Και κάπως έτσι εξαφανίζονται τα εκατομμύρια του ΑΠΟΕΛ

"Είχαμε έξι τερματοφύλακες και τρέχουμε να πάρουμε τερματοφύλακα. Δεν έχουμε ικανό στόπερ πίσω από τον Καρλάο. Δεν έχουμε αντάξιο του Λάγο στα αριστερά. Δεξί εξτρέμ δεν υπάρχει και αντί να αγοράσουμε αντικαταστάτη των Γιαννιώτα-Βάντερ, πήραμε πέντε δεκάρια. Αυτός ο Φαρίας γιατί ήρθε και δεν κρατήσαμε τον Αρτυματά; Πώς στο διάβολο πληρώσαμε 350 χιλιάδες ευρώ για τον Όαρ; Πώς να βγάλουμε τη σεζόν με δύο επιθετικούς 34 χρονών;"
 
 
Οι πιο πάνω προβληματισμοί των φίλων του ΑΠΟΕΛ δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πως αυτή η ομάδα είναι ξανά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και μόλις πριν έξι μέρες από τύχη δεν κέρδισε την πρωτοπόρο (την προηγούμενη Τρίτη ήταν) της Γερμανίας, Μπορούσια Ντόρτμουντ και οι μικρομεσαίες ομάδες της Ευρώπης τη θεωρούν υπόδειγμα τα τελευταία χρόνια.
 
 
Η αλήθεια είναι επίσης ότι σε κανένα φετινό παιχνίδι στο πρωτάθλημα, πλην της πρεμιέρας με τη Σαλαμίνα ο ΑΠΟΕΛ δεν ήταν καλός. Στην πραγματικότητα δεν είναι υποφερτός. Πονάνε τα μάτια σου να τον βλέπεις. Κουράζεσαι. Το πρόβλημα για τον ΑΠΟΕΛ δεν είναι οι οκτώ χαμένοι βαθμοί σε έξι παιχνίδια. Ούτε η διαφορά των οκτώ βαθμών από την κορυφή. Άλλωστε, με δύο αγώνες στο χέρι αν πάρουν έξι βαθμούς οι "γαλαζοκίτρινοι" θα απέχουν μόλις δύο βαθμούς από την πρώτη θέση.
 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον ΑΠΟΕΛ είναι ότι για να βελτιωθεί η εικόνα του χρειάζεται να γίνουν πολλά. Δεν είμαι σίγουρος αν αρκεί η επιστροφή του Εφραίμ που τόσο έλειψε. Χωρίς τον Καρλάο ο ΑΠΟΕΛ έχει πρόβλημα στην άμυνα και αν ο Πέρεθ δεν είναι ικανός για να αντικαταστήσει τον Βάτερμαν ο ΑΠΟΕΛ θα χάσει βαθμούς λόγω τερματοφύλακα ή καλύτερα στο μέλλον δεν θα κερδίσει βαθμούς εξαιτίας του κίπερ όπως έγινε πολλάκις με τον Ολλανδό. Τίμιος ο Αλεξάνδρου σημαντικός στα αποδυτήρια αλλά μέχρι εκεί.
 
 
Οι χαμένοι βαθμοί φανερώνουν τις αδυναμίες και αυξάνουν τη μουρμούρα της κερκίδας. Δεν είναι άγνωστη για τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ που τον Ιανουάριο θα αναγκαστεί να διορθώσει τα τραγικά λάθη της (δικό της λάθος ήταν ο Μπέιν και ο Λορένθο). Ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται επιθετικό, χρειάζεται δεξί εξτρέμ και τους χρειάζεται χθες!
 
Κακώς δεν αποκτήθηκαν το καλοκαίρι και τον Ιανουάριο θα πληρώσει ακριβά για να πάρει από τις διαθέσιμες επιλογές που θα προκύψουν. Επιπλέον, θα αναγκαστεί να αποδεσμεύσει δύο από τους ξένους ή κοινοτικούς του υφιστάμενου δυναμικού για να ελευθερωθούν θέσεις. Στην ουσία αν πάρει δύο θα πληρώσει τέσσερις.
 
Όπως έγινε με τους Πάρντο και Βάντερ, οι οποίοι για να φύγουν πήραν συνολικά περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ. Προσπαθώντας κάθε μεταγραφική περίοδο να διορθώσεις τα σφάλματα της προηγούμενης ξοδεύεις αλόγιστα χρήμα πέραν του ότι δεν επιτρέπεις την ομαλή λειτουργία της ομάδας.

Δειτε Επισης

Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
«Δεν μιλούσα, δεν περπατούσα, με έκαναν μπάνιο… Πλέον είμαι συνεχώς στο σπίτι»
«Ίσως το πρωί να μην μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, να έχει πόνους σε όλο το σώμα»
«Δεν χρειάζονται πολεμικά ανακοινωθέν, ''έχασε ή νίκησε'' τη μάχη ένα παιδί… Γιατί κατάφεραν να αγωνιστούν»
Αυτός ήταν 28 και εκείνη 17... «Ερωτευμένοι για 62 χρόνια, η αγάπη μας δεν φθάρηκε ποτέ»
Η σοπράνο που τραγουδά για σαράντα χρόνια στη Σχολή Τυφλών-«Εάν δεν ήμουν εδώ, δεν ξέρω τι θα έκανα»
Ποιος είναι ο twenty three; Ο Κύπριος καλλιτέχνης του δρόμου που συνδυάζει το παλιό με το σύγχρονο
Ο ράφτης στην παλιά Λευκωσία που επιμένει παραδοσιακά-Η τέχνη του κουστουμιού και η γνωστή πελατεία
Το... κρυμμένο μουσείο της Coca Cola του Μάριου στην Ακρόπολη-«Ζούμε για το “82” και μία Coca Cola»
Η αυτοδίδακτη ζωγράφος που διατηρεί μαγαζάκι με χειροποίητα στην καρδιά του Παλαιχωρίου (pics)