμμετοχές (τέσσερις ως βασικός) στο πρωτάθλημα σ’ ένα πεντάμηνο που ο ΑΠΟΕΛ ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και έλλειψη επιλογών στη θέση των ακραίων επιθετικών μαρτυρούν ότι ο Αυστραλός δεν δικαίωσε τις ψηλές προσδοκίες που υπήρχαν προς το πρόσωπό του.

Ο Αυστραλός σίγουρα δεν είναι από τους χειρότερους παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι στο νησί, αλλά μπαίνει στην κατηγορία των αποτυχημένων μεταγραφών, αφού δαπανήθηκαν και χρήματα γι' απόκτηση του. 

 
ΝΑΤΣΟ ΚΑΣΕΣ
Χαρακτηρίστηκε, και όχι άδικα, βάση βιογραφικού (πολυετής θητεία στην Πριμέρα Ντιβιζιον) η κορυφαία μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ. Στο γήπεδο ο Νάτσο Κάσες δεν μπόρεσε όχι μόνο να πάρει στις πλάτες του την ομάδα της Λάρνακας αλλά να καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα.
 
Χρησιμοποιήθηκε μόλις τέσσερις φορές στο αρχικό σχήμα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ, ο οποίος μιλώντας για τον συμπατριώτη του μέσο φρόντισε να τον αποφορτίσει τονίζοντας πως είναι παίκτης ομάδας. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι στην ΑΕΚ περίμεναν πολύ περισσότερα από τον 30χρονο μέσο.                                                                                                                                                                                   

Δειτε Επισης

BINTEO: Συγκίνησαν οι ολυμπιονίκες ζωής-Αγωνίστηκαν και αποθεώθηκαν στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου
Η Λούλλα έκανε Κόσμο της το κυπριακό φαγητό και το μοιράζεται με όλο τον κόσμο
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
«Δεν μιλούσα, δεν περπατούσα, με έκαναν μπάνιο… Πλέον είμαι συνεχώς στο σπίτι»
«Ίσως το πρωί να μην μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, να έχει πόνους σε όλο το σώμα»
«Δεν χρειάζονται πολεμικά ανακοινωθέν, ''έχασε ή νίκησε'' τη μάχη ένα παιδί… Γιατί κατάφεραν να αγωνιστούν»
Αυτός ήταν 28 και εκείνη 17... «Ερωτευμένοι για 62 χρόνια, η αγάπη μας δεν φθάρηκε ποτέ»
Η σοπράνο που τραγουδά για σαράντα χρόνια στη Σχολή Τυφλών-«Εάν δεν ήμουν εδώ, δεν ξέρω τι θα έκανα»
Ποιος είναι ο twenty three; Ο Κύπριος καλλιτέχνης του δρόμου που συνδυάζει το παλιό με το σύγχρονο
Ο ράφτης στην παλιά Λευκωσία που επιμένει παραδοσιακά-Η τέχνη του κουστουμιού και η γνωστή πελατεία