Ουδέν μεμπτό για Αναστασιάδη για την ανάπτυξη στο Πέρα Πεδί

Κανένα τεκμήριο που να δεικνύει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε, ή έχει, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο εμπλοκή, είτε εκ συμφέροντος είτε κατά κατάχρηση εξουσίας, στην προώθηση της ανάπτυξης στο Πέρα Πεδί, δεν βρήκε η Ελεγκτική Υπηρεσία όπως αναφέρεται σε έκθεσή της που δόθηκε στην δημοσιότητα, και συγκεκριμένα, στο τελικό μέρος των συμπερασμάτων της.
 
Επίσης η Ελεγκτική Υπηρεσία, σημειώνει μεταξύ άλλων, πως πέραν των αγοραπωλησιών και ανταλλαγών μεταξύ των συγγενών του Προέδρου της Δημοκρατίας και της εταιρείας ανάπτυξης, όπως αυτές περιγράφονται στην έκθεση, δεν φαίνεται να υπήρχε άλλη σχέση τους με την εταιρεία αυτή, ή με την προτεινόμενη ανάπτυξη.
 
Να θυμίσουμε ότι η έκθεση συντάχθηκε κατόπιν επιστολής ημερ. 2.11.2017 που διαβιβάστηκε στην Υπηρεσία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, σχετικά με το θέμα που προέκυψε με συγκεκριμένη ανάπτυξη στο Πέρα Πεδί όπου και ένα τεμάχιο γης εφέρετο να είναι ιδιοκτησίας του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Στην επιστολή του ο ΠτΔ προς την Ελεγκτική Υπηρεσία, ανέφερε ότι “από κόμματα της αντιπολίτευσης και/ή επιτελεία υποψηφίων προέδρων, προβάλλεται ο ισχυρισμός πως, είτε ο ίδιος, είτε μέλη της οικογένειας του, έχουν έννομο ή οικονομικό  συμφέρον, από προτεινόμενη ανάπτυξη της εταιρείας Parnitha Development Ltd στη περιοχή «Φτερικούδια» του χωριού Πέρα Πεδί Λεμεσού και/ή ότι ο ίδιος έχει ίδιον όφελος, και ως εκ τούτου εμπλέκεται, προκειμένου να αντιμετωπιστεί, από τις αρμόδιες αρχές, ευνοϊκά η εν λόγω ανάπτυξη. Παράκληση του Προέδρου, όπως καταγράφεται στην εν λόγω επιστολή, είναι όπως η Υπηρεσία μας προχωρήσει τάχιστα σε ενδελεχή έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο είχε ή έχει εμπλοκή, είτε εκ συμφέροντος είτε κατά κατάχρηση εξουσίας, στην προώθηση της εν λόγω ανάπτυξης. Επίσης, όπως η έρευνα μας επεκταθεί ώστε να καλύψει τυχόν συμφέροντα ή σχέσεις μελών της οικογένειάς του με την εταιρεία Parnitha Development Ltd ή την προτεινόμενη ανάπτυξη και τα αποτελέσματα να γνωστοποιηθούν δημόσια.”
 
Ο παρών έλεγχος σημειώνει τέλος, η Ελεγκτική Υπηρεσία αποσκοπούσε στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο η υπό αναφορά προτεινόμενη ανάπτυξη έτυχε διαχείρισης από πλευράς των συναρμοδίων Κυβερνητικών Τμημάτων και Υπηρεσιών και κατά πόσο υπήρξε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απόκλιση από τις γενικές αρχές διοικητικού δικαίου.
 
Δείτε ολόκληρη την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ΕΔΩ.
 
Σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε έπειτα από τη δημοσιοποίηση της έρευνας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος αναφέρει πως άλλη μια προσπάθεια από τους γνωστούς παραγωγούς λάσπης και fake news σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, όχι μόνο κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος, αλλά αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένους και τους εμπνευστές της παραγωγής λάσπης.
 
«Οι ίδιοι θα βρουν τη δύναμη να απολογηθούν στον κυπριακό λαό; Οι πολίτες πάντως θα τους δώσουν την απάντηση στις 28 Ιανουαρίου 2018», υπογραμμίζει ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
 

Δειτε Επισης

Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση
Ανεξάρτητη υποψηφιότητα αντιδημάρχου για τον «Στρόβολο του αύριο» υπέβαλε ο Αιμίλιος Μιχαήλ
ΔΗΣΥ για την έλλειψη πτητικών μέσων-«Η παραδοχή της αρμόδιας υπουργού δεν αρκεί»
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Τον πήχη ψηλά έθεσε ο Αρμεύτης-Μια πόλη για τους πολλούς θέλει ο Νικολαΐδης
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες