Τρίτη 19 Ιουν, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Υπαρχηγός αστυνομίας στο REPORTER: «Έπεισαν τον Πρόεδρο να με παύσει»

  15/05/2017 10:02
Υπαρχηγός αστυνομίας στο REPORTER: «Έπεισαν τον Πρόεδρο να με παύσει»

Υπαρχηγός αστυνομίας στο REPORTER: «Έπεισαν τον Πρόεδρο να με παύσει»

  15/05/2017 10:02

Στην παύση του Υπαρχηγού αστυνομίας Αντρέα Κυριάκου προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα που μελέτησε το πόρισμα της διαφθοράς με φόντο το τετραπλό φονικό και την άφιξη των Σέρβων εκτελεστών στην Κύπρο, να τον διώξει ποινικά για θέματα διαρροών στα ΜΜΕ και τη Βουλευτή Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Σε δηλώσεις του ο Υπαρχηγός αστυνομίας στο REPORTER κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «πείσανε τον Πρόεδρο να με παύσει τελικά», επιμένοντας ότι σε σχέση με το πόρισμα «υπήρχαν αλλότριοι σκοποί και συμφέροντα».  

Ο Αντρέας Κυριάκου ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος με έπαυσε χωρίς να έχει στοιχεία στα χέρια του, αφού ούτε εγώ δεν πήρα το κατηγορητήριο».

Ερωτηθείς ο Υπαρχηγός αστυνομίας ποιες θα είναι οι επόμενες του ενέργειες, ανέφερε ότι «εγώ σίγουρα θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες και θα αποδείξω στο δικαστήριο ότι ήταν αλλότριοι οι σκοποί».

«Ο κόσμος θα μάθει πολλά και θα μάθει όλη την αλήθεια»…

Υπενθυμίζεται ότι μετά από 9 μήνες διερεύνησης, το πόρισμα της διαφθοράς μελετήθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος αποφάσισε την ποινική δίωξη μόνο του Υπαρχηγού αστυνομίας για διαρροές ενώ κανένας άλλος δεν διώχθηκε ποινικά παρά μόνο πειθαρχικά.   

Τέσσερα μέλη της δύναμης και 1 δεσμοφύλακας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ενώ στη θέση τους παραμένουν τα ανώτατα στελέχη της αστυνομίας τα οποία επίσης θα διερευνηθούν πειθαρχικά καθώς προέκυψαν λάθος χειρισμοί και παραλήψεις στη διερεύνηση της υπόθεσης των Σέρβων εκτελεστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας