Ερίζουν για το «ένα δέντρο για κάθε παιδί που γεννιέται» Βίκτωρας και Νικόλας

«Πόλεμος» ανάμεσα στο Επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου και την Κυβέρνσηση έχει ξεσπάσει μετά τη χθεσινή εξαγγελία του πρώτου για το πρόγραμμα δεντροφύτευσης «Ένα δέντρο για κάθε παιδί που γεννιέται».
 
 
Το πρόγραμμα δεντροφυτεύσεων που εξήγγειλε χθες ο υποψήφιος για την προεδρία Νικόλας Παπαδόπουλος, είχε εξαγγελθεί ήδη από την Κυβέρνηση πριν από δύο χρόνια, αναφέρει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλου.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι η Κυβέρνηση δια της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου σχεδίασε, εξήγγειλε και εφάρμοσε στην πράξη Πρόγραμμα/Δράση για  δενδροφυτεύσεις υπό τον τίτλο «Ένα δέντρο για κάθε παιδί που γεννιέται».

"Το πρόγραμμα εξαγγέλθηκε επισήμως την 1η Φεβρουαρίου 2015, δηλαδή πριν από δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης δενδροφύτευσης που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος από την Επίτροπο Περιβάλλοντος και τον Δήμου Γερίου και έκτοτε σε συνεργασία και με άλλους Δήμους της Λευκωσίας, όπως ο Δήμος Λατσιών, το πρόγραμμα επεκτάθηκε σε διάφορα πάρκα".

Αναφερόμενος στον κ. Παπαδόπουλο, σημειώνει ότι "χθες, ωστόσο, ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος μη γνωρίζοντας την ύπαρξη του προγράμματος αυτού και παρασυρόμενος προφανώς από τον βουλευτή των Οικολόγων Γιώργο Περδίκη, εξήγγειλε το ίδιο Πρόγραμμα/Δράση ως δική του περιβαλλοντική πρόταση εάν εκλεγεί, με τον ίδιο ακριβώς τίτλο «Ένα δέντρο για κάθε παιδί που γεννιέται» φυτεύοντας μάλιστα και δέντρο στον Δήμο Στροβόλου".

"Χαιρετίζουμε από τη μια το γεγονός ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος έδωσε ουσιαστικά συνέχεια στο κυβερνητικό Πρόγραμμα/Δράση, αλλά θεωρούμε ότι αν όχι ο ίδιος τότε αυτοί που τον συμβούλευσαν και τον παρέσυραν να παρουσιάσει αυτό το πρόγραμμα ως δικό του, δηλαδή ο κ. Περδίκης, θα έπρεπε να γνώριζαν ότι αυτό το πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή από την Κυβέρνηση στην πρωτεύουσα εδώ και δύο χρόνια. Αυτό προς αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο" καταλήγει  ο κ. Παπαδόπουλος.
 
Οικολόγοι: Δική μας η πρόταση
 
«Το προγραμμα "ενα δέντρο για καθε παιδί που γεννιέται" ειναι πρόταση του Κίνηματος Οικολογων- Συνεργασια Πολιτων οχι της κυβέρνησης Αναστασιαδη» σημειώνουν σε ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι απαντώντας στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.
 
Σύμφωνα με τους Οικολόγους, η Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Ιωάννα Παναγιωτου προσπάθησε να το υλοποιήσει κατα τη διαρκεια της θητείας της και σε αυτή ανταποκρίθηκαν μικρός αριθμός δήμων οι οποιοι με δικά τους έξοδα και πρωτοβουλία και με τη στήριξη του κινηματος οικολογων, οργάνωσαν δεντροφυτευςεις στα πλαισια του προγράμματος αυτου.
 
«Ιδιατερη μνεία πρέπει να γινει στο Δημο Λατσιών που οργανωσε δυο τέτοιες εκδηλωσεις. Συγχαίρουμε την Επίτροπο Περιβάλλοντος και τους λιγους δημους που ανταποκριθηκαν  στην προσπαθεια αυτη» τονίζουν. 
 
«Η κυβέρνηση δεν υιοθέτησε ποτέ τέτοιο πρόγραμμα»
 
Η κυβερνηση Αναστασιαδη δεν υιοθέτησε ποτέ το προγραμμα αυτο. Απόδειξη τουτου αποτελεί το γεγονος οτι σε καμμία απο τις δεντροφυτεύσεις αυτες εμφανίστηκε εκπρόσωπος της κυβερνησης, ή εστω ο αρμόδιος υπουργος» σημειώνουν οι Οικολόγοι.
 
Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση των Οικολόγων
 
 Το προγραμμα "ενα δέντρο για καθε παιδί που γεννιέται" ειναι πρόταση του Κίνηματος Οικολογων- Συνεργασια Πολιτων οχι της κυβέρνησης Αναστασιαδη. Παρομοιες πρωτοβουλιες εχουν υιοθετηθει και απο πολλες αλλες  χωρες. Η Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Ιωάννα Παναγιωτου προσπάθησε να το υλοποιήσει κατα τη διαρκεια της θητείας της. Ανταποκρίθηκαν μικρός αριθμός δήμων οι οποιοι με δικά τους έξοδα και πρωτοβουλία και με τη στήριξη του κινηματος οικολογων, οργάνωσαν δεντροφυτευςεις στα πλαισια του προγράμματος αυτου. Ιδιατερη μνεία πρέπει να γινει στο Δημο Λατσιών που οργανωσε δυο τέτοιες εκδηλωσεις. Συγχαίρουμε την Επίτροπο Περιβάλλοντος και τους λιγους δημους που ανταποκριθηκαν  στην προσπαθεια αυτη.
 
Η κυβερνηση Αναστασιαδη δεν υιοθέτησε ποτέ το προγραμμα αυτο. Απόδειξη τουτου αποτελεί το γεγονος οτι σε καμμία απο τις δεντροφυτεύσεις αυτες εμφανίστηκε εκπρόσωπος της κυβερνησης, ή εστω ο αρμόδιος υπουργος.
 
Ο Νικόλας Παπαδοπουλος δεσμεύεται οτι αυτο το προγραμμα θα γινει κυβερνητική πολιτικη, αναβαθμίζοντας και επεκτείνοντας το προγραμμα δεντροφυτεύσεων και πρασινίζοντας την Κύπρο.
 
Που ειναι το προβλημα της απερχόμενης κυβερνησης σε αυτό το στοχο;
 
Εκει που απέτυχε αυτη η κυβέρνηση, που αφήνει πίσω τις καμένα δάση, ακρωτηριασμένα δασικά πάρκα (πχ πάρκο Ακαδημίας, δημοτικό σχολείο Τραχωνι και κομμένες δεντροστοιχίες πχ λεωφόρος Λάρνακας), έρχεται ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ , και υιοθετεί μια οικολογική πολιτικη και δεσμεύεται να πρασινίσει την Κύπρο.
 
Η επανεκλογή Νικου Αναστασιάδη συνεπάγεται  την εκκοπή χιλιάδων δέντρων πχ δάσος Αθαλάσσας, δάσος Πέρα Πεδί, δασύλιο Λανιτειου κλπ
Η επιλογή ειναι ξεκάθαρη, για καθε οικολογικα σκεπτόμενο άνθρωπο.

Δειτε Επισης

Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας