Νέα έκκληση από την οικογένεια του 10χρονου Θανάση, λίγο πριν αναχωρήσει για την Αμερική

Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, οι γονείς του μικρού Θανάση Καρδαμίλη, απευθύνουν εκ νέου έκκληση για βοήθεια.  Η ιστορία του 10χρονου Θανάση και της πολύτεκνης οικογένειάς του, που ήρθαν από την Ελλάδα στο νησί μας για μια καλύτερη ζωή, είδε πριν από μερικά χρόνια το φως της δημοσιότητας, συγκινώντας το Παγκύπριο.


Ο Θανάσης, γεννήθηκε χωρίς γόνατα. Η ζωή του άλλαξε πριν από 7 χρόνια, όταν διακεκριμένοι Ορθοπεδικοί που βρίσκονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για να εξετάσουν παιδιά με ορθοπεδικά προβλήματα, εξέτασαν την περίπτωσή του, και μέσω του ιδρύματος Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαϊδη, εστάλη για πρώτη φορά, στο Νοσοκομείο Shriners στη Μασαχουσέτη.


Αφού υποβλήθηκε σε μια μεγάλη εγχείρηση όπου του ακρωτηρίασαν τα κάτω άκρα, οι γιατροί του πρόσθεσαν τεχνητά μέλη για να μπορεί να περπατά. Από τότε, κάθε ενάμιση χρόνο περίπου, επιστρέφει στην Αμερική, όπου οι γιατροί αντικαθιστούν τα τεχνητά του μέλη με καινούργια.
Αυτό, θα γίνεται μέχρι να ενηλικιωθεί και διαμορφωθεί ο σωματότυπος του. 

Σε λίγες μέρες ο Θανάσης θα ταξιδέψει ξανά στην Αμερική με τον παππού του. Οι γονείς του δεν θα τον συνοδεύσουν. Είναι πλανόδιοι πωλητές φρούτων που προσπαθούν να ζήσουν την οικογένειά τους, έχοντας άλλα τρία ανήλικα παιδιά.  Εκτός από τα ιατρικά έξοδα,  τα εισιτήρια, η διαμονή και η σίτιση του συνοδού του, θα πρέπει να καλυφθούν από την οικογένεια του Θανάση, η οποία ζητά τη στήριξη του κόσμου.

Οι γονείς του Θανάση εκφράζουν την τεράστια ευγνωμοσύνη τους προς τους ανθρώπους που αγκάλιασαν την οικογένειά τους, παρακαλώντας όλους να μείνουν στο πλευρό τους στηρίζοντάς τους.

"Πριν από μερικές βδομάδες ζητήσαμε τη στήριξη του κόσμου, δυστυχώς όμως, δεν ειδοποιηθήκαμε εγκαίρως ότι στον παλιό αριθμό λογαριασμού που είχαμε ανοίξει αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες του Θανάση, ο κόσμος δεν μπορούσε πλέον να βάλει χρήματα με αποτέλεσμα να μην έχουν συγκεντρωθεί τα χρήματα και ο κόσμος να μας ρωτά τι έχει συμβεί" εξηγεί ο πατέρας του Θανάση. Ο Αντώνης Καρδαμίλης, σε συνεννόηση με την Τράπεζα εξασφάλισε εκ νέου άδεια για τη διενέργεια εράνου από το Υπουργείο Εσωτερικών, ανοίγοντας ένα νέο αριθμό λογαριασμού, για όσους επιθυμούν να στηρίξουν την οικογένειά του.

"Όταν έχεις τέσσερα ανήλικα παιδιά και το ένα αντιμετωπίζει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας, αναγκαστικά ζητάς βοήθεια για να μπορείς να αντεξέλεθλεις. Δεν είναι ούτε για μας εύκολο αλλά προτεραιότητά μας είναι να δώσουμε στα παιδιά μας ότι καλύτερο μπορούμε, είτε αυτό λέγεται χρήματα, τρόφιμα, ρούχα ή παιχνίδια", τονίζει η μητέρα του Θανάση, Αναστασία. 

Ο αριθμός λογαριασμού της οικογένειας

 
Το βίντεο του Reporter στο οποίο μιλά η οικογένεια του Θανάση και ο ίδιος
 
Η Άδεια για τη διενέργεια εράνου που εξασφάλισε η οικογένεια

 

Δειτε Επισης

Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα