Πέθανε η ηθοποιός του ελληνικού σινεμά, Γκέλυ Μαυροπούλου

 

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός, Γκέλυ Μαυροπούλου σε ηλικία 89 ετών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε μέσα από το facebook, o ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

«Βαρύ πένθος σήμερα για το καλλιτεχνικό μας χώρο τρεις πολύ αγαπημένοι άνθρωποι του χώρου μας δεν είναι πια κοντά μας ο σπουδαίος τραγουδιστής και ηθοποιός Τόλης Βοσκόπουλος Που άφησε εποχή η μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και γόνος σπουδαίας οικογένειας ηθοποιών η Γκέλυ Μαυροπούλου και ο παλαίμαχος ηθοποιός και αγωνιστής της αριστεράς και των εταιρικών θιάσων Τάσος Παπαδάκης. Ποτέ δεν θα τους ξεχάσουμε για το έργο και τα μηνύματα που άφησαν στις καρδιές μας» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

 

 

Ποια ήταν η Γκέλυ Μαυροπούλου

Η Γκέλυ Μαυροπούλου γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1932 στη Θεσσαλονίκη. Γονείς της ήταν οι επίσης ηθοποιοί Άγγελος Μαυρόπουλος (1901 – 1979) και Μαρίκα Κρεβατά (1910 – 1994).

Σπούδασε στη Γαλλική Ακαδημία Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν. Καθηγητές της στη σχολή, ήταν μεταξύ άλλων ο Κάρολος Κουν, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο Μίνως Βολανάκης.

Υπήρξε παντρεμένη με τον ηθοποιό Στέφανο Στρατηγό.

Μαζί ανέβασαν πολλά γνωστά θεατρικά έργα όπως τα «Κόκκινα Φανάρια», «Χρυσή μου Ρουθ» «το υπόγειο της Λέλας» και πολλά άλλα.

Η επαγγελματική σχέση των δύο ηθοποιών είχε συνήθως μεγάλη επιτυχία. Δε συνέβη το ίδιο όμως και στην προσωπική τους ζωή.

Ο χωρισμός του ζευγαριού με ένα απλό «Εντάξει» Η Γκέλυ Μαυροπούλου και ο Στέφανος Στρατηγός στην αρχή ήταν ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι.

Περνώντας ο καιρός όμως, η σχέση τους άρχισε να φθείρεται και να αποκτά προβλήματα.

Το αποκορύφωμα, όπως ανέφερε η ίδια η ηθοποιός σε συνέντευξή της, ήταν όταν εκείνη συμμετείχε σε μια καναδέζικη ταινία για τις ανάγκες της οποίας έπρεπε να μείνει για αρκετές μέρες εκτός Αθηνών.

Η Μαυροπούλου δεν ήθελε να περάσει έναν ολόκληρο μήνα στο Πικέρμι μόνη της, αλλά ο σύζυγός της την επισκέφθηκε μόνο ένα Σάββατο.

Όταν επέστρεψε, του τηλεφώνησε και του ζήτησε να χωρίσουν. Εκείνος απάντησε ένα απλό «εντάξει» και ο γάμος τους τερματίστηκε.

Αργότερα αποκαλύφθηκε πως ο Στρατηγός είχε σχέση με μια άλλη γυναίκα η οποία ήταν έγκυος. Ήταν αδύνατο να μη χωρίσει και όσο και αν προσπάθησε δεν είπε ποτέ στη γυναίκα του την αληθινή αιτία του διαζυγίου

Ο Στέφανος Στρατηγός συνέχισε την επιτυχημένη του πορεία στο θέατρο. Το 1984 πραγματοποίησε περιοδεία στην Αμερική. Κατά καιρούς συνεργάστηκε με πολλά μεγάλα ονόματα του θεάτρου και του κινηματογράφου, όπως ο Διονύσης Παπαγιανόπουλος, ο Νίκος Ξανθόπουλος, η Σπεράντζα Βρανά, αλλά και με τους Γιάννη Δαλιανίδη, Μιχάλη Κακογιάννη, Νίκο Τσιφόρο.

Ο ηθοποιός παντρεύτηκε και δεύτερη φορά με την ηθοποιό Μαρία Πανταζή, με την οποία απέκτησαν ένα γιο. Η αγάπη του όμως για την πρώτη του σύζυγο αποδείχθηκε παντοτινή.

Όταν πληροφορήθηκε ότι έπασχε από καρκίνο αναζήτησε τη Μαυροπούλου και της ζήτησε να του συμπαρασταθεί. Έτσι οι δύο ηθοποιοί αν και ήταν χωρισμένοι για πολλά χρόνια, ξαναέσμιξαν για τρεις μήνες πριν από το οριστικό αντίο. Ο Στέφανος Στρατηγός πέθανε τον Απρίλιο του 2006 σε ηλικία 83 ετών.... 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν τρόμαξα, πανικοβλήθηκα κι ένιωσα ότι δεν μπορούσα να αντιδράσω πουθενά»
Πάνος Μουζουράκης: «Το παιδί μου έχει ξυπνήσει μια νέα ευτυχία.  Την κάναμε κιόλας τη βάφτιση!»
Θεοφανία Παπαθωμά: «Προσπαθούν κάθε μέρα να σε σκοτώσουν με χημικά. Δεν είναι αφρικανική σκόνη!»
Bαρύ πένθος για τη Βίκυ Καγιά - Πέθανε ο πατέρας της - Το μήνυμα και η φωτογραφία στα social media
Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια καθημερινής εκπομπής, βγάζω περισσότερα χρήματα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»
H Βέφα Αλεξιάδου απαντά στο: «Έχει περάσει τα 80α! Δεν έχει να προσφέρει κάτι. Ένας κουρασμένος άνθρωπος»
H Άλκηστις Πρωτοψάλτη ήρθε αντιμέτωπη με καρχαρία στον Ινδικό Ωκεανό - Όσα είπε on camera
Αθηναΐς Νέγκα: «Αισθάνομαι μονίμως ανεπιθύμητη, κανείς δε θέλει να είναι μαζί μου. Με χαρακτήριζαν μάγισσα»
Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»