Τζίρος εκατομμυρίων και παρανομίες στα ιδιωτικά πάρκινγκ του αεροδρομίου

Συνεχίζεται για χρόνια η ανεξέλεγκτη κατάσταση στο αεροδρόμιο Λάρνακας με τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες στάθμευσης για τους ταξιδιώτες να δρουν χωρίς εποπτικό έλεγχο από οποιαδήποτε αρχή.
 
Εταιρίες χωρίς τις απαραίτητες άδειες και κατάλληλους  χώρους τάζουν υπηρεσίες που δεν μπορούν να παρέχουν και ξεγελούν τους πολίτες που νομίζουν πως τα αυτοκίνητα τους την περίοδο που βρίσκονται στο εξωτερικό, είναι ασφαλισμένα σε κάποιο κλειστό χώρο.
 
Από τις σχεδόν 10 εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, λιγότερες από τις μισές κατέχουν τις απαραίτητες άδειες και προσφέρουν τις κατάλληλες υπηρεσίες προς τους πελάτες τους.
 
Πώς λειτουργεί
 
Σήμερα ο ταξιδιώτης έχει ενώπιον του αρκετές επιλογές για τη μεταφορά του στο Αεροδρόμιο.
 
Πέραν του λεωφορείου και του ιδιωτικού παρκινγκ της Hermes το οποίο όμως είναι υπαίθριο, αρκετοί καταφεύγουν στις εταιρίες που διαθέτουν ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης στην περιοχή, κυρίως της Δρομολαξιάς πλησίον του αεροδρομίου.

Οι εταιρίες αυτές διαχωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες:
 
-Στην πρώτη κατηγορία ο ταξιδιώτης κατευθύνεται στο χώρο στάθμευσης της εταιρίας κι από εκεί  μεταβαίνει στο αεροδρόμιο με άλλο αυτοκίνητο ή λεωφορείο της εταιρίας.
 
-Στη δεύτερη κατηγορία ο ταξιδιώτης πάει κατευθείαν στο χώρο του αεροδρομίου σταθμεύει το αυτοκίνητο του έξω από τις αναχωρήσεις κι από εκεί υπάλληλοι της εταιρίας το παραλαμβάνουν και το σταθμεύουν στους χώρους στάθμευσης που διαθέτουν πλησίον της περιοχής του αεροδρομίου.
Πώς ξεγελούν τους πολίτες
 
Μια βόλτα στο διαδίκτυο θα σας πείσει πως αρκετές εταιρίες που προσφέρουν τις υπηρεσίες της δεύτερης κατηγορίας υπόσχονται στους πελάτες τους πως το αυτοκίνητο τους θα είναι πλήρως ασφαλισμένο σε κλειστό χώρο που τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και μάλιστα σε πολύ ελκυστικές τιμές. 
 
Ο REPORTER μετέβη στην περιοχή της Δρομολαξιάς όπου είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Από όλες αυτές της εταιρίες είναι ζήτημα αν δύο - τρεις προσφέρουν πραγματικά αυτό που λένε.
 
Οι υπόλοιπες εταιρίες παραλαμβάνουν τα αυτοκίνητα από την είσοδο του αεροδρομίου και στις περισσότερες περιπτώσεις τα παρκάρουν σε ανοιχτούς χώρους (χωράφια) που διαθέτουν στην περιοχή της Δρομολαξιάς. Ελάχιστες διαθέτουν κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και περιφραγμένο χώρο ενώ πολύ λίγες έχουν έστω και λίγες θέσεις στάθμευσης σε κλειστό χώρο.

 
Σημειώνεται ωστόσο πως κάποιες από αυτές τις εταιρίες ενημερώνουν το κοινό πως δεν διαθέτουν κλειστό χώρο. Ελέγχονται όμως για άλλα νομικά ζητήματα σε θέματα ασφάλειας και οικονομικής φύσεως. 
 
Όλα αυτά την ώρα που διαφημίζουν πως τα οχήματα των πελατών τους είναι ασφαλισμένα σε κλειστό χώρο.
 
Φωνάζουν εις ώτα μη ακουόντων οι νόμιμοι επιχειρηματίες
 
Οι επιχειρηματίες που τηρούν τις πρόνοιες της νομοθεσίας και προσφέρουν όσα υπόσχονται στους πελάτες τους βρίσκονται σε αδιέξοδο αφού  αναγκάστηκαν να οικοδομήσουν υποστατικά εκατοντάδων τετραγωνικών για να φιλοξενούν με ασφάλεια τα αυτοκίνητα των πελατών τους, επενδύοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και συνεπώς, να έχουν ψηλότερες τιμές.
 
Μιλώντας στον REPORTER ιδιοκτήτες αυτών των εταιριών εξέφρασαν την οργή τους με το καθεστώς των «αλεξιπτωτιστών»  που εμφανίζονται με ανύπαρκτες εγκαταστάσεις και τάζουν τις ίδιες υπηρεσίες με τις δικές τους σε πολύ χαμηλότερες τιμές.
 
Σύμφωνα με τα όσα μας δήλωσαν παρά τις ενέργειες που έκαναν προς τις αρμόδιες υπηρεσίες τίποτα δεν έχει αλλάξει και η απαράδεκτη κατάσταση διαιωνίζεται μέρα με τη μέρα αφού εμφανίζονται και νέες εταιρίες.
 
Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι νόμιμοι επιχειρηματίες, οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται ακόμα και χωράφια που ανήκουν σε τρίτους χωρίς την άδεια τους.
 
Σταθμεύουν  αυτοκίνητα όπου βρουν
 
Εξάλλου υπάρχει ήδη καταγγελία στην αστυνομία για περίπτωση εταιρίας που περίφραξε χωράφι που ανήκει σε Ρώσο χωρίς την άδεια του για να σταθμεύει εκεί αυτοκίνητα ταξιδιωτών, οι οποίοι νομίζουν πως τα αυτοκίνητα τους βρίσκονται ασφαλισμένα σε κλειστό χώρο.
 
Ακόμα και το δρόμο Δυτικά του αεροδρομίου εκμεταλλεύονται κάποιες από τις εταιρείες αυτές για να σταθμεύουν προσωρινά τα αυτοκίνητα πελατών τους.

Για τον λόγο αυτό άνοιξαν μάλιστα τρύπα στην περίφραξη του αεροδρομίου ώστε να παραλαμβάνουν αυτοκίνητα πελατών από τον χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου, να το σταθμεύουν προσωρινά στον δρόμο Δυτικά του αεροδρομίου και να επιστρέφουν στον χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου με τα πόδια χωρίς να χρειάζεται να κάνουν τον κύκλο.
Ανίκανες να αντιδράσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες
 
Όσες φορές κι αν απευθύνθηκαν οι επιχειρηματίες που πλήττονται από αυτή την κατάσταση βρήκαν κλειστές πόρτες από τους αρμόδιους είτε στο επίπεδο του Δήμου Δρομολαξιάς, είτε στις κρατικές υπηρεσίες.
 
Οι αρμόδιοι αναγνωρίζουν το πρόβλημα ωστόσο αδυνατούν να επιλύσουν το πρόβλημα. Οι επιχειρηματίες ωστόσο ετοιμάζουν νέες επιστολές τόσο προς τον Δήμο Δρομολαξιάς, όσο και προς το Υπουργείο Εσωτερικών και την πολεοδομία

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Επιτίθεται σε Εισαγγελία η πλευρά της οικογένειας του Θανάση-«Η στάση της ενίσχυσε την προσπάθεια συγκάλυψης»
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ