Και επικοινωνιακός πόλεμος Νικόλα-Μαλά στη μάχη για τη δεύτερη θέση

Αυτό που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε όσον αφορά την μάχη των υποψηφίων προέδρων για είσοδο στη δεύτερη Κυριακή των προεδρικών εκλογών ήρθαν να επιβεβαιώσουν νέες δημοσκοπήσεις που είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας.
 
Ό, τι δηλαδή, προμηνύεται αμφίρροπη αναμέτρηση ανάμεσα στους Νικόλα Παπαδόπουλο και Σταύρο Μαλά, με τον πρώτο να εξακολουθεί να διατηρεί μεν  σημαντικό προβάδισμα, ωστόσο από την άλλη με τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ να δείχνει ικανός ν’ ανατρέψει τα σημερινά δεδομένα και να ξεπεράσει τον υποψήφιο των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου.
 
Είναι υπό αυτό το πρίσμα που τα επιτελεία των δύο υποψηφίων-και όχι μόνο-, πέραν της ουσιαστικής εντατικής δουλειάς στην οποία επιδίδονται για αύξηση των ποσοστών τους, κλιμακώνουν και το επικοινωνιακό μέρος της όλης προσπάθειάς τους.

Στο πλαίσιο αυτό, το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου φροντίζει με κάθε τρόπο να τονίζει το γεγονός ότι ο εκλεκτός τους δείχνει να έχει «κλειδώσει» τη δεύτερη θέση και να μην «κατεβαίνει» από αυτή, ενώ από την άλλη το επιτελείο Σταύρου Μαλά, φροντίζει με τη σειρά του να τονίζει την σταδιακή άνοδο που καταγράφει ο υποψήφιος του και το κλείσιμο της ψαλίδας από τον Νικόλα Παπαδόπουλο.
  
Επί της ουσίας, στο στρατόπεδο Νικόλα Παπαδόπουλου εκτιμούν πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, εύκολα ή δύσκολα, ο υποψήφιος τους θα είναι τελικά αυτός που θα εξασφαλίσει το δεύτερο εισιτήριο για την δεύτερη Κυριακή, σημειώνοντας συναφώς το γεγονός ότι παρά τις όποιες αυξομειώσεις στη διαφορά που τον χωρίζει από τον Σταύρο Μαλά, η διαφορά αυτή περίπου δυόμιση μήνες πριν από τις εκλογές, δεν έχει κατέλθει του… ψυχολογικού φράγματος του 3%.

Από την άλλη, στο στρατόπεδο Σταύρου Μαλά υποδεικνύουν με ικανοποίηση πως οι πλείστες των τελευταίων δημοσκοπήσεων καταγράφουν κλείσιμο της διαφοράς από τον Νικόλα Παπαδόπουλο, υπογραμμίζοντας επί τούτου πως αρχίζουν να φαίνονται οι καρποί του προεκλογικού από σπίτι σε σπίτι. Όπως εκτιμούν, αποτελεί θέμα χρόνου η συσπείρωση του ΑΚΕΛ να ανέλθει σε τέτοια επίπεδα, ώστε ο Σταύρος Μαλάς όχι απλώς να καλύψει τη διαφορά από τον Νικόλα Παπαδόπουλο, αλλά και να τον προσπεράσει.

 

Δειτε Επισης

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές