TOP 10-Ομάδες με κέρδος από τον πάγκο

Ο «Ρεπόρτερ» σας παρουσιάζει τις ομάδες με τους περισσότερους κερδισμένους βαθμούς από τον πάγκο. Ποδοσφαιριστές πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή και με γκολ χάρισαν στις ομάδες τους βαθμολογικό κέρδος, δικαιώνοντας τους προπονητές τους.

 

1.ΑΝΟΡΘΩΣΗ
11 ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΒΑΘΜΟΙ

 Η Ανόρθωση είναι η ομάδα με τους περισσότερους κερδισμένους βαθμούς από τέρματα ποδοσφαιριστών, οι οποίοι μπήκαν ως αλλαγή στους αγώνες των 18 πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος. Έξι ποδοσφαιριστές της «Κυρίας», οι Ντλοβού (3 γκολ), Κουλούρης (2 γκολ) Μακρής, Αβραάμ, Μαρτίνες και Πελέ ήρθαν από τον πάγκο και δικαίωσαν τον Αντρέ Πάους πετυχαίνοντας καθοριστικά τέρματα.
 

 

2. ΑΡΗΣ
5 ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΒΑΘΜΟΙ

Η φετινή εντυπωσιακή για τα δεδομένα του Άρη πορεία της ομάδας οφείλεται κατά ένα σημαντικό ποσοστό και από την ικανότητα του Εουγκέν Νεάγκοε να ρίχνει στην «σκακιέρα»  ποδοσφαιριστές από τον πάγκο, οι οποίοι τον εξιλεώνουν. Και στις τέσσερις φορές που σκόραραν παίκτες, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγή η «ελαφρά ταξιαρχία» αποκόμισε βαθμολογικό κέρδος. Δύο φορές «δράστης» ήταν ο Σίλβιο Γκονσάλες (στις ισοπαλίες με Απόλλωνα και Ερμή), μια ο Μάθιου Μπόνιφεϊς (στη νίκη επί της Αγίας Νάπας) και μια ο Ράνος που ισοφάρισε σε 1-1 τη Δόξα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων για τη 19η αγωνιστική.

 

5. ΑΠΟΛΛΩΝ
4 ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΒΑΘΜΟΙ

Δύο φορές στην πορεία του φετινού πρωταθλήματος ο τεχνικός του Απόλλωνα Πέδρο Εμάνουελ έβγαλε άσο από το μανίκι αλλάζοντας τη ροή των αγώνων. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος οι «γαλάζιοι» με γκολ των Τουράμ και Σλάβτσεφ που πέρασαν στο γήπεδο ως αλλαγή κέρδισαν 2-1 τον Άρη, ενώ στον αγώνα της 14ης αγωνιστικής με τον συμπολίτη ο Κολοκούδιας ήρθε από τον πάγκο και με δύο γκολ έσωσε την «παρτίδα» ισοφαρίζοντας σε 2-2.

 

3. ΕΡΜΗΣ
4 ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΒΑΘΜΟΙ

 «Χρυσές» αλλαγές αποδείχθηκαν για τον Ερμή, στα παιχνίδια με την Ένωση, από μια φορά οι Γιανίκ Γενγκά και Χαβιέρ Γκονζάλες. Ο πρώτος πέτυχε το νικητήριο γκολ επί της Ένωσης την 4η αγωνιστική με την ομάδα της Αραδίππου να κερδίζει 2-1, ενώ ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός «ξελάσπωσε» την ομάδα του στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου σκοράροντας στο 87ο λεπτό και χάρισε τη νίκη με 1-0 στον Ερμή.

4. ΟΜΟΝΟΙΑ
3 ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΒΑΘΜΟΙ

Κίλιαν Σέρινταν και Ονισήφορος Ρουσιάς σε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές είδαν δίκτυα προερχόμενοι από τον πάγκο και έπαιξαν καταλυτικό ρόλο ώστε η Ομόνοια να αποκομίσει βαθμολογικό κέρδος. Την 11η αγωνιστική οι «πράσινοι» με τέρμα του Ιρλανδού φορ νίκησαν 1-0 τον Άρη, ενώ την επόμενη βδομάδα ο Ρουσιάς ισοφάρισε 2-2 στο αγώνα με την Ένωση και γλύτωσε τα χειρότερα για την ομάδα του τριφυλλιού. Ο Σέρινταν σκόραρε άλλη μια φορά προερχόμενος από τον πάγκο χωρίς βαθμολογικό αντίκρισμα για την Ομόνοια.


6. ΕΝΩΣΗ
3 ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΒΑΘΜΟΙ

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος κερδίζει δικαιωματικά το βραβείο του πολυτιμότερου «δωδέκατου» ποδοσφαιριστή για την Ένωση. Ο Ελλαδίτης επιθετικός έδωσε ένα βαθμό στους «βυσσινί» ισοφαρίζοντας σε 2-2 τον αγώνα της 9ης αγωνιστικής με την ΑΕΛ, ενώ ο 21χρονος φορ στο παιχνίδι με τον Εθνικό για την 11η αγωνιστική πέρασε ως αλλαγή στο 68’ και στο 77’ πέτυχε το νικητήριο τέρμα στην εντός έδρας επιτυχία επί του Εθνικού με 2-1.

 

7. ΑΕΛ
2 ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΒΑΘΜΟΙ

Μόλις δύο φορές στη φετινή σεζόν ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή κατάφεραν να βρουν στόχο πετυχαίνοντας γκολ. Το τέρμα του Μάικ Σέμα σε βάρος της Ομόνοιας στην 13η αγωνιστική ήταν καθοριστικό και χάρισε στην ΑΕΛ τη νίκη με 2-1, ενώ ο Φέλτσερ «σφράγισε» στο ΓΣΖ το σπουδαίο διπλό επί της ΑΕΚ.

8. ΔΟΞΑ
2 ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΒΑΘΜΟΙ

Η επιλογή του Λούκα Χατζηλούκα να ρίξει στο 55’ του αγώνα με τον Άρη τον Ρικάρντο Λόμπο στον αγωνιστικό χώρο του Μακαρείου αποδείχθηκε σοφή, καθώς ο Βραζιλιάνος επιθετικός σκόραρε δέκα λεπτά αργότερα και εξιλέωσε την ομάδα της Κατωκοπιάς, η οποία κέρδισε 2-1.

9. ΑΠΟΕΛ
1 ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΒΑΘΜΟΣ

Τρεις ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, οι Καβενάγκι (δύο φορές), Πιατκόφσκι και Σωτηρίου κατάφεραν να βρουν δίκτυα ενώ δεν συμπεριλαμβάνονταν στις αρχικές επιλογές του προπονητή τους. Πάντως οι «γαλαζοκίτρινοι» πρόσθεσαν στη συγκομιδή τους μόλις ένα βαθμό χάρη σε τέρμα αναπληρωματικού. Δράστης ήταν ο Καβενάγκι, ο οποίος ισοφάρισε σε 2-2 την ΑΕΚ στο ντέρμπι του πρώτου γύρου.

10. ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
1 ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΒΑΘΜΟΣ

Η Νέα Σαλαμίνα κερδίζει θέση στο TOP 10 των ομάδων που αποκόμισαν βαθμολογικό κέρδος καθώς υπερτερεί ΑΕΚ και Εθνικού (κέρδισαν επίσης ένα βαθμό με γκολ ποδοσφαιριστή που προήλθε από τον πάγκο) στον συνολικό αριθμό παικτών που χρίστηκαν σκόρερ και ήταν αναπληρωματικοί. Τρεις παγκίτες των «ερυθρολεύκων», οι Αδόρνο, Πεδρίτο και Μάρτσεφ, κατάφεραν να πετύχουν γκολ αν και δεν ήταν βασικοί, όμως καταλυτικό ήταν μόνο το τέρμα του Μάρστεφ στο ισόπαλο 2-2 με την Αγία Νάπα. 
 

 

Δειτε Επισης

Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη
Έρευνα για παραλείψεις αστυνομικών ζητά η οικογένεια της Κυριακής-Κατέθεσε σειρά αιτημάτων
Κλείνει οριστικά η υπόθεση της Σταυρούλας Γκουγκουλιά-Το εύρημα που άλλαξε τα δεδομένα