«Σαν σήμερα έχασα έναν προσωπικό φίλο. Αχ, ρε Λαυρέντη»

 
 
 

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, σαν σήμερα (9/9), πριν από έναν χρόνο. Μέσα από τις μελωδίες του οι οποίες παραμένουν ζωντανές στο πέρασμα του χρόνου, συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα θα θυμούνται για πάντα τον ξεχωριστό καλλιτέχνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Ο πάντα χαμογελαστός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Τα ξημερώματα της 9ης Σεπτεμβρίου του 2019 ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπέστη καρδιακή ανακοπή στον ύπνο του κι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας.

 

Όταν έφτασε το ασθενοφόρο ήταν ήδη νεκρός. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του και ο θάνατος του μουσικοσυνθέτη σκόρπισε θλίψη στο πανελλήνιο.

 

Ο τραγουδοποιός έκανε διακοπές στο εξοχικό σπίτι του στο Πήλιο, ενώ μάλιστα στις 6 Σεπτεμβρίου είχε δώσει στον Βόλο την τελευταία του συναυλία μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου.

Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή λίγες ώρες μετά, ξαφνιάζοντας αρκετούς από τους θαυμαστές του οι οποίοι μερικά εικοσιτετράωρα πριν, είχαν παρακολουθήσει τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα επί σκηνής.

 

Η τελευταία του συναυλία ήταν αυτή με τον Νίκο Πορτοκάλογλου.

Η κηδεία του έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου 2019.

Με δάκρυα στα μάτια, όλοι «λύγισαν» όταν είδαν τη σορό του να κατευθύνεται στην τελευταία του κατοικία στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Συντετριμμένες ακολουθούσαν η σύζυγός του Ελένη και η κόρη του Μαρία-Κλάρα, υποβασταζόμενη από τον Διονύση Τσακνή ο οποίος έκλαιγε γοερά καθώς όδευαν προς την τελευταία κατοικία του.

Οι δύο γυναίκες της ζωής του θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν φορώντας λευκές και όχι μαύρες μπλούζες όπως συνηθίζεται, γεγονός που πραγματικά συγκίνησε τους περισσότερους.

 

Για αρκετά μάλιστα εικοσιτετράωρα, αρκετοί καλλιτέχνες δεν μπορούσαν να πιστέψουν την απώλειά του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Βαρύ πένθος και για τον Νίκο Πορτοκάλογλου, με τον οποίο συνδέονταν με μια φιλία αρκετών ετών αλλά και πολλές αξέχαστες συνεργασίες.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας δεν πρόκειται να ξεχαστεί.

 

Ένας από τους πιο αξιόλογους τραγουδοποιούς της Ελλάδας έφυγε σαν σήμερα πέρσι βυθίζοντας στη θλίψη όλη την Ελλάδα. Σε αυτούς όμως που λείπει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, πάρα πολύ είναι η οικογένεια και οι φίλοι του.

Η κόρη του, Μαρία Κλάρα Μαχαιρίτσα σήμερα θυμήθηκε τον αγαπημένο της μπαμπά γράφοντας τους εξής στίχους: Στην άκρη του απείρου..στιγμούλα του ονείρου..σταγόνα που στάζει..ποσο σου μοιάζει”…

Αλλά το πιο συγκινητικό απ΄όλα, ήταν η ανάρτησή μιας φωτογραφίας από το εισιτήριο της τελευταίας συναυλίας του πατέρα της 3 ημέρες πριν φύγει από τη ζωή

 

Ο Γιώργος Παπαδάκης στην έναρξη της εκπομπής, Καλημέρα Ελλάδα μίλησε με συγκινητικά λόγια για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που σήμερα συμπληρώνει ένα χρόνο από το θάνατό του.

Σήμερα, λοιπόν ο Γιώργος Παπαδάκης τόνισε: «Σαν σήμερα αιφνιδιαστήκαμε γιατί χάσαμε κι εγώ έχασα έναν προσωπικό μου φίλο, έναν μεγάλο καλλιτέχνη που θα τραγουδάμε τα τραγούδια του, τις δημιουργίες του για πολλά χρόνια… Αχ, ρε Λαυρέντη πριν από ένα χρόνο αιφνιδιαστήκαμε όλοι όταν ακούσαμε ότι η καρδιά του Λαυρέντη δεν άντεξε, αλλά αντέχει η δημιουργία σου Λαυρέντη…»!

Δείτε τα συγκινητικά λόγια του Γιώργου Παπαδάκη για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που συμπλήρωσε ένα χρόνο από το θάνατο του σπουδαίου καλλιτέχνη.

 

 

Ανήμερα της επετείου του θανάτου του, ο Νίκος Πορτοκάλογλου έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram για την απώλεια του φίλου του. Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης δημοσίευσε μια φωτογραφία του με τον Λαυρέντη, ενώ στη λεζάντα σημείωσε το τραγούδι του “Χωρίς Αμορτισέρ”, το οποίο μιλάει για την φιλία. 

«Μα η φιλία είναι φιλία, θέλει παιχνίδι και ταξίδι κι αλητεία. Ναι η φιλία είναι φιλία, θέλει ξενύχτι κι αμπελοφιλοσοφία, θέλει τέχνη και θυσία, καυγάδες, μπελάδες και παιδικά αστεία… Πάει κιόλας ένας χρόνος χωρίς τον Λαυρέντη μας. Ένα σπουδαίο τραγουδοποιό, έναν απλό, ντόμπρο και παθιασμένο άνθρωπο. Είμαστε τυχεροί που έζησε ανάμεσα μας και για την τεράστια κληρονομιά που μας άφησε. Ευχαριστούμε φίλε…»έγραψε ο Νίκος Πορτοκάλογλου και συγκίνησε.

 

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τη μέρα που ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας “έφυγε” ξαφνικά από τη ζωή. Στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ μίλησε ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην τελευταία τους συνομιλία λίγες ώρες πριν αφήσει ο Λαυρέντης την τελευταία του πνοή.

«Έφυγε από τη ζωή τόσο βίαια, μας άφησε όλους σύξυλους… Μου λείπει το χαμόγελό του… Η τελευταία συνομιλία που είχα μαζί του δεν ξεχνιέται γιατί ήμασταν μαζί με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη σε ένα ραντεβού σε ένα μαγαζί στη Μεσογείων.

Τον πήρα τηλέφωνο για να του μιλήσουμε και οι δυο, δεν το σήκωσε… Με πήρε μετά, η ώρα ήταν 23:30 και μου είπε “δεν θα κοιμηθώ, θα δω τον Ναδάλ” γιατί αγαπούσε πολύ το τένις. Αυτό ήταν το τελευταίο τηλέφωνο», είπε ο Γιάννης Ζουγανέλης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν τρόμαξα, πανικοβλήθηκα κι ένιωσα ότι δεν μπορούσα να αντιδράσω πουθενά»
Πάνος Μουζουράκης: «Το παιδί μου έχει ξυπνήσει μια νέα ευτυχία.  Την κάναμε κιόλας τη βάφτιση!»
Θεοφανία Παπαθωμά: «Προσπαθούν κάθε μέρα να σε σκοτώσουν με χημικά. Δεν είναι αφρικανική σκόνη!»
Bαρύ πένθος για τη Βίκυ Καγιά - Πέθανε ο πατέρας της - Το μήνυμα και η φωτογραφία στα social media
Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια καθημερινής εκπομπής, βγάζω περισσότερα χρήματα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»
H Βέφα Αλεξιάδου απαντά στο: «Έχει περάσει τα 80α! Δεν έχει να προσφέρει κάτι. Ένας κουρασμένος άνθρωπος»
H Άλκηστις Πρωτοψάλτη ήρθε αντιμέτωπη με καρχαρία στον Ινδικό Ωκεανό - Όσα είπε on camera
Αθηναΐς Νέγκα: «Αισθάνομαι μονίμως ανεπιθύμητη, κανείς δε θέλει να είναι μαζί μου. Με χαρακτήριζαν μάγισσα»
Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»